• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DADOSHEKKSVAŘOVÁNÍ - praxe, rady, tipy, práce, doporučení a vše okolo !
    Přečti si nástěnku...
    rozbalit záhlaví
    BOB_GALLOWS
    BOB_GALLOWS --- ---
    ADIK: Sadílek v Praze ted nevim jestli 700 nebo 900, ale skoro urcite do litru, vymennym zpusobem, kdyz mas lahev od nich, plyny muzes stridat (CO2, corgon, argon... Mam dve lahve a menim je dle potreby co zrovna v dilne delam).
    ADIK
    ADIK --- ---
    XICZEK: aha, tak to je trochu z ruky:) já čekal někde v praze...
    XICZEK
    XICZEK --- ---
    ADIK: trebic/brno
    ADIK
    ADIK --- ---
    XICZEK: a kde to měníš? já mám teda zánovní lahev, tak bych jí raději plnil a nechal si ji, ale jestli je to skoro za poloviční cenu, tak proč ne, je to jenom lahev.
    XICZEK
    XICZEK --- ---
    ADIK: nevim jak plneni ale vymennym zpusobem za 8l lahev platim cca 900
    ADIK
    ADIK --- ---
    Ptam se, protoze bych chtel obcas tigem varit i ocel, ale tohle by to hrozne prodrazilo :(
    ADIK
    ADIK --- ---
    Kdyz plnim v PRHAS lahev argonem (malou 7kg), tak po me chteji 1600,-
    Je to normalni cena? Prijde mi to hrozne drahy vzhledem ke spotrebe pri vareni hliniku.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    HARVIE: odlévam bronzové soškovité-zvonko-objekto art hlouposti, tak v rámci jejich cizelováni a oprav. Nekto poradil že to CuSi3Mn1 je neco univerzalnejšího, na Cu i bronzy. Po bronzových elektródach si od tohoto slibuju hodne slušný progres:)
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    COLOMAN: to mi uniklo, myslel jsem ze je to jen povrchova uprava ocelovyho dratu. no s tim nemam zkusenosti, ale pisou ze bys mel pouzivat 100% argon misto CO2. co se tyka proudu, tak vubec netusim... bronz taje pri nizsi teplote nez ocel, ale zas ma lepsi elektrickou a tepelnou vodivost, takze bude tezsi ho prohrat. s trochou stesti se tyhle dve vlastnosti vzajemne vyrusi.

proc si zvolil zrovna bronzovy drat?
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    HARVIE: jj,plyn, jj,takhle to znám,,
    jase takhle ptám, lebo doslichavam se, že kvuli tomu bronzu je tam par-spousta veci jinak, než u železa...
    tak proste pojedem normálne a uvidime...
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    COLOMAN: hořák připoj na +, zem na - (plati pro plyn, pro trubickovy drat je to obracene). predpokladam, ze mas plyn?

zda se, ze v navodu je vse potrebne:
    https://www.svarecky-obchod.cz/dokumenty/V2-Navod-k-pouzivani-KOWAXGeniMig220-1.pdf

pro 1mm drat v manualu doporucuji 130-200A (zacal bych asi 150) a napeti 20-24V

proud pak doladis podle toho jestli ti bude pripadat ze neni dostatecne provarenej (studenej = pridas), nebo naopak pokud se zacne propadat/propalovat do materialu (horkej = uberes). zalezi to i na tloustce svarovaneho materialu.
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    Zdravim,
    mame takéto Cóčko https://www.svarecky-kukly.cz/genimig-220-svareci-invertor-mig-mag-mma-horak-4m-kabely-3m a ktomu si dokupili CuSi3Mn1 1mm silicon bronze dát.
    Vedel by prosím nekdo poradit volaké nastavenie, čím by sme mohli začít, respektíve pár rad?
    DICK85
    DICK85 --- ---
    TWORBO: Ahoj, moc děkuji za nabídku, ale už jsem uhnal někoho jiného. Richard
    TWORBO
    TWORBO --- ---
    DICK85: Jo můžu já. Někdy bejvam o víkendu poblíž štětí.
    DICK85
    DICK85 --- ---
    Ahoj,
    kolečko na sekačce se mi polámalo a potřboval bych svařit spojovací tyčku. Neměl by někdo chvilinku a za úplatu by mi pomohl? Litoměřice, Roudnice nad Labem, Mělník nebo Praha :-). Foto přiloženo. Moc děkuju Richard

FEEX
    FEEX --- ---
    Díky, mezitím ten díl začali vyrábět naky Italové cely :)
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    FEEX: a nešlo by to normálně udělat z tyče myslim desítky. . ? obrousit tu klínovou část?. .
    . . každopádno zítra jsem na štvanicii v kotelně , svářečku puštěnou ))
    FEEX
    FEEX --- ---
    GANDALFSEDY: ne tady chci zachovat ti sklepení a nad nim je to konicke, takže by to nedrzelo
    GANDALFSEDY
    GANDALFSEDY --- ---
    FEEX: skousel si hledat adapter? na aliku se da najit na vetsinu veci co se kol tyce
    FEEX
    FEEX --- ---
    svarite nekdo kliniek na zakazku? jde mi o jednu věc na kolo potřeboval bych uříznout tu tlustou cast a navařit tam kousek trubky te užší na přidělaní převodníku na řiditka https://photos.app.goo.gl/MCrMwGRor4VKjMeXA
    HARVIE
    HARVIE --- ---
    Když maluješ pokoj, tak taky většinu času oblepuješ a igelituješ :-D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam