• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIDALARodina bez tatínka nebo bez maminky, prostě sólorodičovství
    Taky vás tak trochu štvou dokonalé rodinné obrázky, které vídáte kolem sebe na ulicích či u svých kamarádů? Máte doma dítě nebo dokonce děti, ale vychávávte je bez tatínka? Dokážete si takto mateřství užít nebo je to jen a pouze řehole? S jakými problémy se potýkáte a jak je řešíte? Jste na to sami nebo pomáhá rodina? Vyhlížíte náhradního tatínka? Některé problémy pochopí prostě jen a pouze další matka ve stejné životní roli. A nezáleží na tom, jak jste se do této nelehké situace dostaly. Ve výsledku jde stejně jen o to, aby děti byly šťastné, zabezpečené a vy si udržely zdravý rozum. Tak se z toho pojďte vykecat!
    rozbalit záhlaví
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: no výživné soudem určené má, nicméně do minulého měsíce neplatil ani Kč, takže ho podmíněně odsoudili, se zalekl a poslal, jestli bude posílat i dál je ve hvězdách, ale teď je zase fáze nařízení exekuce, ptze dluží už k 50 tis.a mě to přestalo bavit, když vím jaký má plat...
    Ale zvažovala jsem zas nad tím, že kdyby ho opravdu někdy napadlo, že by jí chtěl vídat, tak to ať radši nic neposílá a nechá ji... Radši budu dřít od rána do večera než bych mu ji svěřila...
    A možnost, že byste u tebe byli všichni pospolu asi taky není moc reálná,viď?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    _KACZENKA_: Dobře on! Ti tatínkové se někdy fakt umí vybarvit :).
    Dokud na ni neplatí, nemá nárok se s ní vídat, takže kdyby ji biologický otec chtěl mít nárok vidět, musel by si nechat vyměřit výživné a řádně jej platit.
    Já jsem taky zvažovala, že ten kontakt nastavím tak, aby jezdil za ní a neodvážel si ji - ale jednak nemám kam odjet na víkend (většinou víkendy bez dcery využívám na práci, kterou doma doháním) a druhak on by u mě nechtěl ani neuměl být.
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: No teď tam jede poprvé, ale strach nemám... Taky mi pár měsíců trvalo ho přemluvit, resp.přesvědčit ho o tom, že to tak chci i do budoucna...
    On děti mít nemůže a s malou k sobě opravdu přilnuli... Jsem ráda, že má ten mužský vzor a hlavně takového otce bych fakt přála každému dítěti.
    Já zas spíš resim situaci, která může nastat, že se bio otec "zblázn"í a bude ji chtít vidět, toho se desim... Ptze tj opravdu člověk, který o ní absolutně nic neví, zájem nejeví ale vím, že kdyby to dál k soudu tak mi styk nejspíš povolí...:/
    Jak bych řešila situaci kdy by k otci nechtěla nevím, ale já jsem dost radikál, takže já bych mu ji plačící a vzpouzejici se asi nedala, ať za ní jde k nám, ale neposlala bych ji někam kam nechce, soud nesoud... Takhle jsem řešila první měsíc kdy o ní měl bio otec zájem, chtěla jsem aby byla někde v bezpečí, takže jsem prostě na víkend odjela aby s ní on mohl být a ona nebyla ve stresu... To že se na ní pak stejně vykvák a ještě mi doma vzal peníze je věc druhá...
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    _KACZENKA_: To je super, že i když je otec nevlastní a už spolu nejste, má o malou zájem. To fakt obdivuji :) A opravdu ti těžce rávidím, že mu ji můžeš dávat bez obav a v klidu i na 14 dní. Já jsem na vážkách když k otci jede dcera na jednu noc... navíc se mi poslední dobou začíná při odjezdech šprajcovat. Vidí že má sbaleno a ozve se zvonek a je zle. Pak mi dá spousty přemlouvání aby s ním šla... a já fakt nemám nervy dávat mu ji násilím a plačící. Ono ji to celkem brzy přejde a za chvíli už je nejspíš v pohodě, ale v kombinaci s tím, že fakt nevím jak to tam probíhá, co se děje a okolí mi donáší znepokojijící zvěsti... přemýšlím jak to řešit.
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: s bio otcem se nestýká, nemáme soudně určený styk a kdyby ho někdy náhodou napadlo, že by jí chtěl vidět, tak ho asi utopim v nejbližším rybníku... Malá ho vůbec nezná, nepamatuje si ho.
    Jinak malá teď vídá nebio otce - člověka, který s námi žil, ale nedopadlo to, říká mu tatínku, on miluje ji,ona jeho... Teď zrovna v sobotu tam jede na 14 dní. A s tím úplně v pohodě, nemám nejmenší strach, že by se o ní nepostaral...
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Dotaz - stýkají se vaše děti s otcem? Bere si je tatínek na víkendy? A jak to probíhá? Bere si je od pátku nebo od soboty do neděle? Jezdí si pro ně? Vídá je i mimo dobu určenou soudem?
    Pokud máte pochybnosti a nechcete k němu dítě pustit - jak to řešíte?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    MILION KORUN dáme chudým českým dětem, aby také mohly rozvíjet svůj talent, sportovat, tančit, tvořit, hravě se učit a smysluplně trávit svůj volný čas v kroužcích s kamarády.

    Víte o dítěti, které potřebuje naši pomoc? Dítě, které nemá rodiče, nebo má jen jednoho, a v rodinném rozpočtu nezbývají na kroužky peníze? Nebo Vás zaujal náš nápad? Chcete se na něm podílet – radou, pomocí při organizaci, věcnými či finančními dary? Prosím, napište nám na maruska@krouzky.cz. Budeme moc rádi, když s námi těmto dětem pomůžete!
    Více o projektu Kroužky zdarma pro děti na www.krouzky.cz.

    TSOH
    TSOH --- ---
    pri procitani diskuze jsem si vybavil svou kolegyni z jedne z predchozich praci... onehda zustala sama s dvema malýma deckama.. (vzhledem k tomu, ze mela rodice dost daleko tak i v nich nemela oporu). Tak asi jednou za rok s ni jdu na kus reci nekam na pivko takze clovek vi ze to neni zadny med... zrovna pred tydnem mi posilala fotky deti z maturitniho plesu... smekam pred ni klobouk a obdivuju jak to vsechno zvladla - sehnat byt, prestehovat se, skloubit praci se skolkou + skolou, krouzky atd atd... proste ma muj obdiv... (koneckoncu vona ta doba tomu moc nenahrava ohledne prace kdy se z cloveka ve valne vetsine snazi vyzdimat co nejvic jak z hlediska casu, jeho energie atd..)..
    -----
    ted trochu mimo misu - asi pred tydnem jsem zde vkladal nejake info ohledne moznosti aby se deti trochu vyradili.. zkusim to i zde - treba to nekoho oslovi...

    [ TSOH @ Cundr & Vandr ]
    [ TSOH @ SEZNAMKA :-) NYXaku a NYXacek...need more meetings ]
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    No a jak to máte s hledáním partnera? Máte na hledání náhradního tatínka náladu a čas? Já právě tak nějak ani nálad ani čas. Už mi spousta lidí řekla, že bych měla... a mně to přijde docela ujetý.
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    reply ANDR3_I|45572581}: No jako byl to mazec občas. A v Praze mě drželo jen to, že mi nezbývalo ani na to odstěhování :D
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    ANDR3_I: Však já se nehádám... jen mi tak nějak přijde, že když už tam člověk má zůstávat kvůli například babičce o kterou se musí starat, nebylo by lepší bydlet prostě s babičkou?
    Já jsem tak trochu celoživotně putovní, takže mě nějaký zvyk a kamarády na jednom místě úplně neřeším. Ale dovedu pochopit, že jsem v tomhle trochu mimoň a většina llidí to známé prostředí a kamarády potřebuje jako psychickou podporu.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    MAKROUSEK: Jasně, ale i tak. Já jsme na menším krajském městě a než malá nastoupila do školky a já mohla do práce, bydlely jsme ve spolubydlení v jedné místnosti, abychom měly vůbec kde bydlet a dobře vím, že jsme finančně vycházely jen proto, že jsem opravdu nekoupila ani kus nového oblečení na malou, sobě jsme nekoupila za tu dobu v podstatě nic... byly jsme fakt asketicky skromné... když teda nepočítám tu letenku do Afriky... ale to je jak říkáš o prioritách. Zdaleka ne každá matka by chtěla vzít dítě do takových podmínek.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    _KACZENKA_: tak to je opravdu síla, mě by to nestačilo ani na můj nájem :/


    PIDALA: a co třeba jen proto že je na to město zvyklá? Kamarádi atd.?? Já tu mám babičku o kterou se musim minimálně jednou za týden postarat... důvodů může být opravdu spousty
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: protože v Praze byl právě vysoký ten příspěvek na bydlení, levnější být = o dost menší příspěvek, a menší město = skoro žádný a já na něm byla fakt závislá a takto to bylo finančně nejlepší..
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PIDALA: To jsou ty priority, o kterych jsem psal ;-).
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    _KACZENKA_: Jedna věc mi ale nejde na rozum... vím, že v Praze jsou nájmy opravdu takhle drahé. Ale proč teda v té Praze zůstávat? Když tam není příbuzenstvo které pomůže, nedrží tě tam práce, na kulturu stejně nejsou peníze... tak proč prostě nejít na malé město, kde jsou nájmy levnější?
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    PIDALA: já měla rodičák 6500,- a 8500,- příspěvek na bydlení + sem tam pár stovek z nějaké brigády kterou jsem zvládla zkloubit s malou. Jinak máš recht, jednoduché počty, matky samozivitelky to mají finančně hodně těžké.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    _KACZENKA_: Tak to čumím :D Já měla rodičák rozvržený na nejkratší možnou dobu a fakt to vycházelo na 7000,-
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    MAKROUSEK: To nejsou těžké počty přeci! Rodičák má každý jinak, ale běžně se pohybuje někde mezi 4500,- až 7000,-, pokud počítáš s tím, že dítě jde okmažitě ve třech letech do školky. A ještě z toho odečti 1200,- měsíčně za hlídání na oraz :D
    _KACZENKA_
    _KACZENKA_ --- ---
    MAKROUSEK: já můžu mluvit akorat za sebe a když jsem byla na rodicaku, tak můj "příjem" byl měsíčně 15 tis. a 12 tis.jsem platila nájem, alimenty 0 , takže na jídlo, oblečení, drogerii a zábavu pro mě a dceru mi zbývalo měsíčně cca 2 tis., to opravdu není na zaplacení chůvy ještě...
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    MAKROUSEK: Když ony jsou opravdu alfou a omegou samostatných matek peníze. Nedá se nic dělat, ale když je žena na péči o malé dítě sama, zvlášť když opravdu tatínek ani neplatí, není vůbec žádný čas na vydělávání peněz.
    Ano, existuje možnost, dát dítě do nějaké soukromé školky, která se pohybuje někde od 8 tis/měs a v Praze to bude nejspíš ještě víc... což je fakt dost, pokud vezmeme navíc v úvahu, že dítě je tak v podstatě hrozně brzy separované od obou rodičů... vlastně ti ho pak vychovává cizí osoba.
    A najít nějakou práci z domova je štěstí. A i tak je ta práce náročná, protože dělej nějakou práci doma u počítače, když se dítě batolí kolem, vyžaduje pozornost, jedním okem ho musíš pořád sledovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam