• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAHANUR: to že je to rovné to chápu, ale jak jsi toho docílila? 2 vrstvy Ipy (přepokládám že jedna byla hliníková kvůli velkému radonovému riziku, Ty 2 vrstvy, ale nemůžou bejt rovné, protože ta jsou ty přesahy které se u té z Al vložkou nedají srovnat.
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    u nás to všichni řemeslníci dělali kvalitně :) nic jinýho jim totiž nezbylo a ano je to rovné
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAHANUR: Křečáky dobrý i přes to že nohy jsem zrovna nešetřil. Ale jen mě nenapadá jakou to má s tím souvislost, proto se ptám.
    Pokud to vydrželo rok dva, tak máš velkou šanci, že to bude v pohodě, ale ty desky jste musely srovnat fakt důkladně. Podsypávali jste nerovnosti pískem? Problém toho 5cm betonu je ten že nejde armovat (je fakt že nehrozí teplotní zatěžování když nemáte podlahovku, ale i tak... Pokud bych se měl vejít do 5cm tak použiju ten nej anhydrit s vlákny a nebo alespoň cemflow. Do klasického betonu bych nešel ani za nic. Je vidět, že alespoň některý řemeslníci to tam u vás dělali, dělali kvalitně.
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    cuki funguje to, je to podle projektu, projektant to počítal, nikde to nepraská. Feng šuej by Tě mělo trápit, tedy tvé křečové žíly :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAHANUR: Na 45cm EPS máš jen 5cm betonovou vrstvu? Co to je proboha za beton? Něco z kosmu? 5cm se nedá ani vyztužit, pod osm cm bych nešel i kdybych si to dělal sám.

    feng šuej mě netrápí, takže podlahovku mám a ani nevím že by tomu nějak vadila...
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    ten výsledek někde mám , vyšel standard, protože on jako kapacita prý nemůže dát super výsledek, že by to bylo podezřelé. I když to tak vyšlo.
    podlaha je tuším štěrk, základová deska, pak jsou tam dvě vrstvy lepenky křížem a dvě vrstvy polystyrenu taky tak, aby nebyly spoje nad sebou. Polystyren jsme dělali sami tak víme, že je to udělané dobře. Tedy celé jsme to dozorovali po celou dobu stavby, navíc ještě občas přijel stavební dozor. na tom je 5cm betonu a pak dlažba
    podlahové topení jsme nechtěli, je to špatně podle feng šuej, život na vodě, navíc to prý není dobré na křečové žily. Nelituju.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: když dáš rozumnou skladbu frakcí štěrku tak těžko. Navrch skončíš 0-4 a neproleze tím nic. Nepo asfaltovej frézing, ale ten mi vadí z eko hlediska
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: jak je to s ochranou XPS před hlodavci a další havětí? Resp. jaká je skladba při založení na XPS?
    V tom článku od Atelier DEK se tušim píše jen o tom, že se XPS dá na zhutněný povrch. No ale když tu u sebe vidim co myši dokážou během jedné sezony udělat z vaty či eps/xps, tak si řikám, že by to asi chtělo podložit svařovaným pletivem :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAHANUR: jinak ochota některých firem něco prodat je fakt žalostná. Když jsem třeba kupoval ty BST tvárnice, tak jsem na webu výrobce našel partnerské prodejny a tu co jsem měl nejblíž jsem osobně navštívil. Tam mi řekli že nic takového neprodávají. Tak jsem sednul na kolo a zajel 40km do Slanýho, kde sídlí výrobce a poptal jsem materiál tam, tam mi řekli že mi to můžou dát zase jen za ceníkovou cenu a to se zase nelíbilo mě, ale zavolali do prodejny kterou jsem o pár hodin dříve navštívil a že ti mi můžou dát cca 35% slevu. Tak jsem zase jel navštívit prodejnu ve které jsem byl ráno a šel zaplatit zálohu... Co to je? Ten člověk z té prodejny aniž by se hnul ze židle si mohl jedinným telefonátem za cca 2minuty vydělat minimálně 5000Kč!!!
    Jsou věci které nepochopím...

    Jinak to pěnosklo do základů bych fakt doporučil stojí to pár tisíc navíc které uspoří na stavbě desetinásobek.

