• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIDALARodina bez tatínka nebo bez maminky, prostě sólorodičovství
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    NYA: mozna pro nekoho rudej hadr pred ocima, matka a "vzdala" by se ditete! hlavne, ze kdyz to udela chlap, je to kazdymu u prdele. Hele nevim, ja osobne bych do toho nesla, prislo by mi lito, ze ho proste vidim jen obcas, ac by to bylo casto, ale dovedu si predstavit, ze pro nekoho to reseni je. Ted mam sice druhy dite a mame noveho tatinka, porad bojuju s nedostatkem casu, ale kazdopadne se to neda srovnavat s tim, kdyz jsem byla na vsecko uplne sama v praze, rodina daleko. ALe taky pravda, ze starat se o jedno deti a o dve je rozdil a to zejmena proto, ze spolu divocej, musim je hlidat, starsi dela naschvaly, jsou porad nahlas, jeden chce, co ma druhej atp atp, ale urcite jsou i klidnejsi deti :) Jsem rada, kdyz vyjedou na prochazku nebo jdou k rodicom, ale ze by byli uplne jinde, to bych asi nenesla uplne libe.

    Jinak to dlouhodobe pretazeni taky jednou skonci, tri mu myslim jeste nejsou, vid, ono az pujde do skolky a ty treba do prace , tak si takzvane odpocines v praci, tedy odpocines od syna. Pojedes mhd a muzes si cist! nemusis bejt neustale ve strehu atp.
    Takze..nerikam tak ani tak. Asi dost zalezi, jak by to bylo nastaveny casove, jak by to ostatni zvladali.. myslim syna, otce i pritelkyni.
    NYA
    NYA --- ---
    Povezte, kdybyste měly možnost dát dítě do péče tatínkovi (nebo druhému rodiči), šly byste do toho? Vidět děcko jenom když se vám chce, užít si radosti, nechat si svobodu a starosti nechat druhému rodiči?
    Já o tom občas uvazuju, vypadá to, že by do toho snad i šel (no nemá reálnou představu, co to obnáší, nikdy se o děcko nestaral).
    Problém je ale v tom, že odmítá komunikovat a nespolupracuje. Což by se asi nezmenilo. Se synkem nikdy nežil ani se o něj nestaral, ale malej si dobře zvyká na jiný lidi. Ma teď docela fajn pritelkyni, co svoje dite ma (no nechala ho v Německu tatínkovi a byva tam s nima dva týdny v měsíci).
    Přijde mi lepší už jakakoli varianta než nechat maly dítě zavřený s dlouhodobě pretazenou matkou, která už se trochu vnitřně vzdává.
    Střídavou péči nechci, přijde mi, že neustálý stěhování by pro synka nebylo vůbec dobry.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    NOFNAK: Jak píše Euchenie, střídavka je v tomto směru opravdu vůči rodiči velmi vstřícná. Jeden týden plná starost o děti, druhý týden čas na sebe sama a vše, co s dětmi případně dělat nejde... no nádhera!
    Odhaduji, že jsi muž a naprosto chápu, že pokud jste zatím na péči o děti byli vždy dva a neměl jsi delší dobu na starosti obě děti plus k tomu domácnost, je to ze začátku záhul... byť jen na týden v kuse.
    Osobně jsem si poskládala priority a vynechala nepodstatné - děti musí být v bezpečí, musí jíst, musí být v pohodě, abych byla v pohodě já a naopak. Že nemám hned umyté nádobí, vytřeno, vyžehleno... udělám to, když už děti spí nebo se prostě najde chvilka, kdy se děti zabaví spolu. Ale důležité je nehrotit to a nestresovat se zbytečně. Ano.. opravdu se ten týden nezastavíšm, najít si chvilku sám pro sebe nebude možné, ale tak to prostě je.
    5 a 7 už je docela věk, kdy děti zvládnou i pomoct... aspoň s něčím. Můžete zkusit vařit společně, drobné domácí práce taky už zvládnou, aspoň mohou zkusit. Pokud se vám podaři nastavit si pravidla a dodržovat je, za nějaký čas se zajedete a budete fungovat v pohodě :)
    No a co se hledání nového partnera týče... střídavka je zase v tomto dost vstřícná. Osobně si myslím, že je stejně u nového partnera podstatné, aby fungoval i s dětmi. Bez toho to totiž mezi vámi fungovat stejně nebude. Takže máš na hledání, seznamování, randění a společné aktivity čas celý jeden týden a ten druhý se prostě věnuješ dětem a pokud s novou partnerkou chceš dlouhodobý vztah, bude dobré, aby si na sebe s dětmi také zvykali. U krátkodobých nevážných známostí je ale určitě lěpší do toho děti netahat... ale pořád máš ten jeden celý týden... ;)
    U té střídavky si myslím, že je mnohem podstatnější, jak to zvládnou děti... pro ně je to taky velká zátěž. Střídavka může být opravdu fajn, ale je to individuální. Opravdu moc záleží na tom, jak spolu rodiče fungují po rozvodu, jestli dodržují společně stanovená pravidla s ohledem na prospěch dětí a neřeší rozepře mezi sebou přes děti... "správně" střídavka funguje málo kde, bohužel. Ale každopádně držím palce, ať to u vás vyjde ;).

    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    myslim,ze vetsina zdejsich ti rekne, ze u tohohle hlediska to mas jeste.luxusni s casem :-) mate tyden/tyden? jinak dobry je"vymenovat" si obcas s nekym deti na hrani, jednou tam, podruhe onam, dale vest ke konickum, ktere zvladnou sami (cteni, hry spolu), prinejhorsim vzdyck pomuze televize...ci youtube, neco naucnHo aspon,at covek nema upe blbej pocit :-)
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Nejsem úplně sólorodič, mám děti (kluc 5 a 7 let) ve střídavé péči. Je to pro mne vcelku nové, zatím jen pár měsíců. Zajímalo by mne, jak se vy potýkáte s životem od běžných věcí (práce, které doma potřebujete udělat a přitom udržet děti přiměřeně v pořádku a míru) po něco takového jako je seznamování s novým partnerem.
    LITROP
    LITROP --- ---
    PIDALA: drzim palce
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    LITROP: U nás jo... my zdá se máme fajn strejdu... ne, že by to bylo jednoduché tedy. Docela se potýkáme s problémem, jak na sebe naroubovat ty naše dva odlišné busy životy. On děti nemá, ale vztah k nim má pěkný, snaží se a baví ho to s nima... jen je to pro něj všechno opravdu hodně nové, občas je toho na něj očividně dost, takže spolu zatím nebydlíme, byť je u nás často, potřebuje občas prostor sám pro sebe. Uvidíme jak co budce dál, ale z měna k lepšímu je to výrazná. Na to, že já žádného chlapa ani strejdu pro holky nehledala, to tak nějak prostě dopadlo.
    LITROP
    LITROP --- ---
    KOPRETKA: jak to pisu...:)mamu samozrejmne maji..ale
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    LITROP: jak to máme chápat?
    LITROP
    LITROP --- ---
    tak uz zase bez mamy....:(
    LITROP
    LITROP --- ---
    zdravim tak copak je u vas noveho?nejaky pozityva?
    NYA
    NYA --- ---
    NYA: sumary této knihy
    Chybějící otec, chybující syn - Guy Corneau | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    https://m.kosmas.cz/knihy/168248/chybejici-otec-chybujici-syn/
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    mam tu detsky spacacek, asi do roka, kojdu s dirkou, ale fcni,,odepinaci ta latka.na.prsu, polstarky do podprdy,,co uz nevyuziju, latkovej pas do postylky.. muzu poslat poctou za tyden.az.dva, esi se nekomu hodi?
    NYA
    NYA --- ---
    Mentoring pro sólo rodiče | www.aperio.cz
    http://aperio.cz/801/mentoring-pro-solo-rodice
    LITROP
    LITROP --- ---
    co zajit s prtatama ven zahradka hriste...
    NYA
    NYA --- ---
    PIDALA: zachránci světa:)
    ACKO
    ACKO --- ---
    BALAENA: no ta s tím synkem ale nakonec vytvořila pracovní tandem a neztratila ho z dohledu, jen se k němu jako synovi nepřihlásila
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam