• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PARRHESIA: ona má prachy, ty máš sad, tak je ta rovnice jasná, ne. jako pořádnej dárek to vidím na slevu pár desítek tisíc maximálně.
    jinak na bejvalky se vysrat.
    VO_D_KOLEK
    VO_D_KOLEK --- ---
    PARRHESIA: Lepší příběh jsem tady nečetl :) Sad jako dárek? Proč ne.
    PARRHESIA
    PARRHESIA --- ---
    Zdravim, hledam ted auditko kam obratit otazku, pripadne me presmerujte: Pritelkyne mi dala kopacky.MAm za sebou3 tydny sebelitosti a zoufani.., a ted se snazim se situaci neco delat. Pujcil jsem si od ni jeste do toho ja blbec penize. A ted ten dotaz: Ona ma nejake penize bokem, ktere chce investovat do nemovitosti s pokud mozno nejvetsim pozemkem. Kdyz se semtam nudila, tak mela zalibu divat se na vselijake nabidky realitek, na neco jsme se byly aj podivat. JEdna zasadni vec ,kterou me vytkla, ze jsem nikdy nebyl schopen ji dat nejaky darek(nesouhlasim uplne ale budiz),Vymyslel jsem,ze krom vraceni penez bych ji chtel podarovat sad , ktery jsem si pred 10 lety koupil na morave(zaplatim prepis, nevite z hlavy kolik to v dnesni dobe stoji?), myslim ze by ji to udelalo radost. Je to hezky kus pudy orientovane na jih,dokonce je tam misto, kde se sama ze zeme voda vyvrbuje, taka vecna kaluz.. Chci se zeptat co to obnasi, samozrejme budu potrebovat jeji souhlas a vzit ji na katastr a k notari s kupni smlouvou, ale nevim co vsechno budu k tomu potrebovat? JAky postup, je treba si tam na katastru domluvit schuzi?a taky dalsi vec, ona je Belgicanka (ja puvodem francouz ale to je jedno)a nema trvaly pobyt na CR (myslim ze ani ten prechodny) tim padem nema trvalou adresu, nevite jak se to v tom pripade da zaridit? Nevim vubec kam s takovym dotazem jit, mozna zajit na katastr se zeptat ale v tehle te pandemicke dobe spis zavolat, nevim. dik predem
    CUKI
    CUKI --- ---
    GOR: :-D Já nikomu nic nenabízím, ale o té firmě už jsem slyšel dřív od lidí, kteří mi kdysi vyfoukli před nosem pěknej pozemek. Až po dvou měsících,během kterých řešili s tou firmou smlouvu, přišli na to že majitel má trvalé bydliště na úřadě :-D
    NIMBUS:
    THERIDANE: ??? Vidíš tam nějakou vodu? Chtěl jsem jen aby bylo zřejmé že v tom nebyl nějaký sajrajt. Ty usazeniny jsou způsobené tvrdostí vody.
    GOR
    GOR --- ---
    CUKI: To je o tobe? :-D
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    NIMBUS: zájemce dostane naběračku :-D
    NIMBUS
    NIMBUS --- ---
    CUKI: A ta voda v tom už neni, jo? ;)
    CUKI
    CUKI --- ---
    THERIDANE: ten rantl nahoře má 6cm a pod ním to bude něco přes 3cm :-D
    THERIDANE
    THERIDANE --- ---
    CUKI: jestli to má stěnu 3 cm, tak to bude aspoň 300 kg :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Sliboval ekologické dřevěné domky. Vybral zálohy a zmizel - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sliboval-ekologicke-drevene-domky-vybral-zalohy-a-zmizel-98362
    CUKI
    CUKI --- ---
    TSOH: jj
    Hmotnost a stav neznámý, ale před 12ti lety v tom byla nádrž na pitnou vodu, od té doby nepoužívám. Zkoušel jsem s ní hnout a zatím je to nádrž vs já 1:0 :-D



