Pustil jsem si po letech San Andreas na puvodnim XBOXu.
Nutno rici, ze jak si hru dost pamatuju, tak mne hned zacala bavit a jdu hre pekne po krku.
Ovladani za tu dobu dost zestarlo, ale v zasade se to ovladat da. San Andreas bylo tusim prvni GTA, ktere melo (na konzolich) autoaim, takze jde hlavne o praci s kamerou (pravy analog se chova jinak, nez treba v GTA5) a pak o urcite libustky XBOX ovladace (start / select je pod levym analogem, black / white prepina zbrane, resp. prepina pohledy vpravo / vlevo za jizdy - to je dost neprakticke).
Grafika mi kupodivu neprijde moc spatna, ale hrat to dneska bez predchozi zkusenosti, tak reknu, ze ta hra graficky vzato mizerne zestarla. Bezi sice plynule, ale je tam dost scen, ktere jsou vizualne proste hole.
Nasvecovani ve hre neni vyslovene spatne, ale ne vzdy je patrne - vyjma primeho pohledu na slunce, ci pri vychodu/zapadu vypada hra skoro jakoby bez stinovani.
Jelikoz hru znam, tak mi nedela problem vracet se na mista pocatku mise, kdyz misi pokazim. Zatim jsem teda jen v Los Santos samozrejme. Ale zase - kdyz by tohle dostal do rukou soucasny hrac, ohrne ret.
Ve skutecnosti je to vynikajici zpusob, jak hrace naucit mapu. Neni tady zadna GPS, fakt se hraje na znalost ulic a hlavnich dopravnich uzlu, coz mi vyhovuje... ale jako novacek bych dneska nadaval, na to dam krk.
No nejvetsi prekvapeni je velikost samotne mapy. Pri prvnim hrani pred lety jsem mel pocit, ze se pohybuji na celem kontinentu... Tedka jsem nabehl na letiste (je tam bug - CJ umi od zacatku hry letat, ale neda se snadno dostat na letiste - je tam ale jeden nizkej plot, kterej lze prelezt, kdyz si k nemu pristavite auto), ukradnu letadlo, vzletnu a *HUH*, "hned" jsem byl v Las Venturas :). To mne asi sokovalo nejvic, ta selekce pameti :).
Tak jako tak - hra je to skvela, ale blbe zestarla. Jako nostalgik si cvachtam, ale dneska bych hru nedoporucil. Je ale super si uvedomit, ze GTA5 je takove San Andreas 2, i pres zastaralou grafiku je to ve hre videt vice nez dost :). A proto si ji zahrajte, kdyz uz kvuli nicemu jinemu :).