RAHANUR: Neber si to ve zlém, ale ty mi zde popisuješ věci, které jsem řešil (v návrhu i při realizaci) sám osobně nejen u svého domu, ale i jiných, včetně toho, že se zabývám napravováním škod u staveb již stojících. A prasklá podlaha je velmi častý úkaz i u méně exponovaných k-cí (menší vrstva izolantu, kvalitnější materiál a hlavně větší šířka a armování). Tak prostě bych rád došel ze zvědavosti k závěru, který vysvětlí proč to u tebe funguje a všude jinde ne. Hodně dělá kvalita kvalita provedení (a to jak píšeš je velká vyjímečnost tvé stavby), ale i tak fyziku neošidíš... Beton sice dokáže odolávat velkému tlaku, ale tahu za ohybu nikoli. A tímto tahem je ta betonová deska ležící na EPS extrémně namáhána.
Podle je si někde něco spatně vysvětluješ a tvůj popis nedobře interpretuje, co je v projektu a zkutečnosti. Což vidím jako nebezpečí pro lidi, kteří si to přečtou a udělají taky. Podle mě ti v popisu třeba unikla (pro tebe třeba samozřejmá) skutečnost, která způsobuje, že to tak udělat je možné.