    TSOH
    TSOH --- ---
    CUKI: nebylo by foto?
    CUKI
    CUKI --- ---
    Kdyby někdo využil mám jednu volnou keramickou nádrž od Keramiky Poštorná. Rozměry 1000x700x700 a tomu mám pozinkové překrytí. Bohužel netuším kolik to váží, je to asi 5m od cesty a nutno přenést. Pokud by někomu posloužila moc rád mu s ní pomohu naložit.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: Rýmařov bych obecně nehanila, ale v tématu ekologické a nizkonakladové stavby ano.
    CUKI
    CUKI --- ---
    PETER_PAN: Montované modulové stavby mají hlavní nevýhody právě v té nutnosti podřizovat se takovému řešení. Vždy to bude jen takový kompromis. C co se týče rychlosti, ta se ušetří pouze na staveništi, nikoli na době výstavby. Ono se to stejně předem musí vytvořit v té hale.
    Tyhle stavby mají podle mě prostor hlavně u jednoduchých velmi dobře promyšlených staveb, které se opakují v ve stovkách ne li tisících kusech.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: V praxi co potkávám tak na Rýmařov je čekačka klidně i rok a půl :-) Na druhou stranu i když jsou to šílený paskvily, tak to co jsem viděl je v dnešním komerčním stavebnictví slušnej nadstandard, abych to zas tak nehanil.

    Stavba a její doba stojí a padá na naprosto jiných věcech než je zdění...
    Pokud někdo postaví dřevostavbu na základové desce s těžkou střechou a navíc to navrch oplácá EPS s nechutnou vrchní omítkou, tak na tom čas ani peníze neušetří a výsledek bude hrozej.
    Pokud se ale použije dřevo tak aby se využili jeho výhody, tak se na tom něco ušetřit dá. Jak časově tak peněžně. Ale jak jsem psal zržovačky bych hledal někde jinde.
    Výhodou dobře vymyšlené dřevostavby je její velmi dobrá recyklovatelnost, což je jeden z těch nejekologičtějších parametrů, hned za spotřebou energií na provoz té stavby.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MAR_TINA: to vubec nerozporuju, ani to, že je to reklama na stavební firmu. ale třeba i rozdíl v rychlosti rozvedení sítí bude v cihle a dřevosendviči trochu jinde. to samé omítky na cihlu vs sádrodeska přibitá na rám. atd. suchá stavba je prostě technologicky rychlejší než mokrá. a pak taky rozdíl v počtu zedníků dělá docela rozdíl v člověkohodinách na výsledné faktuře.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Snažím se vyjádřit, že rozdíl v rychlosti stavby mezi dřevostavbou, deskostavbou, cihlostavbou a betonstavbou je pouze ve vybudování svislého zdiva. Což je jen malá část časové spotřeby stavby.

    Jak rychle se zdí závisí od počtu zedníků na stavbě. Ale srovnávat jeřáb a 5 pracovníků si dovolím s cihlama na paletě a 5 zedníkama. V tom případě jsme na 2 týdnech na domek.

    Výhoda stavby na klíč je provázanost procesů, jakmile stavba začne (ovšem pokud to firma skutečně zajistí), to urychlí velmi.

    Komerční článek je reklama na Rýmařov. Možná staví rychle, tři týdny mají ale od základové desky a v typizovaném domě beze změn. Otázka je, kdy se člověk dostane na řadu k otmu kopnutí.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DOKKTOR: ten článek je komerční sdělení, jen to tam možná nepíšou.
    Základy, vytvrdlé podlahy, omítky.. ne za tři dny to nebude.

    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    MAR_TINA: Hele pokavad jsou to panely (frame udelany na hale a dovezeny kamionem) sestaveny na miste. Je hruba stavba za tyden (je-li to dobre zorganizovany). Tomuhle nejde u "mokry" vystavby konkurovat.

    Ale celkove. Projekt, profese, vsechny vady/nedodelky. To muze byt stejne ci horsi, pochopitelne. Ale potencialne tam uspora je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam