• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATEJICEKKK: Před lety to bylo v inzerci a dlouho tam byla cedule, ale podle mě to dosud nikdo nekoupil. Musíš poptat.

    TSOH: Jak jsem psal z druhé strany to není tak strašný (s tím hlukem) jak by se zdálo ani teď a to se tam dá vytvořit zelená bariéra. Cena byla hodně nízká, když jsem o tom přemýšlel. Možná bych někde našel i fotky a záznam z místa. Ale byla velmi nízká, navíc levně s komplet sítěma a terénní úpravou tak do 100k. Ono je to podmáčený, ale dá se to docela elegantně vyřešit. A jsi kousek od toho vlaku.

    Já dřív koukal po téhle straně Prahy, protože jsem bydlel ve Strašnicích, navíc přímo v Úvalech mám bráchu. Ale nakonec jsem kratší vzdálenost oželel (jezdil jsem na stavbu přes celou Prahu na kole), hlavně kvůli přírodě a taky i dopravní dostupnosti za začal hledat na tom západním okraji prahy kde je ta zeleň na úplně jiné úrovni a pokud jsi kolem D5 a nebo na někde dole na vlaku Berouna-Praha, tak dopravní dostupnost nesrovnatelně lepší. Přitom je tady možná i levněji než na tom východě.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Kde jsi prosim te videl ze to prodavaj?
    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: Přímo na pozemku jsem nebyl, ale po te silnici občas jezdim... Ta chatka je 30 m od silnice, kde je docela provoz. Každý má samozrejme jiné požadavky, ale za sebe bych radsi tedy neco klidnejsího.. Ta cena tam je cca kolik ?
    CUKI
    CUKI --- ---
    otočím trochu téma a vrátím se k mým štolám :-) Jak dlouho, pokud vůbec, je vlastník takového důlního díla zodpovědný za změnu kterou to v krajině udělá?
    Teď jsem se byl podívat v té štole o které jsem mluvil a bere vodu z velkou pravděpodobností přímo z našeho kopce. Zajímalo by mě jestli se můžeme nějak bránit? Hloubit nekonečně hluboké vrty není řešení, když nám dole skopce odtéká tolik vody že by to stačilo pro několik našich osad...

    A za druhé, jsou někde na netu nějaké mapy, které obsahují přesné výškové kóty od kterých se mohu odpíchnout? Mapy.cz ani Google nejsou zrovna známkou přesnosti.
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: Znáš to místo fyzicky? Mě přijde že ta silnice je relativně daleko a jsou tam stomy stínící tomu hluku. Navíc je tam dost prostoru aby byli další. Neříkám, že je to super pozemek, ale ta cena je i na to jak ten pozemek vypadá naprosto v pohodě. Kdyby se mi obecně líbil tenhle okraj prahy, tak bych do něj klidně šel
    TSOH
    TSOH --- ---
    MATEJICEKKK: Pokud by jsi o tom vážně uvažoval, tak si na pár hodin sedni na ten pozemek a uvidíš, zda ti nebude vadit ten provoz...
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Diky, vim presne kde myslis, zkusim to poptat. Nicmene s lidmi z Úval, dokonce i z uradu jsem v kontaktu (mam tam vetsinu kamosu a znamych) a o nicem nevim.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATEJICEKKK: Koukni třeba na tohle: https://mapy.cz/zakladni?x=14.7194368&y=50.0693676&z=19&base=ophoto&source=addr&id=9209334, je to pod úrovní terénu, ale nic co by se nedalo řešit. Chatka tam stojí a tedy není problém ji "rekonstruovat" Pozemek je na cca 1/10 toho co jsi uvažoval. Jen ta stavba musí bejt trochu specificka, nemůžeš tam postavit cokoliv, ale musíš respektovat místní situaci. No a pak třeba za uhelnejma skladama a nebo u skautský klubovny bylo něco,, ale to už bude asi pasé, já tam hledal před lety, než jsem zjistil že tímhle směrem od Prahy se mi krajina a podmínky k žití nelíbí. Ale tahle chatka tam byla ještě nedávno volná.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Tak sem s nimi, budes moc hodnej. :)) K tomu Skvorci atd, ja chci byt idealne na trati, momentalne ziju v Tuklatech a tady taky hledam. Jinak co vim, tak neco je snad ve Zlaty, jinak jsem zadny kloudny pozemky v okoli nezaznamenal. Nejde o zadnou investici, jen o napad jestli se da ta tragicka situace nejak obejit.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATEJICEKKK: Tak zrovna přímo v úvalech vím o pár levných 2.class pozemcích. Docela tu lokalitu znám. Původně jsem hledal něco v okolí, ale je to dost naprd oblast. Naprosto tragická dopravní situace, která bude jen a jen horší. Jediný plus je ten vlak, ale u něj nic volnýho není.
    Ale pokud ti nevadí bydlet trochu dál, tak tam jsou taky osady je toho dost stále na prodej. Koukni na Škvorec, Tehovec, Mnichovice. Ty poslední jsou asi nejzajímavější velké osady a není jen jediný příjezd do Prahy...
    Elektrika je věc náhody. Někde můžeš mít sloup přímo na pozemku a bude ti to k prdu a někde ti to zadarmo dotáhnou i několik set metrů...
    ale na takové ty levné pozemky ala investice do budoucna se vykašli pokud nejsi starosta dané obce...
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    CUKI: Kousek za Úvalama. Bohuzel, skutecnost je takova. Kdybych mel kupovat regulerni stavebni pozemek, postavil bych tam zdenej dum a neresil kontejner. Zil jsem v tom, ze na kontejner to bude jednodussi. Nechci nic natahovat, nevim jak to funguje, jen jsem si rikal ze je asi jednodussi zaridit elektriku nekde, kde je vedeni nez uplne nekde schovanej. Chatovy osady projizdim porad, toho se nikdo nechce vzdat. :)) Diky za odpoved.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MATEJICEKKK: 3k za m2? to je obec Praha? :-) Žiju asi 8km od hranice prahy a i ty komerční stavební pozemky se dají sehnat za mnohem míň.
    Z tvého dotazu, koukni se na územní plán co je u toho pozemku napsáno, co je v KN je irelevatní.
    Ale Jako že natáhneš EE přes cizí pole po sloupech, tak to už je hodně smělý a nebo hodně odvážný plán.
    Koukej po chatových osadách s vlastním pozemkem, tam možná uspěješ mnohem lépe.
    Protože tvůj kontejner je stavba jako každá jiná i kdyby levitoval metr nad pozemkem...
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    UF0UN: UF0UN: Pozemek je to možná nejhorší, ale jedinej reálnej. Protože si obec odhlasovala minimální výměru pro stavbu RD 1000m2. Při ceně 3000kč/m2 to nepřipadá v úvahu. Tak vymejšlím, jak jinak. Vůbec nepotřebuju mít nikde napsané, že je to určené k bydlení. Idealně bych, aby to bylo vnímané, jako když si na svůj pozemek zaparkuju dodávku. Ale je mi jasný, že to takhle nefunguje. Proto se ptám
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    MATEJICEKKK:
    podle tvojeho popisu to zni tak, ze to je ten nejhorsi pozemek, ktery bys mohl koupit
    1) je to v zastavitelnem uzemi? pokud ne, musis presvedcit OU, aby zmenili uzemni plan
    2) vedeno v katastru jako pole? musis zadat o vyjmuti z pudniho fondu (a platit dalsi penize navic)
    3) sloup s elektrinou? ochranne pasmo vedeni. Elektrinu musis tahnout odjinud.

    Stavebni povoleni/ohlasku potrebujes vzdycky na cokoliv, co je urcene k bydleni. Na cisticku dalsi papir od vodohospodaru.
    Legalne to pujde velmi tezko.

    Vhodnost kontejneru pro bydleni v nasich klimatickych podminkach necham posoudit jine. :))
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    Nevím, jestli to sem úplně patří, ale zkusím se zeptat. Poohlížím se po novém bydlení a mám možnost od kamaráda odkoupit kus pole,na kraji vesnice. 50 metrů od poslední zástavby. Chtěl bych si na něj postavit kontejner ( tj. stavba ne pevně spojená se zemí). Nevztahuje se na to potřeba stavebního povolení. Přes pole vede sloup, takže elektrika by snad neměla být problém. Vodu bych chtěl z vrtané studny a na odpady biočištičku. Je mi jasný, že to tam nemůžu jen tak dát a nikomu nic neříct. Otázka zní, jak mam postupovat, za kým jít apod? Jestli je vůbec nějaká šance k tomu to tam usadit. Díky moc
    AMBIENTIUM
    AMBIENTIUM --- ---
    CUKI: Hmm tak by měl vyvstat pořádnej problém u kolaudace spojenej se zákazem používání stavby do doby vyřešení tohoto. Druhá věc je, zda je vůbec stavba povolena s čističkou. Vodoprávky to obecně spíše nechtějí dávat. Když to dají, tak musí být hodně velký pozemek...
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tohle mě zaujalo:
    Building Roof Trusses
    https://www.youtube.com/watch?v=X6fTaqxeR34

    vazníky a podobné věci dělám na stavbě vždy až po zhotovení podlahy. Ale pořád laboruju nad tím jak to nejefektivněji dělat mimo půdorys stavby aby to šlo řešit v předstihu.
    Takovýto stůl bych ale rád viděl nějak snadno stěhovatelný a tedy rozebíratelný a snadno postavitelný i na nerovném terénu. Tedy nějak přesnějistavitelné nohy. cca 5-6m x 1,25m... Tedy snařit nějakou prostorovou a snadno rozebíratelnou k-ci? Musí to bejt hodně pevný, protože na tom ty vazníky budu i sbíjet... A ideálně snadno přestavitelný... nedělá se něco podobného? Nebo nevyráběl někdo doma už něco podobného?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MAD_MAN: septik - tj. filtrace přes komory s pískovou nápní by byl v pohodě. Tohle je žumpa (=nádrž na splašky) s volným výtokem
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: ty kráso...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    Barák za 5 Mega a takovou sracku? My vybíráme čističku s retenckou a s instalací to pod sto litrů nepůjde.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam