• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    OMNthe Expanse
    SATAI
    SATAI --- ---
    OMN: ne
    OMN
    OMN --- ---
    a nema ten asteroid sam o sobe nejakou atmosferu? :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DRAGON: space suity maj kolem 0,3-0,5 atmosféry, na explosivní dekompresi potřebuješ myslím kolem 0,8 při změně trvající 0,1s, při nižším rozdílu tlaků potřebuješ kratší časovej úsek pro stejnej efekt. Explose není v -270, bo vakuum nemá teplotu. Příručky NASA a USAF atd. uváděj kolem 10 sekund fungování ve vakuu, pak bezvědomí, ze kterýho tě můžou vytáhnout bez trvalejch škod za minutu a půl.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    SATAI: jj, mně se to moc líbí :)

    OMNIHASH: ve vesmiru je nula atmosféry, ale v kompenzačním obleku je jedna (minimálně, bývají i lehce podtlakovaný), tudíž když vystavíš tělo takovýho změně v rámci sekundy, tak ta změna má potenciál exploze, tím spíš, když je to expose v mínus 270 stupních celsia. A mimochodem, kdybys tu scénu viděl, tak víš, že nezemřel kvůli úniku vzduchu škvíárou v hledí, ale sundal si helmu.
    SATAI
    SATAI --- ---
    DRAGON: a ma moc vydarenou akcni scenu vesmirne bitvy. Porad to sice neni BSG, ale snaha je videt ;)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    DRAGON: jenže ve vesmíru nejsou dvě atmosféry. Ani jedna. Vakuum a podvodní svět toho nemaj moc společnýho, kromě faktu, že se v nich fakt blbě dejchá. Explosivní dekomprese teoreticky může nastat, ale musíš se fakt posnažit, třeba odstřelit hledí helmy, samotná prasklina v přilbě toho nedosáhne, bo plyn bude (relativně) pomalu utíkat.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    prvni dvojdil druhe serie je venku!
    SATAI
    SATAI --- ---
    James S.A. Corey, author of the The Expanse series, is doing an AMA on Jan 26 @ noon EST : scifi
    https://www.reddit.com/r/scifi/comments/5pzz6c/james_sa_corey_author_of_the_the_expanse_series/
    SATAI
    SATAI --- ---
    The Expanse on Twitter: "Everyone must pick a side before #TheExpanse returns February 1 on @Syfy. https://t.co/dH52rpWywI"
    https://twitter.com/ExpanseSyfy/status/819997597590917120
    SATAI
    SATAI --- ---
    The Expanse on Twitter: "Here's an early look at the power Bobbie Draper brings. Season 2 of #TheExpanse premieres February 1. https://t.co/3tdECMK1S5"
    https://twitter.com/ExpanseSyfy/status/814845215504814081
    JONY
    JONY --- ---
    BAT: jak bylo napsáno pode mnou. Film/seriál není kniha a stojím si za tím, že to uchopili velmi dobře. Ono třeba zrovna děj resp. hlavní zápletka první a druhé knihy - aniž bych spoileroval - je přes všechno jak mám knížky rád, hodně zbytečně de facto opakující se. Zatím tedy spekuluji, ale budu jen rád, když tuhle linii se vzorkem protomolekuly pěkně spojí do jedné neopakující se linie.

    Ohledně produkce. Ano není to A filmový projekt. Ale jak moc se to třeba liší od BSG? S vyjímkou toho jak dopadl Eros (a holt prostě chápu, že kvůli dvěma epizodám nebudou stavět něco extra), za mne produkce funguje velmi dobře v rámci toho, jak seriálové produkce vypadá. Za mne na úrovni BSG a pořád lépe než Star Treky nebo Hvězdné brány. O současných SyFy lol projektech ani nemluvě.

    Ohledně castingu hluboce nesouhlasím. Ten je podle mne výborný. A s Bobbi uvidím. Typově je vybraná podle knihy jak nejvíc to šlo a ano holt nemá dva metry. Asi nebude úplně dobrá herečka, ale to by až tak nemuselo vadit, neboť vzhledem k ději se ta postava dostává do situace a na místo, které je vůbec nesedí a kde se neumí chovat.

    Jediné dvě věci, které mi nesedí jsou modely lodí. Tady chápu, že létající "paneláky" by prostě na obrazovce pro většinu lidí nevypadaly cool.
    A potom martanské bojové obleky, které měly být mnohem mohutnější. Ale zase tady rozumím tomu, že by to bylo v rámci možností produkčně nezvládnutelné.
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    BAT: v rámci možnosti imho super zpracování. Scifi je prostě náročný a je třeba dělat kompromisy. Si vem třeba: Star trek jsou paňáci s plastovejma hrbolama na ksichtech a 90 procent seriálu se odehrává v dekoraci můstku enterprise. V BSG jsou scifi rekvizity ve stylu stará televizní technika ze 70tých let a herci hrajou v hadrech, co zbyly z devadesátek. Firefly natočili na koleně někde ve skladišti. SG vykoupili armyshop a jiný planety jsou buď remízek za studiem, nebo běžná americká back alley.
    SATAI
    SATAI --- ---
    BAT: televize není kniha. Převádět věci přesně je cesta do pekel.

    Se slovníkem Avasaraly souhlas, ale to je důsledek produkčních podmínek.

    Ne každý může točit Rko s filmovým rozpočtem.
    BAT
    BAT --- ---
    JONY: Me to moc sikovne prevedeny neprijde.
    Spousta veci je jinak nez v knizkach, coz je pro me hodne spatne stravitelny (jako kdyz poslouchas nekoho vypraveni o udalosti kterou jsi zazil a tak vis ze se to odehralo trochu jinak - cloveku se chce kricet "Ale takhle to kurva nebylo!!!" a vedomi ty bezmoci, ze to clovek stejne nezmeni, ten zoufalej pocit jen umocnuje).
    Mistama bolestne levna produkce tomu taky moc nepomaha (asi vubec nejhorsi byly ty radoby cool dekorace z vanocnich svetylek a gumovejch masaznich micku).
    Casting nic moc, nektery postavy jsou uplne mimo, ale nastesti se vetsinou jedna o nejaky vedlejsi steky a tak se to da pretrpet.
    A u tech hlavnich postav... asi nejvic mi vadi Avasarala, ktera nejen ze je dost mimo vizazi ale ten jeji politicky korektni slovnik to dojebal uplne. Vubec nejhorsi je asi Bobbie, na tu si asi nezvyknu.
    Chapu, ze sehnat odpovidajici kvalitni herce by bylo prinejmensim extremne tezky, ale i tak se mi to tezko zkousava.
    Presto je to dobrej scifi serial, o tom zadna, ale ma daleko k tomu byt "perfektni" (leda pro toho kdo knizky necetl, nebo uz na nektery veci zapomnel).
    JONY
    JONY --- ---
    A jinak velké plus jak šikovně je to z knih do seriálu převedeno. Je opravdu osvěžující vidět, když kromě inteligentního scénaristy byl přizván i dramaturg. V poslední době mi často přijde, že tahle profese byla ve filmovém průmyslu zcela vyhlazena. :)
    JONY
    JONY --- ---
    Mne jen překvapilo, že lidi mají problém s Shohreh Aghdashloo (ač tedy většinou je to i problém s postavou co hraje). Za mne je naprosto parádní a přesná. Ta poloha distingované "babičky", která se přepne do ruthless modu a zpět je přesně jak jsem si ji podle knihy představoval.
    OMN
    OMN --- ---
    JONY: k tomu castingu - prijde mi, ze puvodne do role Alexe chteli Jasona Mantzoukase.
    JONY
    JONY --- ---
    Pokud to dostane víc sezon než jen druhou, tak by mne zajímalo, zda herečka co hrála Julii dostane i roli Melby :)
    JONY
    JONY --- ---
    Tak jsem dal první serii ještě jednou a pěkně na jeden zátah (a ještě navíc po přečtení všech doposud vydaných knížek) a musím říct, že je to perfektní. Všimnul jsem si různých drobností, které mi prvně utekly, Casting naprosto přesný a dokonce až na Eros, který si zasloužil být produkčně větší, nemám ani nějaká problémy s produkcí (která obvykle bývá na SyFy hodně viditelně laciná a špatná). Rozjeté je to moc pěkně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam