• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIDALARodina bez tatínka nebo bez maminky, prostě sólorodičovství
    Taky vás tak trochu štvou dokonalé rodinné obrázky, které vídáte kolem sebe na ulicích či u svých kamarádů? Máte doma dítě nebo dokonce děti, ale vychávávte je bez tatínka? Dokážete si takto mateřství užít nebo je to jen a pouze řehole? S jakými problémy se potýkáte a jak je řešíte? Jste na to sami nebo pomáhá rodina? Vyhlížíte náhradního tatínka? Některé problémy pochopí prostě jen a pouze další matka ve stejné životní roli. A nezáleží na tom, jak jste se do této nelehké situace dostaly. Ve výsledku jde stejně jen o to, aby děti byly šťastné, zabezpečené a vy si udržely zdravý rozum. Tak se z toho pojďte vykecat!
    rozbalit záhlaví
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    TOMDRUM: To snad není možné, další chlap, co se sám stará o dvě děti? Skládám poklonu... nedá se nic dělat, my ženy to máme přeci jen dané tak nějak geneticky, řekla bych...
    LITROP
    LITROP --- ---
    TOMDRUM: zdravim psal jsem ti s tim predstanem,jinak jsem na tom stejne jen v praze:)tak treba nekdy prijedem juknou deti 6a4
    LITROP
    LITROP --- ---
    TOMDRUM: zdravim psal jsem ti s tim predstanem,jinak jsem na tom stejne jen v praze:)tak treba nekdy prijedem juknou deti 6a4
    TOMDRUM
    TOMDRUM --- ---
    Zdravím přátelé a přeji hezké dny z Brd kde žiji už velmi dlouho sám se svými dvěma děcky :-), přejeme Vám hezké léto
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PERSEEIDA: pozor vsechno je fyzika, ne chemie. Vas Chemik.
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    MAKROUSEK: Všechno je chemie.:)
    MAKROUSEK
    MAKROUSEK --- ---
    PERSEEIDA: Ne na deti, na oxytocin, jez ti vyplavuje jejich pritomnost :-).
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    PIDALA: To už vůbec nechápu... já mám na i na svoje pubertální děti fyzickou závislost.:)
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    PERSEEIDA: Nene, já se pak přesouvám do menšího a budu stavět chajdu na zahradě... takže si pak už bude muset poradit.
    Ještě podezřelejší je, že za těch cca 5 týdnů co to tak je, ji neměla ani na chvíli na víkend nebo na návštěvu. Pro mě fakt nepředstavitelné...
    PERSEEIDA
    PERSEEIDA --- ---
    PIDALA: A to tam ta sestra s děckem zůstane, i když bude partner na NZ? (Už jenom to, že šestiletá holka nechce zůstat s maminkou je krajně podezřelé...)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PIDALA: no jesteze tak
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    KOCOURMIKES: psychopat zrovna ne :D ... ale pár věcí by si v hlavě potřeboval přeházet, to je fakt. Po dnešku konstatoval sám, že tohle od sestry nečekal a že to takhle nepůjde.
    To já jen, že občas jsou i sólomatky na pár facek :p
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PIDALA: nejde o sestru, jde o to jestli ten tvuj druhej otec neni psychopat on sam
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    No já si jdu úplně normálně postěžovat... mám chvíli před termínem porodu, partner přislíbil počkat do porodu než odletí na neznámo jak dlouho na NZ... ale to ta nějak už neřeším, už aby o bylo za námi... ale.
    Partnerova sestra odešla od již druhého otce druhého dítěte a nabrnkla si hrozného blbce... ale byl cool, tak proč ne, že? Přestěhovala se s ním k nám do většího města, nechala si na sebe napsat byt a vše, její starší dcera (cca 6 let) se však rozhodla bydlet u tatínka, nějak si s novým partnerem nesedli. Po týdnu v novém bydlení se však partnerova sestra přiznala, že se k ní chová jako debil, navíc je násilnický a tak u nás požádala o azyl i se svým dvouletým synem. Tak jasně, u nás je volný pokoj, tak proč ne...
    Ale myslím, že to bude asi poprvé v životě, kdy mi ujedou nervy a začnu nějaké mámě kecat do výchovy a péče o dítě.
    Kluk je podle mě naprosto zlatej... ale vyžaduje takové věc jako uspat, vstát z postele, přebalit, převléknout, nakrmit, zabavit... a když něco z toho není v pořádku, kupodivu pláče... kdo by to byl řekl. Jeho pláč však evidentně vzrušuje jen nás ostatní v bytě.
    Včera večer jsem to po hodině již nevydržela a šla za ním do pokoje, kde byl první noc sám a plakal v postýlce. Stačilo fakt málo. Utřít unudlený obličej, pohladit, říct 15ti minutovou pohádku a spal. Maminka se krášlila v koupelně. Rozhodla se, že když tak hezky spí, může vyrazit někam na pivo, ne? Tak prý jí mám dát vědět, kdyby se v noci vzbudil. Ok, sice mám chvíli před porodem, ale tak co...
    Malej se probudil v sedm ráno, stejně jako moje dcerka a po chvíli začal poplakávat... slyšela jsem jen okřikování od maminky, kterou budil. O další hodinu později jsme to nevydržela a šla pro něj s tím, že jsem stejně vzhůru a snídáme a koukáme na pohádku. Maminka nespala, ale držela ho v posteli, kde byl už déle než 13 hodin... měl totálně nacucanou plenu a pročůranej byl skrz na skrz... vzala jsem ho na nočník, kde se vyčůral, zabalila do deky a šla mu pro nějaké suché oblečení. To už tedy maminka vylezla s nějakými svršky. Nechala jsme obě děti spolu koukat na pohádku a po chvíli se malej zvedl a v obýváku se počůral. Načla jsem jeho maminku v koupelně a řekla jí, že je počůranej. Dostal vynadáno, zalezla si s ním zpátky do pokoje a už nevylezli... aha, takže tu louži v obýváku asi budu muset uklidit já... ok.
    Vylezli znovu až v poledne, malej dostal čaj a plakal, protože nechtěl čekat až čaj vystydne... což maminku natolik rozzlobilo, že jej popadla a prohlásila že jde spát a zase odešli do pokoje. Kde malej plakal tak dlouho, že už to ani partner nevydržel a zašel se zeptat co se děje. Vrátil se s tím, že prý mám malej spát... no nevím, podle maminky by měl asi prospat celou noc a celý den a dost možná raději celé dětství. Konstatovala jsem u oběda, že jsme ho neviděla jíst ano snídani, ani oběd... nevím co od rána jedl.
    Je po páté hpdině odpoledne a jsou v pokoji stále... resp. malej nespí, hraje si tam a jakýkoliv pokus o odchod z pokoje mu maminka zarazí... občas zapláče nebo zakňourá, ale jinak si evidentně vystačí dost sám. ..
    Ale já tohle nedám... možná je brzy na soudy, třeba prostě nemají svůj den... ale obávám se, že to nebude jen blbej den :/
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    KOCOURMIKES: Máš to skvěle naplánované :)
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PIDALA: adoptovane deti vlastne po tobe i dedi. si najdu rovnou nejakou maminku s detmi (1-3) a jeste navic nejake adoptujeme/do pestounske pece.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    KOCOURMIKES: Hahá... já ti nevím, myslím že žít v páru není pro adopci podmínkou... ale určitě je to spíš mínus.
    Známý si takhle bere děti do pěstounské péče, resp. jeho žena to má místo práce, takže se kromě dvou svých vlastních starají ještě o dvě v pěstounské péči. Prý je jednodušší získat děti do pěstounské péče než do adopce a i tak je kolem toho spousta obštrukcí.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Planuju casem adoptovat par deti :) jako brangelina. sam byt ale nemuzu zejo na adopci? staci kdyz nejaka kamoska bude se mnou sdilet domacnost na to?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PIDALA: :)
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    KOCOURMIKES: Hehe ne... tatínky hledat neumím, ani se o to vlastně nepokouším a štěstí na ně evidentně nemáme. Ale čekám druhé dítě a už to máme za pár.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PIDALA: mas dalsi dite? naslas druhyho tatinka?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    LITROP: Jéje, to je docela hezká nabídka, ale s novorozenětem si letos ještě netroufnu.
    To jsi koukal na cestovku? Já byla s Baru loni na Tenerife, bez cestovky, letěli jsme s přestupem v Londýně a bylo to výrazně levnější než přímý let s přestupem ve Španělsku.
    A měli jsme booknutý na první dvě noci hotel a pak jsme se přesouvaly. Všechno tam bylo za přijatelný peníz, včetně toho ubytování.
    LITROP
    LITROP --- ---
    zdravim nechcete se nekdo pridat jedu s detma 6 a 4 roky na dovcu k mori, hotel ,letecky zatim jsem nasel nejlevneji tunis ale muzem zmenit jeste
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam