PRASECI_SOIREE: tvl. co to je?
Jurta na celý život - Naše bezúdržbové plachty s životností 20 let. Už mám v životě něco za sebou, ale doufám, že mě čeká víc než dalších 20let... :-D a záruka pouze 5let?
Spíš by mě zajímala ta vlna když tam není nic syntetického, čím to drží tvar? Většinou tam jsou právě plastové vlákna do kterých je to vetkáno, jak to funguje zde? Ve videu to ale nedrží loft vůbec, slehne to i v podlaze při stavbě. Teoretická izolační hodnota je jedna věc, jak to vypadá v praxi? Tam bych zdaleka nehádal ani velmi mizerný C štítek.
Na univerzitě v Oslu, ale už experimentují s "nastřelováním" vlny do matrice a bodovým spékáním. Viděl jsem nějaké video a mohlo by to být hodně zajímavé i když se to zdaleka nevyrovná kamenné vlně. Pokrok tu je.
Přijde mi naprosto příšerné že se vlna v dnešní době vyhazuje místo aby se zpracovávala jako materiál.
Co je to za výrobce ECO?
Čím se to ošetřuje proti molům a škůdcům?
A tohle mě vyloženě rozesmálo:
https://www.ecofactory.cz/...-slouzi-k-uchyceni-fotovoltaickych-panelu-na-rovnou-strechu-nebo-na-zem
"Levná a skvělá varianta" Něchtěl bych vidět jak vypadá cena u drahé varianty a jak vypadá ta méně skvělá...
Pokud bych chtěl kruhovou stavbu typu stan. Tak místo jurty postavim nějaké sofistikovanější teepee. To se dá taky zaizolovat třeba tou ovčí vlnou. To bude míst alespoň výhodu v tom, že pokud ho dobře vypneš, tak je mnohem odolnější zelenání.