VZPOMÍNKY NA PRVNÍ NÁSTROJ I:
Ze sérií článku na frontman.cz (hledej pod tagem: První kytara) jsem si vybral moje oblíbené či zajímavé hudebníky. Je toho celkem dost takže očekávejte pokračování.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Charlie Burchill (Simple Minds)
"Moje nejstarší byla kytara Embassy, kterou jsem získal na základě naspořených kupónů z krabiček cigaret. Máma za ni položila život. Jak si dokážete představit, zněla jako fréza. Moje "vlastní" kytara byla Gibson Flying V."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Björn Gelotte (In Flames)
"Moje první kytara byla španělka. Zrovna tenkrát jsem chtěl znít jako Vivian Campbell z Dio a samozřejmě s nylonovými strunami to šlo těžko. Místo trsátek jsem používal mince – bylo mi 11 nebo 12. Tehdy bylo tolik dobrý muziky, a já zjistil, proč nemůžu znít jako Dio."
Steve Rothery (Marillion)
"Byla to kopie Stratocastera. Dostal jsem ji v patnácti letech, tedy v roce 1974."
Rick Parfitt (Status Quo)
"Moje první kytara byla Framus Sunburst a já nikdy nezapomenu na tu vůni laku, když jsem ji poprvé vyndal z futrálu. Stalo se tak na Vánoce roku 1958. Byl jsem z ní úplně nadšený, protože předtím jsem viděl Cliff Richardse s Hankem (Marvinem), který měl podobnou, akorát od krku jí visely takový bambule…"
Herman Li (Dragon Force)
"Stejně jako spousta jiných jsem začínal na nejlevnější Squier – bylo mi šestnáct. Poté, co jsem objevil Satrianiho a Vaie, vyměnil jsem ji za Ibanez, na kterou hraju dosud."
J D Cronise (The Sword)
"Ibanez RG550 v jasně oranžové barvě, bylo mi 13 nebo 14 let. Původně jsem chtěl Les Paul kvůli Jimmy Pageovi, ale ve škole říkali, že stojí za hovno, a tak jsem zvolil Ibanez. Byla v pohodě."
Mimochodem co byl váš první hudební nástroj?
Za mě to byl a pořád ještě je Fender Squier Jazz Bass (
http://kytary.cz/fender-squier-vintage-modified-jazz-bass-rw-ow/HN142467/) , do nějž jsem se zamiloval během letních prázdnin po 1. ročníku kdy jsem měl kvuli reparátu zaracha. Poté co jsem trávil dny v izolaci opojen travkou jsem po pozornějším poslechu Led Zeppelin učinil rozhodnutí že s tím se chci rozhodně potýkat. Jo a k tomu jsem ještě objevil Iron Butterfly a první dvě alba Deep Purple, což naprosto změnilo můj život.