• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    ADIK
    ADIK --- ---
    CUKI: skoda ze zrovna nejsem v cr, urcite bych se prijel podivat a klidne i prilozil ruku k dilu. tak se tesim na foto dokumentaci alespon! ;)
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: jako ze proste kontaktoval majitele velkeho pozemku s domem ze by si od nej koupil kus pozemku a postavil tam svuj dum ? nevis nejaky podrobnosti? myslim typu kde to koupil nakonec a za kolik? klidne se vydam stejnou cestou, ale melo by to mit smysl a opravdu usetrit.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: budou fotky ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    8Z4S: To jsou, ale na denní dojíždění podle mě strašně odříznutý místa. Podle mě je pravej břeh Berounky už dost daleko pokud to není vyloženě u hlavní trati a nebo u dálnice. Nepopírám, že to nejsou nádherný místa, ale jsou to takové vesnico-noclehárny. Ta Berounka tam nemá zrovna moc mostů.

    Ale jinak zrovna dneska ve stavebninách jsem mluvil s týpkem co místo hledání klasických parcel hledal ty velké v zástavbě, které by bylo vhodné rozdělit a cíleně kontaktoval majitele. Stojí to dost sil a času, ale dá se najít něco opravdu luxusního. A hlavně to nejsou parcely kde člověk nikdy neví co tam vedle něj vyroste. Jako třeba ten zmiňovanej Levín-"satelit nad dálnicí"
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    ANDY_WARHOL: koukej spise nahoru, smer Koneprusy, Liten, Suchomasty atd... Levin a Kralovak to je zlo
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: njn, tedy nějaká nejlépe zasíťovaná rovinka 1000+m2.
    To bude v týhle lokalitě ranec. Přecejenom Beroun má, a hlavně bude mít, nejlepší dostupnost do Prahy ze všech okresních měst, přitom vypadá líp a líp.

    Ale koukni třeba na Zdejcinu, ten Hýskov nebo Vráž.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: potrebujeme aspon 5+1 a garaz, a nejakej pozemek okolo by se hodil, neni pozadavek bydlet v beroune ale nejak rozume s dostupnosti vlaku
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: A jaké máš požadavky na pozemek? Na ty menší stavby se dá něco najít. I když za hranicí berouna je to o dost levnější. Třeba Hýskov. V Králováku by mě už asi pozemek nenadchnul to je na mě moc průmyslový.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: drahy na to neni ten dum, ale ten pozemek. s zenou bychom radi postavili dum na berounsku take, ale pozemek za tri mega v kralovaku neni nic moc.

    kdyby mel nekdo zajimavy napad nebo tip, kde v teto lokalite sehnat pozemek za rozumnou cenu, tak bych byl velmi vdecny
    CUKI
    CUKI --- ---
    77WHITE: 32m2 garsonka v přírodě. 2 by6 plus kontrarošt. Tak aby všude bylo 20 a víc (podlaha) cm izolace. Zvenku tradičně opalovaná fasáda, vestavěná fixní trojska a krov jednoduchá vazníková k-ce, plechová střecha s nízkým sklonem.
    Pro tebe asi nic nového pod sluncem. Ale spíš se snažím ukázat zájemcům, že bydlet se dá relativně snadno a levně a stavba není nic extra složitého, co by většina nezvládla sama postavit. Statické tepelné ztráty to má kolem 500W, takže to jde vytápět pomalu svíčkou.
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    CUKI: Co se bude stavět? Jakej systém?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak kdyby si někdo chtěl "osahat" stavbu malé dřevostavby na živo, tak příští tejden bude mít pravděpodobně šanci v Berouně, kdy by se měla stavět celá hrubá konstrukce. Záleží na počasí.
    Možno i jako placená brigáda, případně výměnný pracovní revanš.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Nedělá tu někdo ideálně z rozumného okolí Berouna- Černošic balloon frame dřevostavbu, kde je stále vidět kostra? Potřeboval bych pro kamaráda zajistit obhlídku.
    A kdyby někdo věděl firmě z malou přenosnou vrtnou soupravou v témže regionu, nestyďte se napsat :-D
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    CUKI: nejaky alelopatick efekty by se nasly https://www.researchgate.net/publication/7629164_Allelopathic_Potential_of_Robinia_pseudo-acacia_L
    plus dokaze zabirat prostory, kde jiny stromy nesvedou rust a meni tak slozeni ekosystemu. minulej tejden melu tema invazaku cro plus a jedna reportaz byla na tema akat vs luzni lesy
    Trnovník akát – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Trnovn%C3%ADk_ak%C3%A1t#Toxicita
    JUNIOR
    JUNIOR --- ---
    jojo akorát je to takovej humus, že to neukusují ani divoký zvířata a ani na tom nepřežijou plísně. Ale nebudu vám do toho mluvit... :)
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    CUKI: Doma mám akátovej stůl. Umírám. Ale už od narození. Aneb "jedovatost" opravdu není problém.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LINKOS: No to vytlačování je dáno tím, že je sám je nitrofilní a v kořenech má hlízkovité bakterie, které mění vzdušný dusík na organický a proto tam roste tak maximálně kopřiva a vlaštovičník, ale to s jedovatostí nemá asi nic společného. U ořechu je zase problém stín v kombinaci s kyselostí špatně se rozkládajícího listí.
    Pokud má někdo kompletnější informace, budu velmi vděčen.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    CUKI: mam za to ze jeho "jedovatost" je hlavne ve schopnosti vytlacovat okolni stromy/rostliny. Neco jako orech...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAD_MAN: tak to s tou jedovatostí asi nebude tak horký :-D
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    CUKI: taky se z něj dělají sudy na víno...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam