• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Je to sice spíš politická satira, ale jistě pobaví i tady ;-)

PES
    PES --- ---
    Dnes již důchodce ve futrálku...

PES
    PES --- ---
    PES: proti včerejšímu kouzelnému a barevnému podzimu se neděle přihlásila šedivou oblohou s teplotou těsně nad nulou s pomalým růstemk +3°C těsně po poledni a tudíž ani koníček z toho nebyl tak nadšený jako včera...
    ...nicméně jsme alespoň kousek doprovodili skupinku jezdců, kteří jeli z ranče na vyjížďku. Nicméně když dorazili k nedalekému brodu, tak se na ně vzadu vedle mne jdoucí Vobluďák podíval, počkal až všichni přebrodí a pak se vydal (de-facto sám) mně po boku druhou stezkou kousek podél břehu a pak zpět na širší pěší cestu, kde si našel ještě pěkný kousek na pasení.

PES
    PES --- ---
    Podzimní...

PES
    PES --- ---
    Koučka...
    Kůň zrcadlí naše pocity, přes sílu s ním moc nezmůžete, vysvětluje koučka - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/hobby/mazlicci/kun-terapie-zeny-pocity-smutek-nekrmte-kone.A240823_105744_hobby-mazlicci_bkch
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Se by se ledy hnuly?
    PES
    PES --- ---
    Jako na zahradě. Mrtvého koně bude možné zahrabat bez vápna - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/chov-pohreb-veterinari-zemedelstvi.A241031_131758_ekonomika_drh
    PES
    PES --- ---
    Dnes z přístřešku ven ano (a to byl chvilku po obědě, kdy si rád hodí šlofíka na vytrávení ;-)), vyčistit ano, kopyta vyčistit a zkontrolovat ano, to vydržel stát a držet dlouho, nějaká jablíčka samozřejmě ano, ale pak jít ven...
    ...to už ne. Nechtělo se mu, a to ae zrovna dokonce začala protrhávat ta protivná šedivá inverze.
    Na píseček, to by se mu chtělo (ale ten byl moc vlhký/mokrý), to jsem mu ale zatrhl. Tak že prý do ohrady za zbytkem důchodů (kde si hrál jako obvykle na separatistu ;-) že ty zbylé koně přece nepotřebuje), a pak že by zase domů, do přístřešku, vyhlížet večeři...

PES
    PES --- ---
    PES: Momentálně nejoblíbenější (ne)činnost ;-)

PES
    PES --- ---
    Konečně zase jednou zkontrolovat oře...
    ... naštěstí se mu vede celkem dobře. Náladu má "podzimní", ale celkem fajn.

PES
    PES --- ---
    PES: a ještě jedna lépe barevná.
    Koníček mi dnes rozhodně naznačil, že když už jsem konečně přišel (bohužel musel jsem bojovat nějakou dobu s virózou), tak že se o něj mám tedy více postarat a že určitě chce kromě pořádného vyčištění také na procházku a rozhodně že se nechce brzy vracet do výběhu ke zbylým dvěma koňodůchodcům a vůbec, že když tam jsem, tak on si to pořádně užije a chce nějakou zábavu ;-)
    Tak jsem mu mimo jiné musel najít kousek suchého písku na vyválení se a pak s ním ještě obejít okolí a nechat ho prozkoumat kde teď ještě roste jak moc dobrá tráva ;-)))

PES
    PES --- ---
    Podzim je tu...

PES
    PES --- ---
    TRAUMA: njn, starší kůň už přesrsťuje hůře... pokud si (matně) vzpomínám, tak někdy v květnu (na konci?) jsem z něj drhnul ještě dost zimních zbytků... no a máme září/říjen a už zase chlupatí (i když ono se to řídí spíw zkracováním dne)...
    ...doufám, že nachlupatí dostatečně, aby to (samo se zimní dekou/pláštěnkou do nepohody) přes zimu zvládl.
    TRAUMA
    TRAUMA --- ---
    PES: ty jo, dyť se toho z minulé zimy teprve sotva zbavil :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nevím, nějak nejsou lidi.... potřebovala bych na to větší pozemek a tak - a se stářím se začínám rozpadat, už to nevidím na nějaký "nový začátek"... :-/
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: a nestihneš to ještě v tomhle životě? ;-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    v dalším životě budu mít muly
    Mountain Mules Are Bringing Hope to Appalachia – Garden & Gun
    https://gardenandgun.com/articles/mountain-mules-are-bringing-hope-to-appalachia/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jeden příběh z naší zahrádky
    The Adventures Of Chester, A Runaway Packhorse… | Cowboy State Daily
    https://cowboystatedaily.com/2024/09/29/the-adventures-of-chester-a-runaway-packhorse-in-the-wilds-of-wyoming/
    PES
    PES --- ---
    KONEČNĚ!!!

A už se začíná pomalu měnit v "huňatého medvěda"...

PES
    PES --- ---
    VAMPY: ale tak byl to relativně laciný film a komedie/parodie doznívající éra spaghetti-western , kde určitě nějaký extra "continuity" dozor neexistoval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam