• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CAMPANELLAVztah s muslimem (partnerský, ale i jiný)
    Snědý, démonický.. ..charismatické oči a po čase vztahu se v tom oba ztratěj. Klub o vášni, vlastních hranicích a nutkání se s někym podělit o závratě pády a konce. Story, diskuze, zkušenosti, prostě jen tak získat víc informací a vytvoření si odstupu.
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ONITSUKATIGER: To asi jo, já spíš reagovala na spor pánů, zda jde o xenobii. Jinak jsem silně OT s muslimem zkušenosti nemám, pouze s Búrem z JAR.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    MARKYSHA: Ja si prave nemyslim, ze to je kvuli narodnosti. Ale to bys musela proste zazit.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ONITSUKATIGER: no pokud tě zazdí jenom kvůli národnosti, tak nacionalisti jsou, i když se děsně tváří, že ne ;-)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    ADAMIRA: Nechci se hadat. Chapu, ze spousta veci, co jsem napsala muze znit divne. Osobne jsem myslela, ze si tu pratele najdu rychle protoze v Cechach jsem s tim nikdy problemy nemela ale jak rikam, je to proste takova ostychava svedska povaha.
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    MARKYSHA: Ver mi, nacionalismus je tu tezka nadavka. Vlajky ve skolach se sundavaj, svatky rusi, tradicni kroje odkladaj. Nejoblibenejsi jidlo Svedu? Pizza a Kebab.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak já myslím, že u těch Švédů jde spíš o nacionalismus než o xenofobii.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ONITSUKATIGER: Třeba se jim prostě nelíbíš, netušim, jak bych to měl vědět?
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    ADAMIRA: Dobre, tak zapomen to, ze se ji libej cernosi a zeptam se jinak. Proc, kdyz nemela problem se se mnou bavit 3 hodiny, se uz neozvala?

    Tohle neni jedinej pripad btw. Docela nahoda ale v nasem baraku, kde je dohromady 6 partaji zije v poslednim patre taky Ceska. Jeji pritel se me jednou zeptal, jakou reci mluvim, jestli to neni polstina hehe. Na to jsem odpovedela, ze to je cestina a on mi zcela prekvapene sdelil, ze jeho pritelkyne je taky Ceska a na to jsem rekla "Super! tak se nekdy stavte na kafe! Ja vim, ze hrajes na kytaru, ten muj taky, tak si urcite budete mit co rict!". A co myslis? Stavili se? Ne! Dokonce jsem mu to po mesici nebo tak pripominala a on rekl, ze to sve pritelkyni rekl ale ze rekla, ze mi nejdriv napise dopis. Na to jsem mu odpovedela, ze jsou porad jeste velmi zvani na kafe a dort. A od ty doby? Ona teda nezdravila nikdy ale on nas oba prestal zdravit, utikaj do baraku a nepockaj se dverma a vyhejbaj se nam. Proc sakra?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    tohle auditko bude plný perel :-D "ocividine ma zajem o cernochy takze za rasistku ci xenofobni osobu ji urcite oznacit nemuzu" - takže pokud se mi líbí asiatky a mám o ně zájem, tak to mám "zařízený" - takže jinak, xenofob nejsem, ani nemůžu bejt :)


    ONITSUKATIGER: Já tě v zásadě chápu a rozumim ti, akorát mi to v situaci, kdy se u nás se stáváš rasistou/xenofobem/islamofobem tak, že pouze nenavštívíš dostatek "muslimských" zemí - případně jenom tím, že piješ pivo, dost pokrytecké (ne od tebe - právě že od těch druhých) ;)
    ONITSUKATIGER
    ONITSUKATIGER --- ---
    Uff, moje prvni myslenka ted byla " What have I done?" :-D

    Ale trosku se pokusim to priblizit prikladem:
    Pracuju tu jako "dog walker", takze takova psi chuva. Vzhledem k tomu, ze ve Svedsku nesmi byt pes doma sam vic jak ctyri hodiny, tak tenhle dog walking business tady boomuje.
    Jedne zene, cca 30-35 let stara, rikejme ji Emelie, vencim psa kazdy den. Parkrat jsme se videly, pokecaly takovy ten small talk "Jak se mas? Co prace? Jo, Viking byl dneska moc hodnej, trenovali jsme ty a ty triky" apod.
    Pak muj muz mel cely vikend pracovat a me napadlo, ze bych ji mohla nabidnout jestli by nechtela abych ji (zadarmo) nevyvencila psa a nevzala ho do parku abych se doma nenudila. Nacez ona napsala, ze bude moc rada a ze se i prida. Byla jsem strasne prekvapena a taky rada protoze mi byla sympaticka a pratel neni nikdy dost. Sesly jsme se a sly se psem do parku. Hodne jsme si rozumely, mame toho spoustu spolecnyho, hodne se nasmaly. Byly jsme venku asi tri hodiny. Vyslo z ni, ze jeji ex manzel je je z Afriky a ze ji ted ztroskotal dalsi vztah s jednim chlapem ze Senegalu. Na konci prochazky jsme se rozloucily a rekly si, ze to nekdy urcite zopakujem. Uz se mi nikdy neozvala. Psa ji sice dal vencim ale zadny dalsi srazy uz nebyly. Takze si to shrnem: Mila zenska, ve stejnym veku jako ja, spousty mame spolecnyho, na prochazce jsme si 3 hodiny mely co rict, ocividine ma zajem o cernochy takze za rasistku ci xenofobni osobu ji urcite oznacit nemuzu ale pres to uz jsme se nikdy nesesly. Proc? Kdybych ji srala nebo ji nebyla sympaticka tak se se mnou preci nebude 3 hodiny prochazet a klabosit a sverovat se mi s vecma z osobniho zivota? Tak proc o pratelstvi nema zajem? To je proste takova svedska specialita. Viz uprchlici ve Svedsku: Jo, jasne, pojdte sem, najezte se, obliknete se, my se Vas budem zastavat v mediich a pomuzem Vam najit bydleni a praci...jo, vy si chcete jen pokecat a na kafe? Hm, tak to sorry..."
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ADAMIRA: No, a já to takhle černobíle nevidím, to je celé.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BLOODRAT: Tak buďto xenofobní jsi, nebo nejsi, na tom mi nepřijde nic složitýho (já třeba jsem).

    Navíc, jsem nikde netvrdil že to co popisuje JE xenofobie, vyloženě jsem regoval na to podle mě až trapný - žbleptání že sice se tak chovaj, ale xenofobie to neni, oni to tak prostě maj.
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ADAMIRA: A jak že to tedy vnímáš ty? Jaká je tvoje definice xenofobie podle přístupu k cizincům?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BLOODRAT: Ano, takže jde o to, jestli se ten člověk vyjádří slušně nebo ne... - porád dokola :-)

    něco s náckama nebo holkama na kafe k tou nedodáš?
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ADAMIRA: I nezamotal, jen na celou problematiku asi nahlížím trochu složitěji :)
    "ONITSUKATIGER něco napsala, v tom závěru je jasný takový to "pyčo" (vulgo - cizinci jsou lepší než my, když tebou pohrdaj, tak nemůžou bejt xenofobové)" - Já to tam právěže nijak extra necítím, spíš tomu rozumím, že to nemusí být ergo projev xenofobie.
    A blbečci se najdou napříč celým světem, pokud někdo kope do někoho o kom hovno ví jen proto že si s ním nerozumí, viz nedávné "Nesnáším evropany", tak už to není xenofobie, ale čistokrevný kretenismus.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BLOODRAT: Heled ty ses v tom neuvěřitelně zamotal, ONITSUKATIGER něco napsala, v tom závěru je jasný takový to "pyčo" (vulgo - cizinci jsou lepší než my, když tebou pohrdaj, tak nemůžou bejt xenofobové) - ty v tom hledáš nějákou alibistickou výmluvu, jak si kopnout do čecháčka ale zůstat morálně na výši...

    Ono se to tu táhne celm timhle auditkem, neřeší se tu tolik ani vztahy s muslimy, ale blbečci si sem chodí kopnout do čechů, protože maj v hlavě vyvrtanou díru a jsou posedlý představou, že když někdo řekne/napíše musim, tek se hned mele do masokostní moučky...

    Takže - "ke vztahu s muslimem Vám toho moc neřeknu, ale češi jsou fakt špíny"

    (samozřejmě to xenofobie a házení do jednoho pytle není, protože češi jsou fakt všichni špíny, od posledního).
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ADAMIRA: Ok, tak zjednodušíme: "takže dokud jsi u toho slušnej tak nemůžeš bejt rasista/xenofob? " - můžeš, jistěže můžeš. Ale také vůbec nemusíš být.
    Na to prostě neexistuje jednoduchá odpověď. Je xenofob někdo koho nezajímá druhý člověk kvůli jeho původu, protože se míjí kulturou a zájmy, přesto si z tebou popovídá a jinak tě neřeší - nebo někdo kdo programově nesnáší druhého člověka pro jeho původ a odsuzuje jej předem?
    Dalo by generalizovat (a také to spousta lidí dělá), že každý kdo cítí k druhému jinakost pro původ jiný než vlastní a na základě toho definuje svůj přístup je rasista/xenofob. Pro mne je rovnítkem xenofobie pokud tyto pocity pramení z předsudků/strachu/neznalosti - už jen kvůli definici slova Xenofobie samotného. Nikoli nezájmu.
    "Fobie"="strach"
    "Strach" nerovná se "nezájem".
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BLOODRAT: Ano operujeme, ty seš v rovinách zvaní na kafe + náckové, já po tobě chci jasnou odpověď, cituj si to třeba Bondyho, nic to na ničem nemění ;)
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ADAMIRA: Ano, já tomu rozumím. Chceš po mě dokolečka idiotsky zjednodušenou odpověď na komplexní problém. Umberta Eca už jsem citoval a končím zde debatu, jsi pro mne ztrátou času, očividně operujeme oba v úplně jiné rovině :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BLOODRAT: Ano, přesně tohle říkám všem holkám který odmítly moje pozvání na kafe.

    Takže znovu - rozdíl je v tom, zda slušně odmítneš, nebo zda odmítneš nenávistně... Ještě chvíli okolo toho rozlejvej omáčku... :-)

    (a doporučim ti, zkus se držet tématu, nevím jestli máš nějákej mentální problém nebo se nezvládáš soustředit ale nácky ani zvaní na kafe neřešíme ;) )
    BLOODRAT
    BLOODRAT --- ---
    ADAMIRA: Pokud nechápeš rozdíl mezi nezájmem a nenávistí, nemá cenu pokračovat v debatě.

    "Ano pane, zdravím Vás pane, krásné sako pane, sluníčko svítí, ale na drink s Vámi nepujdu pane, podle mě jste totiž pane, podčlověk a měl by jste být zplynován, pane, přeji hezký den....pane"
    Tohle si patrně myslíš o všech holkách které odmítly tvé pozvání na kafe, co? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam