KOOTCHA: no betonovou jímku je vhodné koupit dle lokality kde jsi, protože doprava taky není za hubičku a ty ceny jsou hodně podobný. Osobně bych šel do nějáký válcový, když už to má bejt monolit a máš místo. S betonovou jímkou mám pouze 2 zkušenosti, jedna kde kamarád koupil nemovitost kde už byla, bohužel vlivem sednutí terénu mu praskla. Podle mě chyba přípravy místa a hlavně se kolem jezdilo těžkými auty. Takže za mě podbetonování bych udělal i u plastové tak u betonové jímky. Stojí to pakatel v poměru k ceně. Druhou zkušenost mám ze stavby kde se umisťovala 9,5m3 betonová hranatá jímka a byl s tím dost voser, protože se musel bourat kus plotu aby se tam to auto dostalo zezadu a ne z boku. Cena za jímku byla asi 40k a asi 25k za práci. Nakonec měl jímky 2 a druhou už realizoval jako plastovou (musela se pouze podbetonovat ne obbetonovat) a vyšla trochu levněji (sic dražší jímka, ale levnější práce) a hlavně měla dobrou záruku.
Pokud máš dobrej příjezd nech si nacenit 5 nejbližších firem a uvidíš, jen nechápu, co je za výhodu když jímka propouští, na co jí chceš? Certifikovaná betonová jímka propouštět nesmí!