• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Tedy nic konkrétního? Ale záleží na tom jak se oni vyspí?
    Po cestě ke zdroji je mezi mým případným pozemkem silnice druhé třídy a zahrádkové chaty. nějaké omezení třeba pro vrt? Nebo nadstandardní čistění odpadní vody?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: záleží na stanovisku konkrétního vodprávního úřadu. Cokoli od "nezajímá nás to" po "ani plot a včelín".
    CUKI
    CUKI --- ---
    Je nějaké omezení staveb pro druhé pásmo ochrany vodního zdroje? Nemůžu nikde najít nic konkrétního?
    EL_KO
    EL_KO --- ---
    Bydlel jsem chvíli v Úvalech a pak i ve Škvorci :)
    Ceny kloudných pozemků jsou ale právě díky eSkovým spojům kolem Úval fakt ujetý. 2-6 litrů za metr! Být za 20 minut na Masaryčce je holt deviza, po který jde spousta lidí...
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: To už si právě nepamatuju, já takovejch míst viděl v okolí Prahy hodně stovek, navíc ta cena už bude jiná a vše je otázkou dohody obou stran. Nikdy jsem nekupoval nic od realitky. Byl jsem tam naposled tuším na začátku tohoto roku a stále tam byla cedule a pozemek stojí ladem. Nečekám že ho někdo koupí jen kvůli tomu aby ho nechal dál netknutej.
    Tohle jsou prostě specifický místa, který potřebují specifické využití a stavební postup. Přesně takové já vyhledávám. Vždy se snažím najít pozemek, co ostatní neumí dobře využít a já vím jak ty problémy kvůli kterým je to pro ostatní nevhodné eliminovat.

    Na zasíťované rovné a pevné placce s příjezdem umí postavit kdokoliv cokoliv. Ale tyhle místa prostě hodně lidí odradí. A ta cena tomu odpovídá.

    Takovejch míst je víc tohle byl jen příklad. Přes zimu si mě lidi většinou najímaj na technické konzultace stavebních problému se stávající stavbou, ale přes léto mě volají hlavně kvůli zhodnocení stavu nemovitosti před koupí a tam se dostanu často i na místa které nejsou v běžné inzerci. Někdy to jsou hodně zajímavá místa.
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: aha... me ta cena prisla nejak ujetá... jaka byla cca cena pozemku ? (ciste ze zvedavosti).... koukal jsem, ze je to nejak 800m2 a maji to SJM Dojva Vojtěch a Dojvová Lucie z Úval (takze pokud to ma nekdo jiny, nez jsi po tom onehda pokukoval, tak je to prodane...)
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: :-D 100k stojej ty terénní úpravy, ten pozemek je dražší
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: no, je fakt, že cena 100 k je hodně slušná/zadarmo.. a to ještě, že by si člověk možná (nevim jak to tam vypada presne) mohl vyrovnan teren navozem hlíny pár Tatrovek a za to by mohl mit take nejake penize...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATEJICEKKK: Pokud netrváš na té lokalitě co uvádíš, tak dražší určitě není. Musíš porovnávat místa se stejnou dostupností. Je dobrý hledat ty který mají víc možností kudy a ideálně i kam jet. Ty Úvaly jsou ráno dostupný pouze tím vlakem, ale zase docela dobře. Ale když nepojede vlak, nebo budeš potřebovat jinam, tak je to permanetní zácpa na silnicích až do centra. Těch míst kudy se dá dostat rozumě do prahy a zároveň být v přírodě je strašně málo. Na celém levém břehu Vltavy stojí za to podle mě pouze chatová osada ve Zdibech. A tak trochu ty Mnichovice nebo levné Hrusice. To je fakt luxus protože odtama seběhneš kousek dolů na MHD. Na druhé staně Vltavy nejsou marné místka kolem železnice na obou stranách Vltavy. Ale na severní části je to sice zajímavější, ale zase tam není moc míst kde něco sehnat.
    No a pak cokoliv tady kolem D5 Nučice, Mezouň, Vráž a hlavně Beroun. Na jižní části od Černošic před Dobřichovice, Třebáň, Řevnice, Srbsko,... A přímo v Praze Jsou zajímavou lokalitou Lipence, jinak v praze je taky dost osad, ale málokde máš vlastní pozemek :-(

    MATEJICEKKK: Právě proto je to tam tak levný, jinak už by to bylo zastavěný, ale přitom se to dá vyřešit, právě těma terénníma úpravama. Pokud to zvedneš metr na tu současnou úroveň, tak se ti tam nikdy nic nedostane Stačilo by třeba jen o půl metru a ze zbytku si můžeš udělat jezírko, tak aby se ta voda měla kam rozlévat.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Jinak tam je to v zaplavove oblasti, za poslednich 5 let se tam vymola vylila nelolikrat. Jeste bych se bal jestli tam neni nejaky ochranny pasmo kvuli silnici. Nic, zkusim neco zjistit.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Ok, poptam se. Jinak ja mam za to ze ta zapadni strana je prave jeste drazsi.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATEJICEKKK: Před lety to bylo v inzerci a dlouho tam byla cedule, ale podle mě to dosud nikdo nekoupil. Musíš poptat.

    TSOH: Jak jsem psal z druhé strany to není tak strašný (s tím hlukem) jak by se zdálo ani teď a to se tam dá vytvořit zelená bariéra. Cena byla hodně nízká, když jsem o tom přemýšlel. Možná bych někde našel i fotky a záznam z místa. Ale byla velmi nízká, navíc levně s komplet sítěma a terénní úpravou tak do 100k. Ono je to podmáčený, ale dá se to docela elegantně vyřešit. A jsi kousek od toho vlaku.

    Já dřív koukal po téhle straně Prahy, protože jsem bydlel ve Strašnicích, navíc přímo v Úvalech mám bráchu. Ale nakonec jsem kratší vzdálenost oželel (jezdil jsem na stavbu přes celou Prahu na kole), hlavně kvůli přírodě a taky i dopravní dostupnosti za začal hledat na tom západním okraji prahy kde je ta zeleň na úplně jiné úrovni a pokud jsi kolem D5 a nebo na někde dole na vlaku Berouna-Praha, tak dopravní dostupnost nesrovnatelně lepší. Přitom je tady možná i levněji než na tom východě.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Kde jsi prosim te videl ze to prodavaj?
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: Přímo na pozemku jsem nebyl, ale po te silnici občas jezdim... Ta chatka je 30 m od silnice, kde je docela provoz. Každý má samozrejme jiné požadavky, ale za sebe bych radsi tedy neco klidnejsího.. Ta cena tam je cca kolik ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    otočím trochu téma a vrátím se k mým štolám :-) Jak dlouho, pokud vůbec, je vlastník takového důlního díla zodpovědný za změnu kterou to v krajině udělá?
    Teď jsem se byl podívat v té štole o které jsem mluvil a bere vodu z velkou pravděpodobností přímo z našeho kopce. Zajímalo by mě jestli se můžeme nějak bránit? Hloubit nekonečně hluboké vrty není řešení, když nám dole skopce odtéká tolik vody že by to stačilo pro několik našich osad...

    A za druhé, jsou někde na netu nějaké mapy, které obsahují přesné výškové kóty od kterých se mohu odpíchnout? Mapy.cz ani Google nejsou zrovna známkou přesnosti.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Znáš to místo fyzicky? Mě přijde že ta silnice je relativně daleko a jsou tam stomy stínící tomu hluku. Navíc je tam dost prostoru aby byli další. Neříkám, že je to super pozemek, ale ta cena je i na to jak ten pozemek vypadá naprosto v pohodě. Kdyby se mi obecně líbil tenhle okraj prahy, tak bych do něj klidně šel
    TSOH
    TSOH --- ---
    MATEJICEKKK: Pokud by jsi o tom vážně uvažoval, tak si na pár hodin sedni na ten pozemek a uvidíš, zda ti nebude vadit ten provoz...
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Diky, vim presne kde myslis, zkusim to poptat. Nicmene s lidmi z Úval, dokonce i z uradu jsem v kontaktu (mam tam vetsinu kamosu a znamych) a o nicem nevim.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATEJICEKKK: Koukni třeba na tohle: https://mapy.cz/zakladni?x=14.7194368&y=50.0693676&z=19&base=ophoto&source=addr&id=9209334, je to pod úrovní terénu, ale nic co by se nedalo řešit. Chatka tam stojí a tedy není problém ji "rekonstruovat" Pozemek je na cca 1/10 toho co jsi uvažoval. Jen ta stavba musí bejt trochu specificka, nemůžeš tam postavit cokoliv, ale musíš respektovat místní situaci. No a pak třeba za uhelnejma skladama a nebo u skautský klubovny bylo něco,, ale to už bude asi pasé, já tam hledal před lety, než jsem zjistil že tímhle směrem od Prahy se mi krajina a podmínky k žití nelíbí. Ale tahle chatka tam byla ještě nedávno volná.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Tak sem s nimi, budes moc hodnej. :)) K tomu Skvorci atd, ja chci byt idealne na trati, momentalne ziju v Tuklatech a tady taky hledam. Jinak co vim, tak neco je snad ve Zlaty, jinak jsem zadny kloudny pozemky v okoli nezaznamenal. Nejde o zadnou investici, jen o napad jestli se da ta tragicka situace nejak obejit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam