• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIDALARodina bez tatínka nebo bez maminky, prostě sólorodičovství
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    DRZEEF: Tohle může být zajímavé...
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Po pul roce neplaceni je nutne podat trestni oznameni, jedinou vyjimkou je nepracujici invalidni duchodce. Je to ochrana spolecnosti, odfiltrovani techto lidi.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Male deti do 5 let to preziji, nasledne existuje literatura a zpusoby jak to kompenzovat, to jde s partnerem /ktery neni otec ditete/, rodinou /bratr, dedecek/, pratele, muzske vzory nejsou jenom otec. Dale kolektiv - kolektivni sport /fotbal, hokej/, skaut, od 8 let. Clovek neni zas tak krehka bytost, a urcite je to lepsi nez konktat s defektnim otcem.
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    hlavne ze plati alimenty, to je nejdulezitejsi.

    Podle legislativy dlužníkům v případě, že neplatí déle než zmíněné čtyři měsíce, hrozí odnětí svobody až na jeden rok. Pokud se dlužník vyhýbá placení alimentů úmyslně, hrozí mu odnětí svobody až na dva roky. Přísnější trestní sazba až na tři roky hrozí dlužníkovi, pokud způsobí neplacením dítěti hmotnou nouzi.

    Zdroj: https://www.idnes.cz/...y-novy-zakon-zalohovane-vyzivne-policie-organizace.A190315_092043_domaci_lre
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Absent Fathers, Lost Sons. The Search for Masculine Identity


    Author(s): Guy Corneau

    Publisher: Shambhala, Year: 2018

    ISBN: 9780834827264, 0834827263

    Library Genesis
    http://93.174.95.29/_ads/05CA5B6CF10F3883F041458F448904AB

    Guy Corneau pojednává v tomto titulu o morálním zranění, jímž trpí někteří muži, kterým scházel kvalitní kontakt s otcem. Fyzická absence otce se u nich projevuje po stránce afektivní a psychické a vyvolává určité nedostatky při utváření mužské identity ještě i v době, když tito synové dospěli, případně se sami stali otci. Autor vychází z vlastního života (zejména ze vztahu s vlastním otcem, resp. bez něj), z portrétů různých mužů a jejich příběhů a z příkladů z vlastní terapeutické praxe. Seznamuje čtenáře s tím, jak se tito muži jeví navenek, a jací doopravdy jsou uvnitř. Ukazuje důsledky, jež se projevily u synů, kteří vyrostli bez otce nebo jakoby bez otce. Ve své knize nabízí možnosti k lepšímu vzájemnému pochopení a souznění mezi mužem a ženou, rodiči a dětmi.

    LITROP
    LITROP --- ---
    zdravim tak mne napadlo nechteli by jste nekdo prividelek uklid bytu plus zehleni pradla jednou tydne v dejvicich?
    LITROP
    LITROP --- ---
    a budou dalsi
    LITROP
    LITROP --- ---
    pokud by nekdo chtel velikosti 26 az 31 treba za lahev vina

    NYA
    NYA --- ---
    Zbavení rodičovských práv | | Klub svobodných matek - poradna pro samoživitelky
    https://klubsvobodnychmatek.cz/...clid=IwAR0BZWxQIEEI6ooJN3KGisGWm8xIqqs2ef-Upv7TYYOnMH7-SqLkmwE59hg


    "Závažným zanedbáváním je i případ, kdy rodič o dítě po dlouhou dobu neprojevil jakýkoliv zájem, neposílá mu žádné dárky, nad rámec běžného výživného mu neposkytuje ničeho, neinformoval se o jeho zdravotním stavu ani prospěchu ve škole a nepokusil se s nezletilým navázat kontakt."
    NYA
    NYA --- ---
    U pohovoru by se na děti a mateřství ptát neměli, ale stává se to. Jak reagovat?
    https://www.forbes.cz/...ohovoru-by-se-na-deti-a-materstvi-ptat-nemeli-ale-stava-se-to-jak-reagovat/

    Teď se mě takhle zeptali při shánění bydlení, single máma, no a jak chcete platit nájem.. a jak jsem neměla připravenou odpověď, musela jsem působit pěkně nejistě
    NYA
    NYA --- ---
    A tady je článek trochu z jiného soudku, ale pro single rodiče hodně podstatný.
    O tom, že čas sama pro sebe, je skutečně důležitý. Pro nás, pro naše děti, pro naše okolí. A co vlastně dělat, když už se stane, že ho máme :)

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2159470967715437&id=1621330248196181
    NYA
    NYA --- ---
    Skvělej rozhovor s nesmírně zajímavou ženou.
    Jsem fakt vděčná za to, jak otevřeně mluví o single mateřství. Já to tak vyjádřit nedokážu resp. nemám dojem, že by to někdo chtěl slyšet.
    A kromě toho o jejích cestách do Severní Korey a taky o svazování.

    Špitálníková: Svazování je o bolesti a práci s tělem, nejde jen o tvrdý sex. Svobodná matka je tu stigma | Reflex.cz
    https://www.reflex.cz/...a.html?fbclid=IwAR18GdgfAH4jg2CUCcQakXWyqQP06RaU86XSU4jR01hauhun_LwQ3a4M8_8
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Měl jsem s dětmi štědrý večer 23.12. Upřímně doufám, že to příští rok bude trochu lepší. Vše se povedlo, ale jednak to pro mne byla docela fuška vše stihnout a zařídit sám (včetně "Ježíška" v podobě sousedky, která se proplížila do domu a nanosila dárky) a jednak mi bylo opravdu hrozně smutno. Rozumějte, ne že by mi chyběla ex manželka jako osoba, ale ten pocit, že jsme rodina a že mají kluci mámu i tátu u sebe. Kluci to zvládli, řekl bych, lépe než já, ačkoli před vánoci několikrát říkali, jak by si přáli abychom na vánoce byli všichni čtyři spolu.
    NYA
    NYA --- ---
    MARKYSHA: asi chápu. Umím si představit, že pokud je mateřství to, co ti dává smysl a naplňuje tě, musí to být podobně blbý jako když já kvůli absenci hlídání nemám možnost dělat věci, co naplňují mě.

    No ale stejně, když už je to takhle, máš možnost ten čas věnovat sobě. Pečovat o sebe. Rozvijet nebo si najít nové zájmy. Chodit na nějaký kurz. Cvičit. Tvorit. Cist. Kulturu, konzerty, výstavy. S kámoška na kafíčko. Chodit mezi lidi. A v neposlední řadě si někoho najít.
    Přece nemusíš sedět smutná doma..
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NYA:
    PIDALA: no já tu střídavku moc nedávám. Chápu, že pro Vás to zní jako sen, když padáte na hubu, ale já bez dětí jako kdybych nebyla. Nakonec budu na Vánoce se svým stejně postiženým kamarádem, který taky nemá s kým být.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    jo hele, 19/6 je v dejvicich akce pro samozovitele, pani to davala do nekolika skupin na fcb, pise k tomu pak dalsi info soukrome. bude tam obcerstveni a i nejake darecky, jste na fcb?
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Ale! Pokud byste měli pocit, že váš život je komplikovaný nebo situace neřešitelná...
    V sobotu jsem byla po velmi dlouhé době na poněkud nervózním kafi se svým bývalým manželkou, rodičem mé starší autistické dcery.
    Začala žít na malé vsi u přítelkyně. Starší tolerantní muslimky, která má sama dvě dávno dospělé děti.
    Rády by s dcerou obnovily nějaký kontakt...
    A já si tu tak posedávám a přemýšlím, co si na mě ten vesmír ještě vymyslí, aby to bylo ještě trochu víc uhozené :D ... už se začínám snad i trochu bát.
    PIDALA
    PIDALA --- ---
    Já právě taky nevím úplně co napsat... já čekala špatné depresivní vánoce loni, ale kupodivu se ten stav nedostavil a místo toho jsem si uvědomila, že jsem na nás hrozně hrdá a že to nejhorší už máme nejspíš za sebou. A bylo to tak... a letos se po dlouhé době na vánoce zase vyloženě těším...
    NYA
    NYA --- ---
    MARKYSHA: člověče, v duchu jsem ti napsala už pár nabadavych elaborátů. Ale vlastně moc o vás nevím, vzpomínám si jen co jsi psala když ex odešel. Nechce se ti napsat víc? Jak se máš?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    PIDALA: letos má na Štědrý den dětí ex, tak si asi vezmu Neurol a půjdu spát, to vidím...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam