• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAPANEVROPA - čeká nás konec národů v Evropě?
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN : mno já si bláznivé bezbřehé snění nechávám zásadně na večer před spaním....;)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    Vidíš, a já jsem si hloupě myslela, že společná obrana shengenu je jenom kus žvástu v nějaký bruselský smouvě a prakticky VŮBEC NEEXISTUJE....
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Včera jsem přemýšlel, že pokud platí, že se uprchlíci chtějí jednou vrátit (což je předpoklad), tak by Evropa (i budoucí) měla mít morální povinnost tyto lidi integrovat. Tedy dát jejich dětem a mladým vzdělání, umožnit dospělým pracovat apod. Prostě měli bychom mít zájem, aby třeba ti Syřani nasáli hodnoty svobodného světa - aby se pak mohli vrátit do své rodné země a začít ji budovat znovu na jiných (zdravějších) základech.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    LALINA: Obrana proti Rusku, obrana proti uprchlickým vlnám.Pořád si myslím, že je smysluplnější budovat společné obranné systémy v rámci EU než budovat vlastní pro ČR. Jinými slovy, radši pošlat české vojáky hlídat maĎarsko-srbskou (nebo řecko-tureckou) hranici než hlídat třeba česko - slovenskou.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Nový symbol ČR? Hadr na podlahu. Europoslanec si nebere servítky | EuroZprávy.cz - Aktuální události z domova i ze světa
    http://domaci.eurozpravy.cz/...-symbol-cr-hadr-na-podlahu-europoslanec-ostre-kritizuje-prijeti-kvot/
    LALINA
    LALINA --- ---
    Já mám asi malou fantazii, rozhodně menší než Kalergi nebo tuhle Gauck, ale prostě si neumím představit, že když se namíchají vzájemně neslučitelné esence a přísady, tak že vznikne elixír mládí, který Evropu omladí a znovu ji postaví na špici veškerenstva.
    Spíš mi přijde, že vznikne jedovatá a vysoce třaskavá směs, která rozmetá Evropu na cimpr campr včetně experimentátorů (ne však investorů tohoto experimentu :))
    LALINA
    LALINA --- ---
    Nová republika: Budeme vyloučeni z EU?
    http://www.novarepublika.cz/2015/09/budeme-vylouceni-z-eu.html?m=1

    Češi si jsou vědomi toho, že se jednáo cílený rozvrat národních zemí ze strany EU.Ostatně, německý prezident Gauck dokonce oficiálně sdělil, že jde o to "naředit" mateřštinu, kulturní vzorce a tradice jednotlivých zemí a namixovat nejen křesťanství s islámem, ale i rasy. A přesně toto Češi nechtějí, ergo NESDÍLÍ hodnoty EU.
    LALINA
    LALINA --- ---
    KEIKIN: já bych měla dotaz k té sedmičce, jakou kolektivní obranu máš na mysli?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    1. Pestrou. Pestrost je znak zdravého ekosystému.Ale současně upevnit a změnit komunikační kanály.
    2. add 1
    3. ve hře je imho více kombinací, nicméně tipuji tak 30 % pro zachování
    4. Tělo orgány potřebuje. Je jen potřeba, aby byly zdravé.
    5. Nahradit. Poškozený orgán ubíjí organismus.
    6. Negativně, ale v rámci kolektivní obrany zatím nevystupovat !
    7. Rusko není jen Evropa. Ale EU + Rusko - proč ne ?

    LALINA
    LALINA --- ---
    PEGGYK: tak sem napiš, co bys chtěla ty.......každej může napsat svoji vizi
    PEGGYK
    PEGGYK --- ---
    LALINA: Jen to ne! TO je přesně to, co nechci. To je to, co škodí nejvíc, z takovýchhle násilných umělých experimentů vzniká jen to nejhorší.
    LALINA
    LALINA --- ---
    ENKIE: takže tvůj ideál je imperium s trooperama ? Všechno stejné a centralizované? Lidi jako postavičky bez duše? nebo máš na mysli něco jako jako je umělý "národ" američanů?
    A totalitní? jak moc? a hodně profízlovaný? nějaké ty čipy pod kůží? ;))
    LALINA
    LALINA --- ---
    ENKIE: díky za první příspěvek do klubu:)
    jenom jsem opravila otázku 8. myslím, že byla formulovaná zavádějícím způsobem, na mystiku jsem vůbec nemyslela:))

    ENKIE
    ENKIE --- ---
    1. Moje idealni EU by byla: za a) silny stat co se centralizace politicke moci tyce (klidne i vojenska diktatura s imperatorem ala staroveky Rim), a za b) minimalni stat co se tyce zasahu do ekonomiky a do ekonomickych svobod obcanu (vcetne zcela volne migrace, ale pouze INTERNE V RAMCI EU (zadne pristehovalce z Afriky atd. !!)

    2. Jeden evropsky narod. Kulturni i ekonomicke rozdily mezi soucasnymi evropskymi narody jsou totiz jen povrchove a nebrani integraci (sam jsem emigrant v jinem state EU a mluvim z vlastni zkusenosti).

    3. Velke sance, kdyz budou lide rozumni a pochopi, ze z geopolitickeho hlediska je nutne se v Evrope spojit, jinak nas prevalcuje USA, Rusko, Cina atd. Navic je prima mit konecne i more, poradne hory atd. :)

    4. Soucasne organy EU jsou socialisticko-demokraticky humus, ktery je treba zcela zrusit a vybudovat uplne znovu na uplne jinych ideovych zakladech.

    5. Soucasne organy EU zrusit. Od podlahy.

    6. V soucasne situaci, kdy EU je socialisticka a nesvobodna a nedokaze ani poradne branit sve hranice pred parazity a nabozenskymi fanatiky atd. z Afriky, by mozna bylo lepsi z ni vystoupit. Kazdopadne je treba zacit branit hranice CR pred bezenci a tou zebrackou luzou, ktera se ted v EU volne pohybuje v obrovskych poctech kvuli neschopnosti reckych lemplu branit hranice. Skandal!!!

    7. Rusko v soucasne dobe do EU nepatri. Je to nemozny z hlediska geopolitickeho rozlozeni sil, v Rusku neni zajem o ztratu samostatnosti. Rusko je vojenska velmoc, ktera ma zdroje a vystaci si prozatim sama.

    8. Praotec Eur je stejne blby napad jako praotec Cech - evropske imperium musi byt zalozeno na rozumu, ne na mystice a bajich.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Samozřejmě že můžete psát i jen tak, to, co chcete, nemusíte odpovídat na ty otázky v záhlaví, pokud nechcete:))
    LALINA
    LALINA --- ---
    jak tak sleduju diskuse kolem zaplňování Evropy cizorodým prvkem v množství větším než velkém, narazila jsem právě i na odkaz na pana kalergiho a najednou to opravdu celé dává naprosto dokonalý logický smysl.
    Nebo mám spíše věřit na nějaké náhody či na bezbřehou blbost představitelů EU a OSN?
    Ke konspiračním teoriím mám myslím celkem střízlivý přístup zlaté střední cesty, používám vlastní mozek, pokud jen vládnu, ale tahle shoda mi přijde doopravdy hodně hodně moc nenáhodná a hodně hodně moc záměrná....
    Kromě toho, že se to jaksi vymyká tomu, co většina lidí považuje za příčetné nebo dokonce za možné, mi přijde myšlenka jednoho národa bez tradic, bez kultury, bez etiky a bez kořenů s jedním národem, který osvědčil schopnost přežití a agilnost jakožto elitním vůdčím národem té masy bezbranných míšenců jako mokrý sen korporátních špiček, které mnohdy ani neznáme, protože tahají za nitky v zákulisí a které velmi četně právě z tohoto agilního národa pocházejí
    LALINA
    LALINA --- ---
    z článku o R.C.K.

    Způsob uvažování tohoto myslitele jakoby z oka vypadl některým konceptům uplatňovaným dnes v rámci Evropské unie. A nebo jsou tyto podobnosti čistě náhodné, kdo ví...

    Tak například zásada, podle níž dosažení žádoucí národní vykořeněnosti je nutno přetrhat vazby na národní státy a nahradit je jakýmsi vyšším, všezahrnujícím celkem: „Jako je dnes občanovi Wittenbergu lhostejné, zda jeho vlast patří k Sasku, nebo Prusku, tak bude v budoucnu lhostejné obyvateli Reichenbergu [Liberce], zda jeho vlast náleží k Sasku, nebo do Čech.“ Nový Evropan, který by splnil Coudenhove-Kalergiho sen o jednotě bez hranic, musí být zbaven zátěže národní identity: „Pro Panevropu si přeji euroasijsko-negroidní rasu budoucnosti, a tak lidské osobnosti zajistit různorodost.“ (Wiener Freimaurerzeitung 9–10/1923). Do jaké míry se tento jeho sen dnes může podařit realizovat? Zeptejte se jeho obdivovatelů.

    Coudenhove-Kalergi si uvědomoval, že šťastné mase míšenců, ať už z Wittenbergu, či Liberce, musí vládnout „duchovní elita“. Ta má vzniknout kolem „panské rasy“, jak nazývá ve svých dílech Židy. Neboť ti se staletími pronásledování geneticky a duchovně zocelili, čímž získali předpoklady k poučování druhých. Rozhodování a vedení euroelity má zabránit možným sporům mezi jednotlivými členy společenství, kteří by chtěli prosazovat svůj dílčí zájem a nezohledňovali by dobro celku. Ve své práci Adel (Vídeň 1922) označuje Coudenhove-Kalergi Židy v pozitivním a žádoucím smyslu za Führernation (vedoucí národ), Herrenrasse (panská rasa), Herrenmensch (panský člověk) a Herrenvolk (panský národ).
    LALINA
    LALINA --- ---
    vítám vás v diskusi o Evropě. Diskusi nechám co nejvíc volnou a "nekorektní", budu mazat jenom trolling.

    Pro začátek můžete odpovědět na otázky, které jsou v záhaví klubu a taky jsem pro vás připravila anketu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam