MAR_TINA: V tom s tebou samo souhlasím, ale je rozdíl kolik tý práce se proto musí udělat.
Přijde mi ze strany státu absurdní vyběhávat draze a složitě něco, co se nakonec nerealizuje.
A každej vrtař má své know-how, nějaké znalosti a ví s jakým rizikem do toho jde. Je to kšeft a ne špatnej.
Dobrej vrtař si to může dovolit, protože to riziko pro něj není velké. A špatného nezkušeného to odradí.
Já pokud něco dělám, tak taky ručím za výsledek. Ano stane se že mi třeba něco nevyjde tak jak by mělo a nakonec není práce rentabilní, ale to je pouze a jen moje chyba a moje nezkušenost.
Jako když jsem tam měl vrtaře a proutkaře kterej chtěl za vyhledaní pramene (asi 2minuty práce) 3k Kč a pak mi řekl, že mi stejně nic negarantuje, tak mi to přišlo přinejmenším úsměvné. Když jsem mu řekl že mu za proutkaření rád zaplatím, ale až po tom když tam skutečně najde vodu (On mi tam házel i metry). tak se naštval. Podotýkám já jsem ho o vyhledání pramene nežádal. jen se sám nabídl, protože jel okolo podívat na místo.
Jinak jsem zjistil, že mi stačí abych sehnal teď někoho kdo mi do konce roku udělá papíry na ohlášení. vrtat se dá prý podle starého zákona ještě po novém roku.