• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    Přečti si nástěnku...
    rozbalit záhlaví
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    WAMP_ELF: haha. ted sem si uvedomil jaka jsem lama. ani me nenapadlo, ze by draty do COčka mohly bejt z ruzny oceli :-D asi to bude tim, ze e-shop kde to berem ma na vyber jen ruzny dylky, tloustky a s/bez tavidla.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    WAMP_ELF: https://www.firmy.cz/detail/2232184-svareci-technika-osva-praha-hloubetin.html
    tam maji vsecky mozny druhy... zavolej tam tipci minimal poradi kde sehnat kdyz nebudou mit
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    takze trochu vyssi divci (aspon pro nas v dilne) jaky drat- na mig mag- pouzit za ucelem navareni drahy na kovadlinu? Kovadlina je nekalitelna takze musime jit touhle cestou. Eventuelne kde sehnat Autrodur 58 M G v mensim baleni nez 15 kg?
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    LESH: Samozřejmě by to chtělo vidět, ale spíš než na rovnání plamenem bych se soustředil na pořadí svařovacích kroků a výchozí sesazení materiálu. To kroucení jde využít k tomu, aby výsledný stav byl ten, co člověk chce. Když tak na Youtube projeď pár welding distortion videí, pro začátek je to celkem názorný.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    LESH: no to chce bud nejdrive cely poheftovat a pak varit na pres kacku a nebo chladit no zalezi aby tam nebyl studenak to je tezky takhle radit kdyz to nevidis vis co
    LESH
    LESH --- ---
    DADOSHEKK: je mi to jasný, ale teorie se pro začátek hodí. v práci mi tu svařují malé nerezové konstrukce, hromada profilů a výztuh, a kroutí se to fest...
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    LESH: to se hlavne ucis letama praxe podle knizky teorie dobry ale todle musis mit taky v ruce... neco lehciho napr. konstrukce, icka atd. zvladnu ale rovnat vagony a podobny veci to nemas sanci...
    LESH
    LESH --- ---
    KOUDIC: taky by se mi hodily nějaký podklady pro rovnání plamenem
    KOUDIC
    KOUDIC --- ---
    Zdravím, nemáte někdo e-book či papírovou knihu?

Rovnání plamenem metodou O. Vlacha: Historie a popis novátorské pracovní metody : [Sborník]

Popřípadě nějakou literaturu týkající se rovnání plamenem?

Děkuji.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    TROOBADOOR: mrázek ti to zavaří ať je to cokoliv, ale praha to není
    mrazek czech mountain mtb mxl mxx mrd boh road frame triatlon aluminum
    http://mrazek.cycles.sweb.cz/info.html
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    HARVIE: popripade co za slitinu... podle toho vybrat ply s primesi bez aby to neprasklo !
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    TROOBADOOR: asi bys mel upresnit jestli je to hlinik nebo ne.
    TROOBADOOR
    TROOBADOOR --- ---
    ahoj, nedoporucili byste mi nekoho, kdo by byl schopnej mi levne v Praze svarit prasklinku na zadni stavbe ramu kola?
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Zdravím, poptávám pronájem plazmy, potřebuji prořezat vodovodní přípojku místy to má 2- 2,5 cm. Je to součást sochy. Dival jsem se na pronájem, jediná firma To BOels, chcou za to včetně daní za den 3500,-. Zkouším tu, abych to měl levnější aspon, jinak jsem se obrátil na sochaře Čestmíra Sušku, který to používá jako hlavní nástroj, ale má s tím trochu problém
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    Sekos - Ústí nad Labem, nějaká hřídel, svařeči maj nasávání nad zadkem do helem, já to viděl prvně, ale maj to prej už si 15 let

FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    HARVIE: když si dobře připraví, očistí svařováný material tak se to provaři, kór při těhle proudech. Si vem, že klasickou obalenou muzes na 130A řezat.
    Technika bude hodně podobná MMA. Největší problém je odpařující se voda od oblouku, na lázeň nemůže bejt skoro videt.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Teda jako ze hori, ale jestli to bude i svaret, kdyz ta voda to chladi:

Oxyacetylene Torch Burning Underwater
    https://www.youtube.com/watch?v=8SsSCtMSEbw
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    FRANCYMOORE: sem si vzdycky rikal jak je to s autogenem pod vodou... kyslik tam ma, tak by taky mel fungovat...
    jinak pod vodou bych se docela bal, ze se to neprohreje... ale co sem ted narychlo googlil sem nasel, ze se pouzivaj proudy 300-400A, tak to snad vykompenzuje... na googlu je spousta dalsich super fotek. vcetne podvodniho flexovani :-D
    FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    HARVIE: je to jako obalena elektroda.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    FRANCYMOORE: co to je za technologii?
    FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam