• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    :)
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    D_B_M: Ne, ale kdyžtak mi v práci pořád cpou nějaký peníze na účet. Už mě s tím otravujou. Nechceš nějaký?
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    A btw,neprebejva někomu flaška argonu a nerez drat??
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    Taktak..osobne mam obyc cockem zavarenou oblíbenou mokka konvicku,a kromě toho,ze okoli svaru chytá lisku,tak drzi už asi pet let a denne vari kafé ;)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    IKSIK: momentalne mam k dispozici jen COčko :-D ale žádnej nerez se svářet nechystám. jen jsem vždycky myslel, že nerez obyč ocelí svařit nejde. teď mi ale došlo, že důvod proč se to nedělá bude prozaičtější :-D
    IKSIK
    IKSIK --- ---
    HARVIE: Kdybys chtěl, tak mi v garáži přebývá několik elektrod na nerez.
    D_B_M
    D_B_M --- ---
    Můžeš :)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Tak me napadlo... Co se vlastne stane kdyz se svari nerez elektrodou urcenou na obyc konstrukcni ocel? Bude mit svar nejaky spatny vlastnosti krome toho ze bude reznout? Jinak receno... Muzu svaret nerez jako by to byla obyc ocel, kdyz mi nevadi ze prijdu o tu nerezovost?
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    WAMP_ELF: haha. ted sem si uvedomil jaka jsem lama. ani me nenapadlo, ze by draty do COčka mohly bejt z ruzny oceli :-D asi to bude tim, ze e-shop kde to berem ma na vyber jen ruzny dylky, tloustky a s/bez tavidla.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    WAMP_ELF: https://www.firmy.cz/detail/2232184-svareci-technika-osva-praha-hloubetin.html
    tam maji vsecky mozny druhy... zavolej tam tipci minimal poradi kde sehnat kdyz nebudou mit
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    takze trochu vyssi divci (aspon pro nas v dilne) jaky drat- na mig mag- pouzit za ucelem navareni drahy na kovadlinu? Kovadlina je nekalitelna takze musime jit touhle cestou. Eventuelne kde sehnat Autrodur 58 M G v mensim baleni nez 15 kg?
    VDFLAT
    VDFLAT --- ---
    LESH: Samozřejmě by to chtělo vidět, ale spíš než na rovnání plamenem bych se soustředil na pořadí svařovacích kroků a výchozí sesazení materiálu. To kroucení jde využít k tomu, aby výsledný stav byl ten, co člověk chce. Když tak na Youtube projeď pár welding distortion videí, pro začátek je to celkem názorný.
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    LESH: no to chce bud nejdrive cely poheftovat a pak varit na pres kacku a nebo chladit no zalezi aby tam nebyl studenak to je tezky takhle radit kdyz to nevidis vis co
    LESH
    LESH --- ---
    DADOSHEKK: je mi to jasný, ale teorie se pro začátek hodí. v práci mi tu svařují malé nerezové konstrukce, hromada profilů a výztuh, a kroutí se to fest...
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    LESH: to se hlavne ucis letama praxe podle knizky teorie dobry ale todle musis mit taky v ruce... neco lehciho napr. konstrukce, icka atd. zvladnu ale rovnat vagony a podobny veci to nemas sanci...
    LESH
    LESH --- ---
    KOUDIC: taky by se mi hodily nějaký podklady pro rovnání plamenem
    KOUDIC
    KOUDIC --- ---
    Zdravím, nemáte někdo e-book či papírovou knihu?

Rovnání plamenem metodou O. Vlacha: Historie a popis novátorské pracovní metody : [Sborník]

Popřípadě nějakou literaturu týkající se rovnání plamenem?

Děkuji.
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    TROOBADOOR: mrázek ti to zavaří ať je to cokoliv, ale praha to není
    mrazek czech mountain mtb mxl mxx mrd boh road frame triatlon aluminum
    http://mrazek.cycles.sweb.cz/info.html
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    HARVIE: popripade co za slitinu... podle toho vybrat ply s primesi bez aby to neprasklo !
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam