• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIKO23Hudební zákulisí (historky,zajímavosti,kultovní fotky a fórky z hudebního prostředí)
    Vítejte! Tato skupina je určena pro všechny hudební fanoušky, jenž mají nějakou zajímavou historku, příběh či zajímavost z hudebního prostředí. Dále se tu mohou objevit různé vtipné fotky muzikantů nebo fórky. To také nabízí prostor pro hudebníky jenž jsou pro vás z nějakého důvodu kultovní. Není problém pochlubit se vaší fotkou s nějakým hudebníkem. Je jedno jestli se jedná o underground či mainstream. A nakonec je tu i prostor pro všemožné fórky (ať už vtipy či obrázky) na téma hudba. Jelikož se jedná o nově založenou skupinu, vůbec neva když se tu objeví známé a provařené věci. Pokud se chcete o něco podělit, tak si přečtěte pravidla o něco níže. Co tu chceme: V žádném případě se nechci stavět do pozice ze který bych tady rozkazoval co za styly se tu smí a nesmí přidávat. Jen si prosím vás uvědomte že tu nikdo není zvědavej na nějakej posranej iluminátskej popík a podobné sračky. Jo a debility typu Kabát, Tři Sestry, Chinaski nebo U2. Co tu nechceme: Určitě tu nechci mít nějaký bulvární koutek, tudíž žádné doměnky, lži nebo dohady.Vkládejte pouze obrázky a historky. Žádná videa a když už odkaz tak jedině na nějaký dokument či novou knihu k tématu. Dále vás prosím a to z důvodu přehlednosti, když něco vložíte tak na začátek popisku napsat VELKÝM písmenem o co se jedná např. HISTORKA, KULT, ZAJÍMAVOST, VTIP. Omluvte ten diktát, ale cílem je to aby se auditkem dalo i zpětně listovat jako u knihy, v budoucnu uvidíte že to má své opodstatnění. Pokud si nejste jisti jak na to, mrkněte na první stránku kde jsou uvedeny příklady pro různé druhy příspěvků. V případě různých nesrovnalostí neváhejte a napiště mi. Díky za pochopení a těším se na spolupráci !
    rozbalit záhlaví
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    CITÁT:
    "Vypětí a časovou náročnost přirovnávám k práci na zaoceánských lodích nebo ropných plošinách. Jsi klidně tři měsíce v kuse mimo domov a makáš každý den téměř bez pauz. Domů se vrátíš s pěkným balíkem peněz, ale další cyklus ti začíná třeba až za půl roku. Musíš pak velmi dobře plánovat svou ekonomiku a nerozfrcat prachy za dva týdny po návratu. Pořád se učíme, jak zvládat své příjmy a výdaje. Chápu, že to nezní vůbec rokenrolově, ale takový je smutný stav hudebního průmyslu. Kapely už nedostávají tolik peněz jako dříve. Lidé přestali kupovat hudbu na nosičích. Nechci znít negativně nebo ubrečeně, ale na koncertě jsme vlastně prodavači trička; snažíme se prodat ti naši muziku natolik, aby sis ho pak koupil. Když to na pódiu obrazně rozsekáme na maděru, lidi jsou extatičtí, možná si někdo koupí triko. V realitě dnešní doby kupují lidé oblečení více než muziku. Na druhou stranu, rád říkám, na stole je dost jídla pro všechny. I dnes se dají v muzice vydělat slušné peníze, ale často skončí na špatných adresách. Možná že manažeři a nahrávací společnosti vydělávají příliš. Myslím, že by kapely měly mít v rukou větší páky, aby si mohly dovolit trošku jednodušší a pohodlnější život."

    - Riley Gale (†35), zpěvák z Power Trip
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FRK_R23: to nepochybně :)
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PIKO23: Já nezpochybňuju fakt, že to řekl. Jen je to blábol :)
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FRK_R23: kdyžtak tady je zdroj citátu, ještě jsem se do toho víc neponořil, jen to prolítl a řekl si hele tohle by šlo dát do citátů :D ( https://docplayer.cz/4512224-Skinheadske-a-neonacisticke-hudebni-kapely-v-ceske-republice.html ) Ne, to by se mu opravdu nelíbilo, i kdyby souhlasil s texty tak pořád by šlo o úpadkovou muziku. Hitler nejvíc protlačoval Wágnerovu tvorbu, možná bych mohl někdy něco napsat o vztahu Hitlera k Wágnerově ženě. Jestli někdo chce vědět víc ať si vyhledá dokument: Hitlerovy ženy: Winifred Wagnerová - 4.díl
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PIKO23: No prapůvodně se u punku inspiroval, konkrétně u Sex Pistols. Ale je to teda jedna z nejznámějších neonacistickejch kapel a prosluli hlavně spojením s Blood and Honour. Naše místní partičky typu Konflikt88 se u nich hodně inspirovali.

    Kromě toho by se to teda Hitlerovi určitě hudebně nelíbilo :)
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FRK_R23: upřímě, vubec je neznam, čistě jsem si zkopíroval tenhle výrok aniž bych tušil co jsou zač, tipuju na nějakej rrasistickej punk, street punk se od punku liší spíš textama než hudbou tak či onak už koukám že jde o nasranou bílou lůzu...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PIKO23: Street punk, jo? No nevim tyvole...
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    Název pro kapelu, Judas Priest vymyslel tehdejší baskytarista Bruno Stapenhill v roce 1969, a převzal jej ze skladby Boba Dylana „The Ballad of Frankie Lee and Judas Priest.“
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    CITÁT:





    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HUDEBNÍ TEORIE:
    Článek pochází z časopisu Muzikus vydaného 4.1. 1991





    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    RADA:
    Om - tříčlená (basa & zpěv, klávesy & synťák, bicí) parta z Kalifornie co ještě nepokazila žádné album. Žánrově jde o fůzi dronu a stoner doom metalu.


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    KULT:
    Thin Lizzy, konkrétně rok 1983.




    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    PIKO23:
    ZAJÍMAVOST:
    Za celou historii kapely Anthrax, nehrál doprovodný kytarista Scott Ian pouze na jedné písni. A to na coververzi I'm Eighteen od Alice Coopera, jenž vyšla na jejich debutovém albu Fistfull of Metal v roce 1984. O jeho part se tak postaral solový kytarista Dan Spitz.

    - Scott Ian & Cliff Burton - 1984, Marquee Club, Londýn

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    Zítra slaví debutové album britských Black Sabbath 51 let od jejího vydání.

    Natočili ho za 600 liber během tří dnů, navíc všechny písně vycházejí z jamů ve studiu.

    A pokud vás nejednou mrazilo z oné tajemné ženy na pozadí, je stále zde mezi námi.
    Pod jménem Indreba, vaří sama, celkem pohodovej electro ambientní blues rock.
    Fotograf Keith “Keef” Macmillan si ji vybral záměrně, pro její malou výšku, pouhých 5 stop, aby scenérie za ní vypadala větší. Mapledurhamský vodní mlýn použitý na obálce alba zvolil sám Keith, jelikož podle něj celkem zapadal do zvuku kapely. Pod tím hábitem byla Indreba po celou dobu nahá, pro efekt byl použit suchý led.
    O foccení prohlásila:
    "Bylo to jen:" Postavte se tam a udělejte to. "Jsem si jistý, že řekl, že je to pro Black Sabbath, ale nevím, jestli to pro mě v té době něco znamenalo."

    Teď koukám že deska byla nahrána 16. října 1969, čili v den kdy má Flea z Red Hot Chili Peppers narozeniny, dobře se mi to pamatuje, protože je mám taky.







    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORIE:
    Frank Zappa, Sportovní hala Praha, 24.6. 1991

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    20 zajímavých faktů o Metallice za její 30. letou historii, čili data budou aktuální někde k roku 2011, angličtina výhodou.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---










    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam