LINKOS:
LIMECEJ:
Nevím jak teď, mě ty okna bez montáže od firmy nechtěli někde ani prodat a nebo na ně dát jakoukoli záruku. A popravdě okno které má necelé 3m2 v trojskle prostě chce víc lidí. Dál ta montáž je díky snížené dani skoro zdarma. Dneska už bych šel jinou cestou.
Nejslabším místem je rámeček. A rámeček swisspacer a pod. dělá hodně, ale zásadní je právě taky ta mezera. I když by nejideálnější vzdálenost skel měla být 16mm. Díky tomu rámečku je to 18mm. Tedy na to bych se zaměřil (4-18-4-18). Protože na rámečku se sráží vlhkost a postupně ničí rám (pokud je ze dřeva).
Pásky nejsou vždy nutné. Ale je potřeba k tomu přizpůsobit tu konstrukci. Předsazené okno v izolantu. Difuzně vyřešená skladba. U dřevostaveb s parotěsnou fólii raději preferuji lepit rovnou fólii na okno. Na kontrolovaných stavbách jsem to neviděl snad ani jednou.
A i tak bych pásky doporučil. Dneska je to běžná věc za pár kaček. Dřív se to dalo koupit akorát za hranicemi, přes nějakej eshop za šílený prachy, dneska to koupíš v každém bau... Hlavně zkontrolovat kvalitu.
Druhá věc, co je třeba řešit, k čemu se to bude lepit. Dřevo, plast, cihla, beton,...
Například u rekonstrukce je to de facto nemožné osadit správně v jednom dni. Protože je potřeba opravit ostění, napenetrovat a nechat zaschnout. Nikde jsem to tak, ale neviděl dělat. 2 ze 3 montáží, které na stavbách vídám jsou udělány tak jako by tam ty pásky nebyli. Jsou tam jen pro parádu. Ještě letos (tedy vlastně už loni) jsem se 2x po sobě setkal s tím, že tam parotěsku nalepili z venku. Jednou jen tuhle z venku a podruhé z obou stran (tedy nebyla zaručena difuze).
Nedostatečné nebo špatné kotvení je bohužel taky stále časté.