LIMECEJ: takhle, teď to docela těším. V podstatě tenhle klasické profil jako dělá Matrix dělají oknari po celých Čechách. Vekra nevím vypadá to stejně, netuším proč místo 92, to značí jako 94.
Nic lepšího než euro 92 se mi tu nepodařilo najít, jen ta slavona dělá ten svůj solid comfort a progression, ale se slavonou je údajně problém v jednání, vcasnych dodávkách, servisu a i ta montáž jak tvrdil třeba CUKI. Což já teda já moc nepotřebuju.
Co je u oken zásadní? Sklo určuje hodně, dvojsko má z hlavy tuším Ug 1,1 trojsklo má z hlavy od 0,5-0,7. Rozdíly jsou u trojsklo v tom co použiji za rámeček. Potřebuješ plastový (což jak jsem zjistil u okna do kotelny není samozřejmost) a potřebuješ aby byl siroky(mezera mezi okny). Slabý rámeček 0,7, silný rámeček 0,5. (Ug je mimochodem označení vodivosti skla a Uw je vodivost celého okna, když ti výrobce udává jen Ug, které je vždy lepší, už to je takové varování, že ten výrobce tě více méně klame).
Rám je nejslabší místo, proto by měl být co to jde prekryt zateplením.
Další důležitá věc je osazení okna. Dneska se snad už nesetkas s tím, že to dají jen na pěnu, to se dělalo naprosto běžně ještě nedávno. S čím se setkáš bude, že to pridelaji přes plíšky, vypění a půjdou od toho. Ty potřebuješ aby tam nalepili airstop pásky ještě předtím než to osadí.
Montáž oken bez opáskování je na prd a dost to zhoršuje izolační vlastnosti té celé skladby.