• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    Toto téma je pro všechny, co hledají alternativu k předraženým katalogovým šikmostřechům, které nedokáží splnit ani běžné požadavky na ekologickou výstavbu.

    Cena bydlení není pouze kupní cenou, je potřeba započítat i provozní náklady!

    Pro všechny, co právě staví, nebo se chystají stavět své nové bydlení, ale i pro ty kteří už bydlí a mají zkušenosti z provozem a chtějí se o ně s ostatními podělit..

    V této diskusi by se měli řešit hlavně praktické konkrétní problémy se stavbou, nebo při projektovaní domu. Jaké materiály a jak  použít, kde je sehnat, jak vyřešit konkrétní problematické detaily k-cí, na co si dát pozor.
    Stejně tak by zde měl být prostor pro věci které se stavbou přímo souvisí, zákony, problémy s úřady, zajištění elektrické energie a pitné či užitkové vody pro domácnost, fotovoltaika a ostrovní systémy, solárrní kolektory, Rekuperace a VZT, způsoby vytápění a ohřevu TUV, Jímky a ČOVky
    rozbalit záhlaví
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: no ono alternativci většinou nepřekypujou penězi, leda že by tam sami pěstovali :-D
    Ty velký pozemky jsou super když to koupí víc lidí co se znaj a maj podobný představy dohromady, ale nikdy se mi nepodařilo najít ty co o tom jenom nebásnili, ale měli na to i tu keš :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: nebo to koupi nejak chlapik a bude alternativcum uctovat 40k mesicne. :-)
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Je to pěknej pozemek, tuším že je to jižní strana oudolí s přístupem z Brnek...
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: řekl bych že už sis na to hlukový pozadí dálnice zvyknul:-) Před lety sem se tam byl podívat na nějaký nemovitosti a první co mně vadilo ten šum...
    CUKI
    CUKI --- ---
    JOHY: já tam kolem chodím jen občas přes pole a myslím že je to kupodivu celkem tiché. U nás na hřebenu co je osada, je polička chat nasměrována na sever k dálnici a bydlet bych tam nechtěl já jsem na jich a tam dálnice slyšet není vůbec. A tohle si myslím že je zas dost od její úrovní a zároveň docela daleko. A od té druhé silnice "staré plzeňské" je to schované za malým kopečkem.
    Ruku do ohně za to nedám. Přímo na pozemku jsem nikdy nebyl. Ale zaujalo mě to místo, jak je ukryté, zároveň je přímo u silnice. Na menší společenství lidí hledající alternativu mi to příjde zajímavý, ale podle mě to spíš koupí někdo kdo tam bude mít velkopěstírnu konopí nebo něco na ten způsob :-D
    JOHY
    JOHY --- ---
    CUKI: ta dálnice tam nehučí?
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    CUKI: hele já se za to nestavím , i když vím kdo to prodává ,nikdy jsem tam nebyl a jen jsem na to narazil...a vím že se tu podobný téma řešilo tak by to mohlo někoho zajímat...pro mě je to celé mimo , u prahy a 2m :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    LITTLEPUNKK: pokud to není jeden z těch tmavých pozemků hluboko v údolí, tak je to pěkná cena. Předpokládám že stávající stavba se dá snadno odstranit-spálit. Pokud je k něčemu dobrej bonus navíc. Obávám se že je to ale jeden z těch tmavejch :-(
    Tady u nás prodává luxusní pozemek pokud někdo hledá velký soukromí, přitom kousek od Prahy:
    http://www.sreality.cz/...odej/dum/rodinny/nucice-nucice-v-hlubokem/870052188#img=1&fullscreen=false Za 700 za metr docela zajímavý pro tvůrce komunitního bydlení...
    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    jen jsem na to natrefil ...

    Prodám pozemek s obyvatelnou stavbou v Praze na samotě.... - PermaWeb
    http://permaweb.cz/forum/topics/prod-m-pozemek-s-obyvatelnou-stavbou-v-praze-na-samot
    ZORB
    ZORB --- ---
    MATT: Jak pises, vetrani a stin...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Mě spíš jde o nápad, ne o konkrétní provedení.. Takhle to fungovat nemůže, to je jasný proto jsem už na začátku psal že to má 3 ale. Ale jinak to použití a vizuální zpracování se mi víc než líbí.
    Stavím teď "skleník" a s tímhle by asi SÚ problém mít neměl :-D. Největší problém ty stavby vidím v tom, že v době kdy tu stavbu používá je buď léto nebo nejstudenější část zimy. V létě se v tom bejt patrně nedá a v zimě se asi dost protopí. Na druhou stranu předpokládám že jde spíše o takovou zimní zahradu, bydlí se asi vedle.
    Ty obrovský zasklení, ale fakt nechápu, že to není problém. Ta konstrukce s tim sklem musí strašně cvičit...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MATT: jo, jako obesklená pergola je to fajn.
    MATT
    MATT --- ---
    MAR_TINA: mě to přijde jako fajn "pergola", zimni zahrada, ubytování pro pár kámošů, .. pokud to jde aspon trochu slusne vetrat... nebo to muze bejt z nektery ze stran stineny lesem, to na ty fotce taky neni videt.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: to už je přestavba. V této podobě to nemůže fungovat. A vzimě to bude nákladný a nesnadný vytápění.

    ZORB: dům, který nemohu využít celý den, mi neslouží. Až dostanu úžeh, budu v háji, například.
    Já bych si dodělala dřevěné nastavitelné předokení žaluzie, pak by to mohla být paráda. Protože jinak se mi líbí fakt moc, obě části. Ale nechtěla bych mít dům, jehož všechny místnosti neslouží pořád.
    ZORB
    ZORB --- ---
    CUKI: Na usazeni skel sem se ptal, zadne slozitosti
    ZORB
    ZORB --- ---
    MAR_TINA: Prej tomu tak neni, navic na miste kde to stoji a s tim co je okolo, fakt nema clovek potrebu v lete travit cas pres den v baraku. Ona to je spis pristavba jako universalni prostor v pripade neprizne pocasi.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: to určitě, ale to se dá celkem snadno vyřešit tím přesahem střechy a odstranit okna na západ případně na východ...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ZORB: pěkný to je, ale obávám se, že to bude skleník se všema jeho vlastnostma a ne místo k bydlení.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZORB: no nevim, já nad tím dost dlouho dumám jak ta k-ce vydrží bez pohybu bez většího zavětrování s takovym prosklenim. Už jen sesychání dřeva je problém, to usazení těch skel by mě hodně zajímalo v detailu.
    MATT
    MATT --- ---
    ZORB: sorpci čeho?
    ZORB
    ZORB --- ---
    Jak ošetřit ovčí vlnu před použitím na izolaci domu? : Ekologický institut Veronica
    http://www.veronica.cz/?id=12&i=297
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam