• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIEkologické, nízkonákladové a nízkorozpočtové stavby (max do milionu Kč)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Jo a používal jsem na na běžné rozměry bungalovu KVH 40X60. 60x80 je šíleně moc. U malých tiny house se dá jít podle i na 30x50, ale na tom jsem zatím zkončil . Velice by to ale odlehčilo tu k-ci.
    Druhá věc na které jsem skončil, že nevím co dát z venku. Zevnitř OSB, ale z venku bych potřeboval něco znatelně prodyšnějšího.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: já se snažím používat recyklované materiály, které jsou po skončení životnosti stavby dále recyklovat. Takže drcený EPS, ale ne každá drť je vhodná.
    Zrovna tvým směrem je něco na Českobudějovicku, ale nemám s tím zkušenosti. Já beru většinou ze severu. Pak je něco v Praze ve Vinoři, ale i když jsem jestli stavbu stavěl přímo tam, raději jsem to dovezl asi 150km z daleka. Protože kvalita byla nevyhovující.
    Pak mám zkušenost s Climatizerem, ale veskrze spíše špatnou. Obecně celulóza dost navlhá. Ale na druhou stranu, nevím jestli to není tím, že jak jezdím dost po konzultacích u zákazníků, kteří řeší stavební problémy, tak jestli nevidím jen ty špatné realizace.
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    CUKI: hlavně ten vazník, resp. jak jsem psal, viděl jsem něco podobnýho, taky DOK, zaklopenýho pavatex deskami.
    Chystám se totiž stavět na zahradě malou "boudu" pro naši mladou dámu, kde by šlo pobývat po celý rok, tak hledám možná řešení.
    Krom toho si zase chci vyzkoušet něco novýho ;)

    Když už jsi nakousnul tu sypanou izolaci. S čím máš dobrou zkušenost?
    CUKI
    CUKI --- ---
    KCHARI: Výhoda je když si uděláš šablonu a slpácáš si to někde v klidu v dílně. Já to sám používal jednou u rekonstrukce, kde nebylo možné použít moc izolace kontra. Dělal jsem 16 vazníků a pokud nemáš kde a musíš ji je připravit je to pěknej výser. Na celej dům je to jiná.
    Velká výhoda je odlehčení k-ce. Proto něco takového plánuju na převozitelnou stavbu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZATAMOKO: Jako myslíš ten vazník místo fošen? Nebo celá ta k-ce?

    Ta vazníková k-ce smysl má obrovskej. Hodně se to využije např při balloon frame k-ci. Navíc se dá postupovat po částech a nezvedat celou stěnu na ráz jako u 2byX. I přes to že ta překližka je větší vodivosti než dřevo, bude to ve výsledku docela znát. Jedna z těchto k-cí je pěkně popsána na TZB-INFO Další výhoda je že můžeš použít sypanou izolaci...
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    KCHARI: jj, mě taky. Je to jednoduchý a účelný. Kdysi jsem viděl dost podobný system u realizací z Pavatex desek. Vně/uvnitř Pavatex desky na p+d a mezi tim izolace v podobných nosnících.
    Nebylo tam teda 500mm izolace, ale "jen" 240 nebo 300, nicméně system prakticky shodnej.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    ZATAMOKO: mně se to docela líbí, pěkně jednoduchý. Jen mi přijde zvláštní, že nejsou žádný realizace (nebo jsem aspoň nenašel). Jen samé studie
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    Co říkáte na tuhle konstrukci od optimalizmus.cz?

    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Měli taky myslim, že byli jen o něco dražší
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: náhodou nevíš, jestli ty prkna mají tříděný? Tedy ve stejných rozměrech?
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: http://www.opravdu.cz/linea/kmenova-pila.php
    ceny jsou ale staré. I když letos by mohli bejt hodně dole...
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: :-D To je ono. Hned pod tím je pila
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: nemáš Link, hledáš mi to nesmysly, výrobu nábytku a tak
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: někdo mi doporučoval Srbsko nebo Karlštejn, ale já to nenašel :-(
    V Berouně je toho víc. Ale nejlepší je asi ta v Trubíně. Jinak to jsou samý děsný přeprodejci. A pak byla v hýskově a ta zmizela ze dne na den...
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: právě že mám pozemek v okrese Beroun, kousek od okresu Praha západ, prostě zadní Třebaň, to už jsou Brdy a pily tu nějaké sou v okolí, ale nemám žádnou zkusenost
    CUKI
    CUKI --- ---
    ANDY_WARHOL: Tady něco je, ale cena ani kvalita nic moc. Respektive kvalitu si musíš pohlídat, což se dost prodraží. Ale tene asi nezajímá Berounsko, ale míříš někam dolů po té strakonické ne? Tedy za Barrandovým mostem to otočíš a míříš z Prahy?To By bylo Berounsko dost zajíždka. Ale ve Zbraslavi je klempířství a tam bych se poptal. Je na ně navázaná firma co dělá střechy. Něco berou (brali) ze Slivence, ale něco tuším z Davle nebo tak nějak. Ale je to už dost dlouho co jsem tam něco řešil. Záleží jak daleko to povezeš. V okolí prahy ale skoro žádná pila není a vše to jsou pouze přeprodejci.


    ANDY_WARHOL: Jde mi spíš o průřezy 40,60...
    A délky jsou sice teoreticky nekonečné, ale to taky u běžného prodejce neseženeš. Musel by jsi mít v okolí přímo výrobu. Ale o žádné v okolí nevím. To dřevo zbytečně strašně cestuje sem tam. Na stavbu to dřevo není nezbytné použít sušené, ale je složitější výběr a práce s ním. Jako výhoda stavebního řeziva je to že po seschnutí je k-ce do sebe stažena a zaklesnuta a je díky tomu pevnější.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    A bych potřeboval taky zdroj na Berounsku, Praha západ. Kvalitní sušený řezivo... Kdyby si to cuky našel, dej vědět.
    Btw. Když jezdím po strakonický, tak před tím dálniční křížením tam je nějakéj velkoprodejce dřeva, ale vidím to jen z dálky, to si nezkoumal?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    CUKI: teď nechápu, jak rozměr? Lepený se právě daj vyrábět v podstatě nekonečné dlouhý. Naopak tam můžeš mít rozměr, který u masivu nelze dosáhnout. Cena souhlasím, je to dražší. Ale když potřebuješ něco kvalitního na dřevostavbu, tak se nedá nic dělat.
    A ekologii to taky neohrozí, zpracujes víc dřeva, tedy méně odpadu a to lepidlo je nějaka pryskyřice, to snad ničemu nevadi
    CUKI
    CUKI --- ---
    8Z4S: Tak doufám, že kvůli požadavku toho modřínového dřeva nevykáceli Harrachovu 10ku. :-D
    8Z4S
    8Z4S --- ---
    CUKI: Krkonoše ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam