• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PIKO23Hudební zákulisí (historky,zajímavosti,kultovní fotky a fórky z hudebního prostředí)
    Vítejte! Tato skupina je určena pro všechny hudební fanoušky, jenž mají nějakou zajímavou historku, příběh či zajímavost z hudebního prostředí. Dále se tu mohou objevit různé vtipné fotky muzikantů nebo fórky. To také nabízí prostor pro hudebníky jenž jsou pro vás z nějakého důvodu kultovní. Není problém pochlubit se vaší fotkou s nějakým hudebníkem. Je jedno jestli se jedná o underground či mainstream. A nakonec je tu i prostor pro všemožné fórky (ať už vtipy či obrázky) na téma hudba. Jelikož se jedná o nově založenou skupinu, vůbec neva když se tu objeví známé a provařené věci. Pokud se chcete o něco podělit, tak si přečtěte pravidla o něco níže. Co tu chceme: V žádném případě se nechci stavět do pozice ze který bych tady rozkazoval co za styly se tu smí a nesmí přidávat. Jen si prosím vás uvědomte že tu nikdo není zvědavej na nějakej posranej iluminátskej popík a podobné sračky. Jo a debility typu Kabát, Tři Sestry, Chinaski nebo U2. Co tu nechceme: Určitě tu nechci mít nějaký bulvární koutek, tudíž žádné doměnky, lži nebo dohady.Vkládejte pouze obrázky a historky. Žádná videa a když už odkaz tak jedině na nějaký dokument či novou knihu k tématu. Dále vás prosím a to z důvodu přehlednosti, když něco vložíte tak na začátek popisku napsat VELKÝM písmenem o co se jedná např. HISTORKA, KULT, ZAJÍMAVOST, VTIP. Omluvte ten diktát, ale cílem je to aby se auditkem dalo i zpětně listovat jako u knihy, v budoucnu uvidíte že to má své opodstatnění. Pokud si nejste jisti jak na to, mrkněte na první stránku kde jsou uvedeny příklady pro různé druhy příspěvků. V případě různých nesrovnalostí neváhejte a napiště mi. Díky za pochopení a těším se na spolupráci !
    rozbalit záhlaví
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    KOHOUT: Nene to je matoucí díky tomu coveru co hraje :D Musim vod něj někdy sehnat komplet knížku tam bude dost perliček, já akorát četl v rozhovoru že díky tomu že byl furt na heveru rozmrdanej tak se stravoval jenom ve fast foodech a proto se tak vyžral :D Mě jenom nejde do hlavy jak to mohli tak špičkový muzikanti zvládat třeba co se koncertů týče i když většina nelezla na podium sjetá tak pořád tě musí ten herák strašně ubíjet si vezmi třeba výkony Led Zeppelin nebo fenomenálního Mustaina....
    KOHOUT
    KOHOUT --- ---
    PIKO23: sem myslel, že byl hlavne na koksu. )))
    KOHOUT
    KOHOUT --- ---
    PIKO23: jestli to nebyl trošku čurák ten Chuck. :)
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    Dalším kouskem z československé produkce, který si oblíbila řada muzikantů v zámoří byl elektrifikovaný kontrabas Arco Resonet, jenž vyrábělo od roku 1955 družstvo Dřevokov z Blatné. Na konci 50. let distribuovala elektrický kontrabas Arco firma Selmer. Jeho cena byla 52 £. Celkem bylo prý vyrobeno cca 100–150ks.
    Nějaký čas ho používal John Paul Jones z Led Zeppelin v písni Bron-Yr-Aur Stomp vydané na jejich třetím studiovém albu v roce 1970.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    První elektrickou kytarou Jimmyho Page byla Resonet Grazioso (pro vývoz označená jako Futurama Grazioso) české značky Jolana jenž byla inspirována Telecasterem. Vyráběla se od roku 1955 v Dřevokovu Blatná a jednalo se o první el. kytaru vyráběnou z masívu v Čechách.
    Protože byla Futurama počátkem 60. let dost rozšířená ve Velké Británii (stála něco okolo tehdejších 55 £), tak kromě Page si na ni brnkli muzikanti jako např. George Harrison (song Cry For a Shadow), Eric Clapton nebo Albert Lee.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    Byly doby kdy byl Eric Clapton schopný vydat za heroin i 16.000 dolarů týdně. Uvažoval i o sebevraždě, jenže to by už nemohl chlastat. Nakonec se dal do kupy díky jedné klinice na ostrově Antigua v Karibiku. V roce 1999 uspořádal první ročník benefičniho Crossroads Guitar Festivalu (celkem proběhlo 5 ročníků v těchto letech: 1999, 2004, 2007, 2010, 2013) na podpodporu oné kliniky.

    Foto pochází z roku 1978 v Oakland Coliseum.


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    CITÁT:
    "Rick Rozz byl jako prasklá guma u auta. Vyměnili jsme ji a teď si to mastíme zase na plnej plyn dopředu. Kromě toho vypadal na pódiu jako tlustej červ. A já prostě nechci, aby byli na pódiu tři hubený maníci a jeden co vypadá jako buřt."

    - tak se vyjádřil Chuck Schuldiner k Rickově vyhazovu v roce 1989.

    Rozz hrával na kytaru s Death mezi lety 1984-1985 a 1987-1989.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:


    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    ZAJÍMAVOST:
    V souvislosti s letošním 70. výročím narození Freddieho Mercuryho se International Asteroid Union's Minor Planet rozhodla, že Asteroid 17473 (objevený v roce 1991) přejmenuje na Asteroid 17473 Freddiemercury. Asteroid se nachází mezi Marsem a Jupiterem a má v průměru 3,5 km. Jde o vcelku tmavý objekt, který nemůžete na obloze spatřit pouhým okem.



    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORKA:
    Během nahrávání pátého studiového albama The Ramones, End of the Century v roce 1979 docházelo k celkem vyhroceným potyčkám s producentem Philem Spectorem. Například když s pistolí v ruce nutil basáka Dee Deeho k dokonalosti opakovat nahrávaný riff.
    Phil byl později v roce 2009 (70 let) odsouzen k devatenácti letům vězení za zastřelení herečky Lany Clarkson (Brainstorm, Zjizvená tvář, Amazonky na Měsíci) v roce 2003.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    KULT:
    Jelikož byl Lemmy skvělým "pojítkem" mezi spoustou muzikantů, zůstalo nám po něm spousta fotek, tady je pár z nich co jsem za poslední dobu nashromáždil.



    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓR:
    ... a nikdo neměl tušení

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    HISTORKA:
    Když bylo Vikernesovi (Burzum, Mayhem, Old Funeral) 6 let, přestěhovala se jeho rodina do Bagdádu, protože jeho otec vyvíjel počítačový program pro Saddáma Husajna. Když Varg navštěvoval tamní školu, dostal se do slovní potyčky s učitelem, když ho nazval opicí.

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    CITÁT:
    "Máte nějaký pravidla, jak se na pódium oblíkat? Ne? Tak to beru...!"

    - Steve Morse ohledně přestupu k Deep Purple v roce 1994

    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    FÓRKY:



    JONY
    JONY --- ---
    JONY: mělo to dohru, že jsem potom jel s kapelníkem (co byl taky řidič) zavést auto na noc na dvůr do práce, kde bylo hlídané. Po nástupu do dodávky jsem měl co dělat, abych se neudusil příšerným smradem, Stuart to zjevně postřehl, usmál se a pronesl "And that's why we need new socks" :)

    Nicméně v naprosté většině jsou ty ridery v pohodě a když se vyskytne nějaká specialita, tak to obvykle bývá práce booking agenta než kapely.
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    PIKO23:
    Některý z předhvězdnejch dob z pozice bedňáků,návštěvníků koncertů atd.možná pamatujou "důležitý" figury kolem velkejch produkcí který někdy dokážou svejma idiotskejma výmyslama na místě příslušný velkoakce znechutit práci i zábavu většině personálu a návštěvníků takže jim to třeba potom dávaj sežrat aspoň požadavkama na veganský vydří čenichy případně sbor japonskejch školaček seřazenejch podle velikosti v kigurumi pyžamech co zpívaj pozpátku Marseillasu v backstagi apod. :D
    PIKO23
    PIKO23 --- ---
    JONY: stůl, karta, brčko, džbán vody z kohoutku a jsem dobrej (a to jsem nikdy žádnej konzík nehrál :DD)
    KOHOUT
    KOHOUT --- ---
    JONY: Taky se na to občas vyseru, když si vymejšlej sračky.
    KOHOUT
    KOHOUT --- ---
    KOHOUT: *jedno
    KOHOUT
    KOHOUT --- ---
    Piko za tohle auditko moc díky, pro mě jeden z TOP!! Ale tolik si nefandi. Až po kozách samozřejmě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam