• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DAVESADEMIDGEN computer / console games (1995-2005), Win95+ required, 3Dfx supported!

OLDGEN HERE!
    NEXTGEN HERE!
    Snažte se vypichovat hry po roce 1995, pokud si nejste jisti, dobrým vodítkem je vyžadovaný operační systém - věci pro MS-DOS patří spíše do Oldgenu, věci pro Win95-WinXP (5-6 generace konzolí) patří spíše sem a věci pro Windows 7 (7+ generace konzolí) patří do Nextgenu.
    rozbalit záhlaví
    SLEDGE
    SLEDGE --- ---
    LOPIK: Netwars! Jasně, byla to součást Novellu :) Také jsme to na školních PC měli a proseděli u toho mraky hodin :) Nejvíc mě mrzí to omezení na 4 hráče, v učebně nás sedělo cca 12, kdyby nám hra dovolila se zahrát proti sobě, bylo by to slušné maso :) Onehdy jsem si na hru vzpoměl, viz https://www.high-voltage.cz/2019/hrali-jste-netwars/ :)
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    LOPIK: jj, bylo to zadax k novellu
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    1. Netwars - to snad dávali k novelovský síti, nebo nevím proč to všude bylo :)
    2. Asi až Quake Arena nebo něco z týhle generace - neměl jsem dlouho doma internet
    3. Zkoušel jsem ve škole chvíli nějakej textovej MUD, ale co to bylo fakt nevím.
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    Nam blby i NFS Porshe pres com. Moc tomu nerozumim, ale na mym monitoru byl kamos na startu prvni a na jeho jsem byl zas prvni ja.
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    Seriak a Paralelak neni SIT! Neuznal bych!
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAVESADE: presne :) nakonec jsme investovali do sitovejch karet, protoze to bylo nesmirne pomale, pred com i lpt.
    MASLIX
    MASLIX --- ---
    1. NFS SE (se sousedem pres LPT nebo seriovy kabel, je to daavno)
    2. soubezne CS a Quake 1
    3. n/a
    L4MA
    L4MA --- ---
    1. Duke 3D
    2. Q3A
    3. nic (nepocita li se Fallout 76, o kterm tvrdili ze ma bejt MMO :))
    POHODAVOLE
    POHODAVOLE --- ---
    1. C&C
    2. UO
    3. UO
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    DAVESADE: ad 3. hehe koukam ze to psal Pupu, admin na LiTu :) zmineny Discworld mud jsem hral chvili taky... v praci. nikdy nepoznali rozdil mezi terminalem a terminalem s mudem :)
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    1. Doom (seriovy kabel)
    2. Nejspis Quake 1? Fuu, nevim!
    3. Zkousel jsem nejakej MUD, o kterem psali ve Score, ale uz nevim ktery presne - https://www.oldgames.sk/mag/score-28/page/135/
    GURBON
    GURBON --- ---
    KULHY:
    1) Doom (IPX)
    2) Diablo (14,4k modem)
    3) Ultima online (56k modem)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    1) c&c
    2) cs1.6?
    3) webgame?

to je davno a kdovi, ktery z nich jsem zkusil prvni.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    KULHY:

1) Worms 2
    2) Wolfenstein: Enemy Territory
    3) MMO nehraju
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    DRAGON: Taky jsme zkouseli Dooma pres LPT, no museli jsme poridit COM port seriovej kabel ;).
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    DRAGON: Je oficiálně zdarma přes archive.org. Nejlepší (=běží to na moderních systémech a myslím že na tom i jedou online servery) je v současnosti hrát s OldUnreal patchem, což je neoficiální komunitní patch vzniklý s posvěcením Epic Games, a ten nabízí vlastní instalátor, který ti automaticky stáhne GOTY verzi z archive.org a pak ji opatchuje: https://www.oldunreal.com/downloads/unrealtournament/full-game-installers/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Mimochodem, tusite nekdo, kde sehnat Unreal Tournament 99? Nikde uz to ofiko nevidim k prodeji a ani koukam torrenty nikde, vsude hnusnou 2004, ale tam uz mi proste chybi ta nostalgie. Docela bych si to zahral, ale jak kdyby se po tom slehla zem..
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Doom (přes LPT ;))
    EVE Online (nez sem zjistil, ze me online hry nebavej)
    Nehraju :)
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    1. Doom
    2. MUDy - cesky Lost In Time, zahranicni Midnight Sun + par dalsich
    3. je MUD MMO? asi jo :) ostatni prechazeli z mudu na ultimu online a pak wowko, ale ja uz vedel, ze dalsi tvrde drogy nechci
    PLOMBDENTIST
    PLOMBDENTIST --- ---
    1. Doom
    2. Magic Workstation
    3. nic
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    KULHY: 1.doom
    2. CoD:uo
    3. Nehraju
    GULAZ
    GULAZ --- ---