    Jestli se můžu tedy zeptat jak vyšel ten BDT? Případně i všechny výsledky a jaké části stavby byli měřeny. To jsou velice zajímavé informace.
    A druhá otázka jak jsou řešeny podlahy? Tedy skladba podlahy nad EPS? Případně co je tam za druh EPS a v kolika vrstvách?
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    no dům už stojí a na tom druhém to nebudu tak hrotit :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAHANUR: To chápu, ve stavebnictví je takovejch firem fakt hodně.
    Ale o to že ti dům ujede se má starat statik ne ty. Na jílu se dá postavit jako kdekoliv jinde. Naopak na jílu je to pěnosklo výhodnější pokud se dá pod desku. Stejně tak se dá stavět i na tom XPS. Jinak já měl na mysli spíše levnější variantu pěnosklo pouze do prvního šáru. Nikoli pod desku. Tedy pak je jedno na čem stavíš, rozdíl v tom není.
    Jinak v komunikaci s firmou bejvá spíše problém v tom že certifikovaný je jen mnohem dražší pěnosklo s kašírovanou izolací, ale přitom by šlo stejně tak dobře použít i to mnohem levnější, ale firma by na něm tolik nevydělala.
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    no on tu byl několikrát, jak už jsem psala byl to vzorový dům takže jsme to dělali několikrát. Jednou bych to ještě snesla.
    pěnosklo prostě nemám ráda. Způsob jakým firma komunikuje, jak se cukají když jsem chtěla poslat nabídku. Jak už jsem psala jíl a pěnosklo se nemusí a tohle je opravdu těžký dům a nechtěla jsem řešit jestli mi ujede nebo ne. Ty jejich lože...no comment.
    prostě pěnosklo za mě ani náhodou. Pokud dám někomu vydělat nesmí to být vůl. Pardon, snad se to nikoho netýká osobně.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: No nevím jaké parobrzdné cihly máš na mysli. Ale u parobrzdné vrstvy musíš počítat ten nejslabší článek a tím jsou spáry které nikdy nemáš jistotu že nebudou. Protože lepidlo i malta dost sesychá. Zatímco já tam žádnou parobrzdu nemám z vnějšku nemám, BST je směrem ven vůči EPS difuzně otevřené... Projdi si pečlivě TI
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAHANUR: tak to se ti zdá že to neodpovídá vynaložené práci. Ten blower door test je nesmírně důležitý pro dobrou funkci VZT, lokální netěsnost je většinou nějaká chyba, co se dá třeba ještě opravit. Jakej byl výsledek? Jinak předpokládám že šlo o Jiřího Nováka z katedry k-cí, že?

    Co je a co není schizofrenní je otázkou. Protože fakt neznám důvod proč by nešel první šár postavit na pěnoskle, nebo celou desku založit na pěnoskle. 45cm v podlaze přináší další problémy a úplně to neřeší problém. Toť můj názor. Třeba pak udělat na tech 45cm podlahovou desku větších rozměrů, není zrovna sranda. Navíc dům (jeho podlaha) bude hodně vysoko nad úrovní terénu, což by mnohde bylo z mého pohledu na škodu.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: ale rosny bod u vnitrni a vnejsi izolace je rozdil. Pokud je izolace zvnejsku tak tam mas treba cihly co funguji jako parobrzda,kdezto u vnitrni izolace jde vlhkost hned do izolace a pak az za tim je jakoze "parobrzda".
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    řeknu ti to takhle, funguje to, nikde to nekondenzuje, je to obložeé z obou stran, těch 45cm mi přijde ok, při představě pěnoskla se osypávám ještě ted to FAKT ne. Takže pokud tam něco málo je, funguje to dobře a pro mě naprosto ok. Přijde mi to trochu schizofrenní stejně jako když tu pan Novák poletoval a měřil blower door test. Největší dírka byla ta ve dveřích tak ji zalepil. Ovšem tak blbou lepící páskou, že jsem ji pak horko těžko sundávala. Jasně potřeboval to změřit, ale přišlo mi, že jeho úpornost byla až obtěžující a výsledek neodpovídal vynaložené práci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    RAHANUR: no mě tak jak o tom mluvíš přijde, že tam právě ten TM most vyřešen není a že to "řeší" těch šílenejch 45cm izolantu, což není zrovna efektivní.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: sáně jsem zkusil až na jiné stavbě. Furt jsem si řikal, že zejtra to vyzkoušim, pak zase další den až nakonec už bylo skoro hotovo tak jsem se na to vykašlal :-D
    RAHANUR
    RAHANUR --- ---
    taky jsme měli lepidlo a takové sáně. Šlo to opravdu hodně rychle.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: asi jo, ja s tim lepenim praktickou zkusenost nemam, tak nemuzu srovnavat.
    A kdyz se udelaj sanky na 1cm, tak to prej hodne odsejpa. Ten kamos si pred barakem jeste postavil kulnu prave na tu 1cm maltu.

    Me ceka ten kurnik, tak tam si to vyzkousim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam