• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    KCHARI: to je ten dědula s asi šesti kočkama , co je tam krmí?
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    ADIK: Messer v Počernicích. Dneska mi to tam říkali, když jsem se ptal na další plyny. Corgon prej taky na počkání. Byla tam s chlapíkem fakt dobrá domluva. Sem si mu tam stěžoval a on se jen smál a říkal, že to je vždycky jen o lidech. A to tesat. Linde jsou pičusové :)
    ADIK
    ADIK --- ---
    KCHARI: v Messeru naplní vlastní lahev na počkání? zástupce Messeru na Zličíně mi řekl, že mi lahev nechá naplnit do druhýho dne a na centrále jí prý nenaplní, že je to jenom sklad... Tak kde přesně v Messeru myslíš? Výměnu nechci, mám novou lahev a nechci za ní nějaký vrak.

Dovolal jsem se mezitím do PRHAS ve Zlatníkách a tam mi jí prý naplní na počkání.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KIE: Nemá to něco společnýho s tím zákonem na LPG láhve? Tam je snad chtěli i vyvlastnit či co, ale nesleduju to.

Jen jsem pochopil, že je problém právě z revizema, které něco samo stojej, ale někdo jen plní/vyměňuje.
    KIE
    KIE --- ---
    KCHARI: jasný...tak když to máš oficiálně, tak není problém. Ono to nebyla nějaká černota, že by to někde plnil v garáži, flašky byly s revizí, akorát holt v tom Polsku neprodávají plyn takoví kreténi jako tady , takže zřejmě bylo jednodušší to tady posbírat a tam u nich naplnit.
    Ono to takhle řešil protože toho mu ty flašky vydržely tak rok - naprosto se nevyplatilo je mít v nájmu od Linde.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    KIE: na nějaký Poláka jsem měl taky kontakt, ale tenhle styl moc nejedu. Už to mám vyřešený oficiálně. Ale dík
    KIE
    KIE --- ---
    KCHARI: hele kamarádovi to kdysi vozil kyslík+acetylen nějaký Polák, vyměnil kus za kus (to bylo v době, kdy Linde neplnilo do cizích flašek - bylo jedno jestli máš revizi nebo ne - prostě tě chtěli dotlačit k pronájmu těch jejich). - Zkus tel. 776167751 - ale fakt nevím jestli ještě funguje, už je to nějaká doba , co to od něj bral.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    ADIK: Messer
    BOB_GALLOWS: tak Linde jsou kurvy jak jsem říkal. Dneska jsem tam byl a byl to naprostej kokotismus od začátku až do konce. Nejdřív, že mi ty lahve nevemou, protože je na nich nálepka Messer (pod tím ale barvou Linde), pak že kyslík možná jo (acetylen bohužel už moc velkej oldskool), ale zaplatím za náplň a pak ještě půjčovný, protože láhev není moje (WTF). A když jsem se podivoval, co to je za podivnej přístup, tak jako poslední hřebík do rakve byla hláška, že v Linde pracuje hodně lidí a proto je to tak drahý a složitý, aby měli na vejplaty. Tak jsem se jen zasmál a otočil to směr Messer, kde výměna proběhla naprosto v klidu

PS: nechtěli mě pustit ani z areálu Linde, protože na vrátnici po mně chtěli fakturu. Když jsem jim řekl, že jsem nic nekoupil, tak se se mnou vrátná začala hádat, že viděla jak tam čachruju s lahvema. No tahle firma fakt zaslouží jít do pekla. Sry za tapetu, ale fakt mě to nasralo
    ADIK
    ADIK --- ---
    Kde mi v Praze na počkání naplní lahev argonem?
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KCHARI: Celkově to jsou takový jebky neochotný a předražený, ale tohle ti udělaj. Nech si to nacenit předem u toho strejdy na prodejně (babky vědívaj úplný hovno...). :)
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    BOB_GALLOWS: sem myslel, že zrovna Linde jsou v tomhle dost neochotný pokud nejde o jejich lahve. Tak ale očividně myslet znamená hovno vědět. Dík
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    KCHARI: Normálně v Linde, ale jen pro lahve mladší 40ti let. A něco to stojí a není to na počkání. A jsou drahý oproti svářečskejm potřebám, máš lepší si jednou nechat udělat revizi/tlakovku někde v plynárně, nabouchaj ti to a pak už zas plnit vesele jinde. :)
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    Nevíte kde v Praze/střední Čechy udělají revizi na lahve kyslík/acetylen a rovnou i naplní?
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    Memoriál Hynka Vacka, vzpomínka nás , co jsme ho znali. .

ADIK
    ADIK --- ---
    Ahoj, nasel by se tady nekdo kdo by mi udelal par hodinovy uvod (placeny) vcetne praxe do svareni TIGem? Varim celkem obstojne COckem a elektrodou, ale tohle je trochu jine a rad bych kdyby me nekdo nazorne ukazal zaklady nez abych se trapil metodou pokus omyl.
    Pripadne i tip na nejaky kurz, ale vsechno co jsem nasel je nekolika denni az nekolika tydenni na coz nemam cas. Jsem rychle ucenlivej :) takze myslim, ze par hodin, max den mi staci, trenovat uz budu sam.:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    PISTA1: Jo to jsem si všiml právě u tebe na fotce že máš zelenou i černou :-)

Dvě ale nechci, mám dvě na kabel a chci k tomu jednu aku.

Hlavně při tom sváření je to děsnej vopruz jak se to všechno do sebe motá. A COčko je v tomhle ještě horší než invertor. Navíc eurokonektor nebudeš kvůli rozmotání odpojovat...
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    GANDALFSEDY: Přesně ve chvíli kdy se štětiny nelámou ale začínají vypadávat, jde kartáč do šrotu a nasazuju novej.
    Určitě to chce flexu s regulací, nebo nějakou co točí míň.
    CUKI
    CUKI --- ---
    HARVIE: Já to použiju párkrát na autě občas na střeše (přiznám se řežu to flexou). Jinak mi to k ničemu není. Spíš řeším s čím se lépe manevruje

Nástavec na vrtačku k stříhání plechu, oboustranný EXTOL PREMIUM | HobyNaradi.cz
    https://www.hobynaradi.cz/nastavec-na-vrtacku-k-strihani-plechu-oboustranny/
    nebo lídl na šnůře: https://www.lidl.cz/p/parkside-prostrihovac-plechu-pmk-550-b1/p100348100?mktc=shopping
    či bez ní:
    PARKSIDE Aku prostřihovač plechu PMKA 20-Li A1 – bez a…
    https://www.lidl.cz/p/parkside-aku-prostrihovac-plechu-pmka-20-li-a1-bez-akumulatoru-a-nabijecky/p100350685
    tam zase může překážet accu... Navíc není moc dobře hodocená.

HARVIE: No kvůli tomu přemýšlím taky o té zelené accu flexe, protože má řiditelné otáčky a oželím bezkartáčovou performance.
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    HARVIE: jj sou super, at si oblecu co chcu skoncim.vzdycky jak jezek ...ty bronzovy sou jeste horsi nez ocelovy ... a myslim. ze trik, trochu, je v tom nesnazit se to sjet uplne ...ze zacatku to moc nelita
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    PARKSIDE Plazmová řezačka PPS 40 B2 | Lidl.cz
    https://www.lidl.cz/p/parkside-plazmova-rezacka-pps-40-b2/p100317411
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam