• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    Přečti si nástěnku...
    rozbalit záhlaví
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    LEXONE: https://www.italfil.com/en/products/unalloyed/sg2-unalloyed-welding-wires (It can be used for boilers fabrication, industrial machinery costruction, car production.)
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    THX_1138: sem se zeptal blbe asi, spis bych potreboval vedet kde se to pouziva, jestli v naky velkovyrobe atd., kam bych to pripadne mohl nabidnout
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    Zdravim, muzu se zeptat k jakemu svarovani je vhodny tento typ dratu? Zustalo mi tu po tatovi asi 60 ks a rad bych se toho zbavil za prijatelnou cenu

DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    RAINBOF: Vykup zeleza bych zkusil na smichove je par zberen kery jedou mozna i soboty a sehnal jsem tam par veci
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    o vikendu 1 malej...
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    kde sehnat v praze jeklicek ?
    ROXTYDY_A_BIBOB
    ROXTYDY_A_BIBOB --- ---
    Zdravím, omlouvám se, pokud je poptávka po svařovacích pracích offtopic (na nástěnce není uvedeno)... Potřeboval bych dle výkresu svařit (pohledově) z nerezových jeklů rám na sedačku.. Samozřejmě cena dohodou, materiál mohu dodat, místo Praha / okolí Prahy / Litvínov.
    Děkuji!
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    PAKOBYLKA: mas to tam napsane nejakou cenu to urcite ma...
    PAKOBYLKA
    PAKOBYLKA --- ---
    dozvěděla jsem se, že mám drát na svařování, nechce někdo?
    [ PAKOBYLKA @ Daruji, přenechám, vyměním, dám za odvoz nebo do 150,- (nabídka i poptávka:-) ]
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    FRANTAVOKURKA: máme teď pujcenou na dílně a vaří dobře. Velká, těžká a díky transformátoru nejspíš i nesmrtelná. Pokud na ni máš místo tak proč ne
    DADOSHEKK
    DADOSHEKK --- ---
    Priznam se tudle neznam... Ale spatne to nevypada
    FRANTAVOKURKA
    FRANTAVOKURKA --- ---
    Cau potreboval bych poradit chctel bych si koupit COcko libi se me tohle:

https://www.svarecky-obchod.cz/...art-4kladka-horak-ventil-samostmivaci-kukla-lahev-co2-s-naplni.htm

Ale moc s nevyznam ve znackach atd tak neumim posoudit jestli je to dobra nebo ne.
    Svaruju predevsim jekly atd... max tloustka materialu co jsem zatim varil bylo asi 5mm takze nepotrebuju zadnej extra vykonej stroj... Rozpocet tak 25k s dani vcetne lahve kukly atd

Akorat bych celkem ocenil moznost to zapojit jak do 230 tak 380 svarecka co jsem mel doted pujcenou tak mela prave prepinani. A to tahle bohuzel nema...

Dik

FRANCYMOORE
    FRANCYMOORE --- ---
    DADOSHEKK: Nazívejme to wolframová elektroda
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SASOS: budu muset nejak vymyslet.
    PEEP: o cene to neni poridil jsem si to kvuli vaze a velikosti. varim rekreacne abych tak rekl.
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: dálkové ovládání je jen vytazeny potenciometr na kabelu, kterým měníš hodnotu proudu. Podívej se na TIGovky a zjistíš, že mají mezi silovými konektory na předním panelu ještě šroubovací vývod plynu a to samé na zádech, což je vstup plynu. To ta tvoje mašinka opravdu nemá...
    PEEP
    PEEP --- ---
    jinak se musim pochlubit - tento tyden jsem poridil Fronius Variostar 317-2 a konecne mam radost ze svarovani - vari to asi o 1000% lip nez Esab caddy, kterou se mi nikdy nepodarilo seridit tak, aby svar vypadal k svetu
    PEEP
    PEEP --- ---
    RAINBOF: musis se smirit s tim, ze tato svarecka je proste jen MMA a TIG k tomu napsali, jakoze to taky umi, ale potom k tomu potrebujes jeste spoustu veci okolo, takze te to nakonec vyjde draz, nez kdyby sis koupil primarne TIG, ktery umi jako dalsi funkci MMA
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SASOS: to je ale ono ne ? zmacknes, pusti se plyn pres solenoid a za chvili i svarecka.. navod je kdovikde. zkusim to najit.
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: ten konektor co tam máš je jen dálkové ovládání svářečky, podívej se do návodu k ní.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    SASOS:
    mam kitin 150 TIG LA
    vypada to ale takhle: https://svarecky.heureka.cz/kuhtreiber-kitin-150/

Konektor na cosi tam je. cajky mi doporucili na svar shopu. Rad bych varil nerez draty, chtel bych udelat nejake hezky vypadajici konstrukce pouzitelny doma. Nerez jsem MMA zkousel a nedopadlo to vubec dobre.
    SASOS
    SASOS --- ---
    RAINBOF: Pro TIG s touhle mašinkou budeš muset pořídit TIG hořák, lahev Argonu, redukční ventil ideálně s průtokoměrem kalibrovaným pro Ar, pak musíš specifikovat co budeš chtít zkoušet svářet, černý Fe nebo nerez (na Al tu bude chybět střídavý průběh svařovacího proudu, takže na ten můžeš zatím zapomenout). Dál si ujasni jakou tloušťku materiálu. Materiál a síla jsou potřeba na výběr netavící wolframové elektrody. No je ale nepříjemné, že tvoje svářečka nemá přípojku na plyn, takže budeš muset řešit spouštění plynu při svaření. Buď extra solenoidem, jehož spouštění bude vázané na spouštění tlačítka z hořáku nebo mít hořák s integrovaným plynovým ventilem. V obou případech si nejsem úplně jistý, jak řešit předfuk a dofuk plynu, který je potřeba, aby po skončení sváření ochladla svárová lázeň a zbytečně neoxidovala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam