• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIKO23Hudební zákulisí (historky,zajímavosti,kultovní fotky a fórky z hudebního prostředí)
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    Švéd Roger Tullgren - první muž uznaný ze závislosti na metalu. Chodil na 300 koncertů ročně a zanedbával své zaměstnání. Švédský úřad práce uznal hudebního fanouška závislým na metalu a přiznal mu invalidní důchod.


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORKA:
    "Jednou večer jsme seděli ve Whiskey a Go Go a on natáhl ruku a vrazil mi pořádnou facku. Jen tak, bezdůvodně."
    - Pamela Des Barres, vedlejší pouzdro Jima Morrisona
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    KULT: Ronnie James Dio (vlastním jménem Ronald James Padavona), (Elf, Rainbow, Black Sabbath, Heaven and Hell, Dio)












    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR: bourák jeden svinskej !


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    APLIKACE: Před delší dobou jsem narazil na skvělou aplikaci, kde se luští zapeklitá loga kapel. Tahle je svého druhu asi nejzajímavější, jelikož obsahuje "undergroundovější" bandy žánrově především black a sním vše spojené, zakopnete i o nějakej ten death, brutal, technical atd.... Hra je rozdělena na několik úrovní, mezi kterými lze libovolně přecházet, podle toho co zrovna znáte. Po vyluštění si můžete prohlédnout profil kapely na Metal-archives.com
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.quidproquo.guesstheband

    Za zmínku stojí i další aplikace tohoto ražení, jenž obsahuje celkem 39 levelů. Ovšem tady se vám do cesty připletou nějaký ty Linkin Park.

    https://play.google.com/store/apps/details?id=drowning.zebra.quizone&hl=cs
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    SERIÁL ÚMRTÍ MUZIKANTŮ: JIŘÍ SCHELINGER (1951 - 1981)
    Sorka že to tady poslední dobou takhle mrdam, už měsíc odkládám přeinstalaci svýho PC kde mám různé materiály a taky jsem byl zaneprázdněn svou dívkou a školou (no, nebýt profesionální mrdka a neodkládat všechno na poslední chvíli, nemusela by o tý rádoby škole ani řeč). Ale dost keců a přejděme k prvnímu dílu mého nového seriálu, jenž má za cíl přiblížit poslední chvíle mých oblíbených muzikantů.

    Příběh začíná 13. dubna, kdy Schelinger odjel na pozvání bratislavského studia Československé televize do Bratislavy, kde měl natočit na playback svůj filmový hit Což takhle dát si špenát. Setkává se se svou bývalou přítelkyní a jejím přítelem v restauraci U Františkánů. Po odchodu, kdy již měli být posilněni alkoholem, se k nim na bratislavském Hviezdoslavově náměstí přidali dva neznámí přibližně pětadvacetiletí muži, kteří zpěváka poznali a začali ho provokovat různými nevhodnými poznámkami.
    Poté měl někdo z nich navrhnout skok do Dunaje, bývalá přítelkyně a nejspíš i Jiří to zpočátku brali jen jako žert. Skupinka pěti lidí se tedy vydala na Starý most, když byli zhruba v polovině (mezi 2. a 3. pilířem), jeden ze dvou mužů, Husák se svlékl do slipů a skočil dolů. Jiří neváhal a bývalé přítelkyni podal tašku s doklady a oblečený skočil dolů. Zbytek skupiny údajně seběhl dolů k řece a hledat své známé. Podle oficiální verze měl Husák přežít, jelikož se držel bóje, zatímco Jiří utonul.

    Za povšimnutí stojí také fakt že jeho bývalá přítelkyně běžela na nejbližší bratislavskou stanici Veřejné bezpečnosti s tím že Jiří zmizel ve vodách Dunaje. Ovšem policista na toto oznámení nijak nereaguje i přesto že se jedná o člověka, který byl znám po celém tehdejším Československu. Policisté se začínají případem zabývat až poté co bývalá přítelkyně na ulici napotřetí zastaví to samé policejní auto.
    Poté teprve požádají o pomoc příslušníky dunajské pohraniční služby. Ti nacházejí Husáka, jenž skok vyprovokoval, ale co je ještě zajímavější, údajně se celé tři hodiny se držel bóje. To je velmi podivné vzhledem ke studené vodě a velmi silnému proudu řeky.
    Údajně bylo Schelingerovo mrtvé tělo vyloveno z vody 7. května 1981 u osady Bodíky ve značném stupni rozkladu. Protože nebylo prokázáno cizí zavinění, byla jeho smrt uzavřena jako nešťastná náhoda. I přes to že jeho tělo nebylo nikdy identifikováno nikým z jeho rodinných příslušníků či alespoň známých. Jeho tělo je dle oficiální zprávy uloženo na hřbitově v pražských Olšanech.

    Jeho bratr, Milan Schelinger tvrdí, že jeho tělo bylo nalezeno až na březích Dunaje později v Maďarsku, kde byl následně pochován jako neznámý muž.
    Zde vyvstává další zvláštnost, a to ta že pracovníci bratislavské televize žádali aby Jiří dorazil výjmečně bez doprovodu své kapely. Proč měli tak nezvyklý požadavek?
    Někteří členové kapely si myslí že, byli sledováni slovenskou Státní bezpečností.

    Milan Schelinger řekl o slovenské bývalce, jenž často doprovázela kapelu: "Přemýšleli jsme o tom, že tato dívka na nás mohla být nasazena Státní bezpečností". Dále vypověděl: "Získal jsem pitevní zprávu soudního lékařství z Bratislavy (...) Nalezené tělo, prohlášené za mého bratra, nesouhlasí v několika bodech. Jiná je délka těla o pět centimetrů, barva očí a má krční mandle. "
    Dodnes se spekuluje o tom zda šlo o předem naplánovanou vraždu ze strany Státní bezpečnosti, zpěvákův pokus o emigraci, stáhnutí se do ústraní či o sebevraždu.

    Pohled na Starý most z Tyršova nábřeží



    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    KOHOUT
    KOHOUT --- ---
    Originální fotka alba Agent Orange
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST: I přes fakt, že dnes je debutní album kapely Joy Division, Unknown Pleasures z roku 1979 považováno za überkult, tak kytarista a klávesista Bernard Sumner s baskytaristou Peterem Hookemr nebyli z výsledkem práce pruducenta Martina Hanetta moc spokojeni. "Nemohl jsem skrýt své zklamání, znělo to jako Pink Floyd." - řekl o albu basák Peter Hook, ovšem dnes přiznává že se mýlil.
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    JAMILLOS: pro mě je to čurák vydlážděnej kdykoliv .....
    JAMILLOS
    JAMILLOS --- ---
    PIKO23: Všiml si vůbec někdo, že byl ožralej? Tenkrát jsme to s různejma lidma "probírali" (v rámci cigáropauzy v práci) a přišlo mi, že jsem jedinej, kdo to zaregistroval. On normálně zase takhle debilně nepůsobí. Ačkoliv...
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    REALITA:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR: Wacken


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    REKORD: Christian Adam vytvořil rekord v jízdě pozpátku na kole a současné hře na housle. Nasadil laťku opravdu vysoko, a to 60 kilometrů. Rekord padl ve Švýcarsku na uzavřeném dálničním úseku, který vedl i tunelem. Adams si prý pochvaloval jeho akustiku.



    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    KOLOCH: jj přemejšlim že naběhnu nahatej na podium :D
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    PIKO23: OEF?
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR: těšim se na ně letos jak 17-ti letá kunda na první konzík Aerosmith !

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR: z FB profilu Dopethrone (mimochodem 11.6. v Praze a to s Bastard Grave, Mörkhimmel a Encore)


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:
    MCOUT:

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam