DANNY_OCEAN: hele ono sám nesám, stejně u toho budeš muset bejt nebo u toho bude muset bejt osoba znalá které věříš.
Začínal jsem před více než 10ti lety stejně jako ty. Stejně naivní (neber to špatně-časem se tomu asi i zasměješ). Vždy jsem našel nějakou tu zaručenou metodu stavby, co je rychlá levná a oproti konkurenci nejlepší.. :-D
Původně jsem hledal jen firmu, co to postaví a architekta co to ztvární. Ani jedno jsem po velmi dlouhé době nenašel. Nakonec jsem došel k tomu, že to za mě prostě nikdo dobře neudělá, takže jsem švihnul z dobře placenou prací v IT a nakonec se do toho všeho pustil sám.
Když se dívám zpětně udělal jsem dobře. Po dostavění svého domku jsem v tomto oboru zůstal a dělám co mě baví. Navíc je to v celku placeno mnohem lépe než IT. Nejsem na nikom zavislej a jen ti co mě oslovují na konzultace rekonstrukcí či pasivních staveb nebo poruch stavebních k-cí by mě uživili sami o sobě.
Je to smutné ale je to tak. Sehnat někoho kdo umí zároveň něco udělat rukama a dokáže u toho přemejšlet je dost obtížný, takže nakonec zjistíš že sám to uděláš nejlíp :-) Je jen otázka času jak rychle na to přijdeš. Kdybych to věděl od začátku bylo by to všechno mnohem jednodušší...