PALEONTOLOG: Myslíš že jsem to nezkoušel? Potřeboval jsem rychle vodu, protože už se tam mělo dávno bydlet. Pásáky jsem tam měl 2 na konzultaci. Respektive jeden furt sliboval a ani se tam nebyl podívat, druhej mi rovnou řekl že 45°je fakt moc. Dalo by se tam přijet i jinudy, ale max 2m šířka průjezdu. Ruční se zas tak hluboko nedostane v rozumným průměru.
No a co bylo nejhorší, tak změna vodního zákona, to na to najednou neměl nikdo čas. I na tohle jsem čekal přes rok. Dal jsem veřejnou poptávku, oslovil jsem asi 20 firem, kdyby to šlo udělat dole tak do toho jdu hned. Ono jen dotáhnout nahoru vodu a el, je asi za 100k Kč. Uznávám že kdybych nepospíchal tak jsem v tom tak o 100k levnějc. Ale slíbil jsem kamarádům že to prostě bude hotový, tak jsem neměl moc na výběr.
Spíš jsem měl za to že vím do čeho jdu, a stačí jeden debilní zákon a najednou se mé odhady dost minuly s realitou.
A když už jsem to dělal tak mi přišlo dobrý to udělat takto. Navíc jsem vyřešil několik dalších věcí v jednom. Nejdražší na tom bylo to betonování. Nebyl už čas a nejvíc stála pumpa. A vzhledem k výšce to muselo výt lité na 4x.
A až přijde válka, tak mám krom vody i atomovej kryt :-D
Prostě tohle jsou investice co se těžko dopředu odhadujou. Minulej rok jsem osazoval vrt co měl 120m a původně se počítalo ze 40ti.