• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    Toto téma je pro všechny, co hledají alternativu k předraženým katalogovým šikmostřechům, které nedokáží splnit ani běžné požadavky na ekologickou výstavbu.

    Cena bydlení není pouze kupní cenou, je potřeba započítat i provozní náklady!

    Pro všechny, co právě staví, nebo se chystají stavět své nové bydlení, ale i pro ty kteří už bydlí a mají zkušenosti z provozem a chtějí se o ně s ostatními podělit..

    V této diskusi by se měli řešit hlavně praktické konkrétní problémy se stavbou, nebo při projektovaní domu. Jaké materiály a jak  použít, kde je sehnat, jak vyřešit konkrétní problematické detaily k-cí, na co si dát pozor.
    Stejně tak by zde měl být prostor pro věci které se stavbou přímo souvisí, zákony, problémy s úřady, zajištění elektrické energie a pitné či užitkové vody pro domácnost, fotovoltaika a ostrovní systémy, solárrní kolektory, Rekuperace a VZT, způsoby vytápění a ohřevu TUV, Jímky a ČOVky
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERBARA: Já to tak dělal taky. Hlavně na kopci v Brnkách a vlastně i dělám doteď. Ale o ničem zajímavém moc nevím. Přiznám se že nemám moc času někde běhat. proto nabízím něco za dobrej typ. Když tam bydlíš máš jistě větší přehled. Tady u Rudný kde bydlím já mám taky přehled. Bohužel většinou to jsou celé fungující chaty s vodou i elektřinou a ty je mi líto bourat. Navíc jsou od 400k Kč nahoru. :-( Pozemek na pronájem ale určitě nehledám. Podmínkou je koupě nemovitosti.
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    CUKI: mám na každém prstě pět kámošů či známých, kteří říkají to samé... a já ji dokola vysvětluju: přijeďte, projděte zpustlé chatky, zjistěte na katastru majitele, kontaktujte, kupte, pronajměte si...
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERBARA: Hmm v tom by asi problém nebyl. Daleko to taky zas nějak extra neni. Projekt bych musel někomu nechat orazítkovat, jsou to asi nějaké investice navíc, ale možná že ani to není potřeba. Nevím co chtěj přesně bankovní ústavy, protože do 25m2 pokud je to rekreační nebo obytná oblast není projekt pro stavební účely potřeba. V Draháň to myslím splňuje. jestli je to to místo co znám.
    BTW kdyby tam byl volnej pozemek mam zájem :-) Rád dám i něco za typ...
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    CUKI: tenhle kámoš by do toho rozhodně šel, je to terapeut, o stavění neví nic... bude to v drahaňském údolí a myslím, že pokud byste se dohodli na nějaké pro něj akceptovatelné částce, nechá Ti téměř volnou ruku (o se týče poožitých materiálů, způsobů realizace apod.). Jen je háček v tom, že potřebuje projekt, aby mu na to schválili hypotéku.
    KITIARA
    KITIARA --- ---
    CUKI: mě stačí 25m, jen je pozemek asi fakt daleko
    CUKI
    CUKI --- ---
    CYBERBARA: Typuju, že se dá bez problémů dostat na čtvrtinu (možná i méně) v případě stejně hrozné izolace a konstrukce. V případě rozumné dobře zaizolované a konstrukčně dobře provedené stavby asi na třetinu. Přesně to budu vědět až seženu na takovouto stavbu pozemek, nebo alespoň vhodného investora. Problém je že každej chce po mě obrovskou haciendu na domek do 25m2 se shánějí těžko a nebo jsou z daleka. Pozemek už taky sháním skoro rok :-(
    ZORB
    ZORB --- ---
    CYBERBARA: dumrazdva.cz, prosim Te a at se odkazuje, ze dostal doporuceni od Tomase. Pac v pripade, ze si placnou si muzete pak rozdelit nejakou mensi provizi..
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    ZORB: jo, už to vidím... pošlu mu odkaz. Díky ;)
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    ZORB: asi ještě ne. Dům raz dva?? nebo jak to najde??
    ZORB
    ZORB --- ---
    CYBERBARA: CYBERBARA: A zkousel se zeptat za kopcem u razdvadomaku co delali nastavbu Tomasovi?
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    ahoj (převážně) kluci, mrkněte na tohle: http://www.domyzedreva.eu/?productId=174&categoryId=339&action=dum
    a napište, co si o tom myslíte, případně kdo to udělá levněji nebo líp :) Kámoš chce u nás v drahan postavit něco obytného, chtěl jurtu, ale na tu mu nedají hypotéku... na tohle jo.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Kdyby někdo sháněl nějaký zbytky PU panelů tak se kousek od Rudné valí celkem slušná hromada zbytků. Předpokládám, že majitel nebude proti...
    CYBERBARA
    CYBERBARA --- ---
    my máme doma tohle: http://www.armatex.cz/...ge/cache/data/tovary/polni-sprcha-mks-mala-koupaci-souprava-211-500x500.jpg a chcem to využít... tu sprchu do sklepa, nad ní koupelna, nad koupelnou patro pro nádrž... načerpat ze sklepa do nádrže a spustit do koupelny... takhle si to představuju já. Ale parťák mi to vysvětluje nějak mnohem složitěji. Nicméně to si asi stejně musíme vymyslet sami, je blbost se tu ptát na radu, jelikož vám stejně nerozumím... ani nevím, co je retenční nádrž :)))
    Až vymyslíme něco geniálního, tak vám pak dám vědět :)
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Jasny, takze trakcni.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: nn, LiFePO4. Olovo je vhodný tak akorát na nastartování auta. Nemůžeš ho často vybíjet do nuly (respektive pod 30% už to hodně krátí životnost) Takže by jsi musel mít mnohem větší baterii.
    Jejich cena je sice nižší Ale stále je to víc než polovina ceny
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: A za 28k Kč to je v olovu?
    MATT
    MATT --- ---
    DENDROBATA: kde to stoji? prijde mi, ze to ma navrzene tak, ze bude hodne casu travit venku.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    DENDROBATA: no takovyhle maly chatky postavis v materialu i za min. Zvlast kdyz material recyklujes. A pak je uz jen na tobe kolik casu tomu das. Pro me muj cas nema cenu. Delat pro sebe je k nezaplaceni. Takze vzdycky kdyz delam za penize se prodavam pod cenou.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    JAK POSTAVIT DOMEK ZA 30 TISÍC KČ | Tárak
    http://www.tarak.cz/jak-postavit-domek/
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB:
    Ta Tesla by měla stát 10kWh pod 100k Kč, ale pravda nikde jsem ji na e-shopu nenašel :-) Tak nevim jestli to nebude mít nějakej háček Za 28k Kč se dá ale sehnat 2kWh v celku normálně...
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Az ted mi doslo jakej je to mindfuck, dotace je tam psana na elektrarnu, ne na baterku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam