• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAEVAalzheimer
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SANCHA: já nevim, úplně jsem zapomněla, že chodím na nyx :)
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RAEVA: A o čem že se tu vlastně bavíme? .)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    SIMSALABIM: nooo vypadá :)
    SIMSALABIM
    SIMSALABIM --- ---
    Žádné nové tipy na ulehčení života?
    Skoro to vypadá, jako by se tu na to zapomělo... ;))
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    CORNELA: jj je tu :)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    achjo http://www.novinky.cz/...303-policiste-hledaji-osmdesatiletou-seniorku-s-alzheimerovou-chorobou.html

    jinak babička je v Dobřanech na pozorování, už nám jí nevrátí, takže teď budeme řešit převoz do domova důchodců u nás v Žatci, abychom jí měli nablízku. Tamní doktoři nám oznámili, že stav je vážný a už domácí péče opravdu nestačí. Byly jsme se za ní podívat, plni obav, že nás seřve, že bude plakat, že bude agresivní.... ale zcela nečekaně vypadala spokojeně, naše introvertní babi je nakonec ráda, že je ve společnosti, i když bláznů ale očividně jí to vyhovuje :) Dost se nám všem ulevilo :)
    JOPS
    JOPS --- ---
    CORNELA: Diky za odpoved, jak pisu nejsem si tim uplne jistej, diky za nasmerovani :)
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    JOPS: a sakra
    JOPS
    JOPS --- ---
    JABE: test který si můžete udělat doma je jednoduchý. Říkal mi tatik, že tohle dali za ukol dědovi a měl s tím docela velký problém.

    Ať podezřelý na Alzheimera začne od čísla 101 odecitat číslo 7 az k nule. Lidi s Alzheimerem s tím mají obrovské potíže.

    Snad jsem to napsal dobře, kdyztak mě to znali opraví.
    JABE
    JABE --- ---
    CORNELA: tak tím asi líp uf
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    Také jsem podle popisu takového tchána měl, a ukázalo se že je prostě jen kretén. Ale pravda je, že on byl takový odjakživa.
    JABE
    JABE --- ---
    já se jen zeptám - jak se Vám podařilo toho alzheimera diagnostikovat? Popř. dotáhnout toho rodinného příslušníka ke správnému doktorovi? Můj tchán prozatím stále ještě chodí do práce ale poslední 2-3 roky je na veřejnosti strašně agresivní a křičí i nahlas. Plus kdekoliv na ulici i před naším domem nás nenajde. Jooo a vlastně předloni se ztratit při hledání hub a když ho policie našla tak se smál a to, že ho veze policie mu divný nepřišlo.
    Hodně se diví, že nějak zapomíná. Ale jinak si o sobě myslí, že je nej a dokonalý takže k doktorům fakt nepůjde.
    Tak jsem z toho taková na trní. Že na jednu stranu je to podle mě jasná diagnoza ale jinak je s penězma zodpovědný a chodí do té práce.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    Neformální FB skupina, která se zabývá podporou pečujících je na https://www.facebook.com/groups/UniePecujicich/?fref=ts
    má to svý rizika, ta skupina nemá facilitátora, a s adminem jsem se kvůli něčemu jinému dost chytla, protože se nějak nesnesly moje a jeho kostlivci ve skříni. Ale občas tam strčim nos a poskytnu lidem nějakou zpětnou vazbu a pochopení a ponaslouchání a je to tam, snad i příčetný. Na co jsou ty lidi experti tak je papírování, pnp, ID, tohle zvládají až podezřele dobře.

    Sama facilituju svépomocnou skupinu https://www.facebook.com/groups/203327503156600/?fref=ts ale upozorňuju že jsme poněkud pošuci, ve smyslu že primárně jsme skupina lidí s fyzickým postižením, a až poté se k tomu nabalilo řešení pomoci lidem kteří pečují nebo asistují, ale právě především dětem. Tím tě nechci nějak odstrkovat, spíš jde o to, jestli vydejcháš to, že to může být až moc cílené na podporu a pochopení a ošetření emocí a drobných traumat, s tím že hromada lidí má za sebou dost hardcore věci, třeba prožitky z podobných míst jako rozprášila Cornela.

    Cornelo, dík btw :) zatraceně moc velkej, tohle není sarkasmus ani ironie ani černý humot.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    CORNELA: Pro uplnost jeste dodavam, ze cesta, kudy mnohe (i statni ) instituce tahaji z klientu prachy, jsou fakultativni sluzby. Tam se mnohdy kasiruje i za "zvednuti predmetu ze zeme", atp.
    Na druhou stranu ten cenik je mozne videt pred tim, nez se clovek rozhoduje o umisteni. Ja jsem zarizeni s takto nastavenyma cenama okamzite vyradila, prijde mi to chucpe, i pokud by zrovna treba babicka neplatila za tyto sluzby tolik.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    CORNELA: diky za optani, ziju s babickou umistenou v soukr. DZR na okraji Prahy. Opravdu se tam plati pouze ta castka ze zakona (tj. pres 11 k) plus cca 5,5 k "dar". Ano, PnP si berou vsude, ale beru to tak, ze stat dal, stat vzal. Neni to neco, co jde primo z kapsy toho klienta. Ostatne babicka, kdyz nastupovala, mela priznany nejnizsi stupen PnP (800,- Kc), takze zadny vyvar to nebyl. Na peci jsme vydavali samozrejme mnohonasobne vic.
    A tato cenova relace neni nijak vyjimecna, co jsem tak zkoumala prazske pomery.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    FUNTL: ty domovy jsou reseni.
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    KOCOURMIKES: je otazka, s cim to srovnavas. Pokud je clovek v registrovanem zarizeni soc. sluzeb, tak strop mesicni platby za luzko, stravu a peci je nekde nad 11 tisici mesicne. Pokud vim, tak "statni" zarizeni se toho drzi, u soukromych/cirkevnich/charitnich atp. zrizovatelu si casto berou jeste nejaky sponzorsky dar nad tuto castku. Ale my treba sehnali celkem slusny soukromy DZR, kde se priplaci cca 5 tis.
    Mne to prijde porad dost slusne v porovnani s tim, ze v domacim rezimu jsme platili furu penez za ruzne sluzby a soukrome pecovatelky, a bylo s tim spoustu prace s koordinaci, pricemz casove pokryti oproti te permanentni peci v Domove bylo nula nula nic.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: takze neni problem rodinneho prislusnika s alzh. umistit do domova se spec. rezimem u nas v CR? akorat je to drazsi nez kdyz je doma?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    V USA onemocni Alz. cca 40 milionu lidi, tusim ze na to chystaji sit pecovatelskych domu.

    Jsou site pecovatelskych domu uz nekde v zapadni evrope?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam