• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    ROMI
    ROMI --- ---
    Hmm a diabetici to zazivaj casteji
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    ja vacsinou jazdim v keto rezime, takze crash sa nekona, iba fade-out. Ale nahle ochladenie (napriklad poriadna burka) ma dokaze slusne vytiahnut energiu z tela aj v situacii, ked by som inak normalne odjazdil.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    JONAS3: Je fakt, že na hypoglykemii je nejzrádnější, že nikdy nevíš, kdy přijde. Jednou nežeru pomalu celý den a vůbec nic. Jindy se nažeru jako prase a do dvou hodin se najednou rozklepu a vím, že je něco špatně, a že do sebe musím rychle dostat cukry. Absolutně nechápu příčinné souvislosti.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MdvP:
    "Co se stalo? Křeče to nebyly a podle Van der Poela ani "hlaďák", akutní nedostatek energie: "Jedl jsem dost, myslím že jsem udělal vše správně, ale prostě mi došlo. Nevím, co se stalo." Na Van der Poela byl závod jednoduše moc dlouhý a dlouho se cítil tak dobře, že možná trochu moc hýřil silami. Ale těžko mohl udělat něco jinak"

    Trentin:
    "Zmrzl jsem. V posledním okruhu jsem si sundal bundu a během patnácti minut jsem byl úplně promrzlý. Záleželo na milionu detailů. Byli jsme jen dva, kteří dokázali dojet do první skupiny a možná jsme utratili příliš mnoho sil. Ale taková je cyklistika a nic se s tím nedá dělat," těžko skrýval své zklamání.
    SALO
    SALO --- ---
    JONAS3: moj najhorsi bol asi 3 roky dozadu v zime na kroske v zasnezenom poli medzi Podkozi a Chynavou... nastastie som nebol sam, takze najkratsou cestou zaveseny meter za kolesom s tunelovym videnim, neskutocne sa trasuc od zimy (fun fact: pri hypoglykemii telo vypina "nedolezite" mechanizmy, ako napr. termoregulaciu) po zasnezenej zladovatelej ceste... najdlhsich 15km v mojom zivote. v Unhosti som do seba nahadazal s roztrasenymi kolenami niekolko cokolad v miestnej vecierke, nez som bol schopny zase sadnut na bicykel a doklepat to na Zlicin na metro.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    .o)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ATOMIKS: To má asi každý cyklista v zásobě několik svých (nebo kámošů) epických hlaďáků. A potupných.
    Jednou mě to sundalo tak, že ač na dohled od vesnice, jsem sjel do příkopy, po 4 se doplazil do pole s kukuřicí, tam naštěstí byla mladá, bílá kukuřice, kterou jsem se nacpal, nějakou dobu spočinul, až pak dojel těch pár set metrů do vesnice, tam v hospodě utratil všechno za tatranky (nic jiného neměli) a pak se dovlekl domů.

    Kamarádova - hlaďák, dotlačený k paneláku, kde bydlel. "Arne, zvádneš se dostat domů?" "Jasně... jen mi pomožte do výtahu." No a po nějaké době ho našla máti ležet před výtahem, u botníku, jak se cpal tvrdým chlebem a rohlíkama, co tam měli pro králíky a nebyl schoný si otevřít...
    SALO
    SALO --- ---
    v chladnom pocasi sa to tiez tazsie odhaduje, pretoze telo vydava ovela viac energie na zahriatie.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    STEPNI_VLK: Kolikrát nemáš pocit, že bys měl hlad nebo že máš jíst. Prostě na to musíš myslet a třeba i přes nechuť (jsi vyšitý, je ti na blití z tempa) musíš do sebe něco dostávat. Pravidelně, v meších dávkách. A kor u takové vzdálenosti. A pak se stane, že zapomeneš, jednou, podruhé... a je vymalováno.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    třeba to bylo tím, že neměl vysílačku, aby ho někdo řídil
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    STEPNI_VLK: to se tak nekdy stane...treba kdyz jezdim v desti malo piju.proste ti prijde ze nemusis...no a u profiku se to stava mene casto ale vyjimka potvrzuje pravidlo proste to podceni nepije nebo nezere a bum konec zvonec
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    BADHORSE: Jo takhle, stará dobrá hypoglykemie. Tak o té bych mohl psát romány. Člověk se začne klepat jak ratlík. :) Díky.

    Teď ještě jak je možné, že se to stalo jemu? Zapomněl v tom zápřahu doplňovat ty jejich dobroty, nebo by to přišlo tak či tak?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    já ho zažil dvakrát a to jsem třeba nebyl schopný dojet z Podolí do Strašnic, musel jsem se potupně na hoďku vyspat mezi bezďáky za Aralkou benzínkou a tam pak zfouknout snickersku a stejně jsem se pak ještě hodinu vláčel, sotva nohama pletl.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    STEPNI_VLK: dojde ti cukr v tele.. (https://cs.wikipedia.org/wiki/Hypoglykemie) proste pak se zacnes studene potit a uz vis ze ten balik pred tebou uz nedozenes :DDD jezis kolik rat se mi tohle stalo
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Vysvětlete mi, prosím, opět jako naprostému neználkovi, co je to ten "hlaďák", o kterém mluvili spolukomentátoři ve studiu v souvislosti s vytuhnutím MdvP. A jak je možné, že se něco takového někomu na profesionální úrovni stane?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    KEIKIN:
    PAN_SPRCHA: nikdo nic nepretaktizoval, to tak mozna vypada v televizi. ti borci byli uplne hotovi, Avermat to sam priznal, ze na to nemel. Jediny Sagan se priznal, ze vsadil na spurt a nevyslo to. Zbytek uplne zavareny. MdvP odjel v naprosto zasadnim miste a kdo mohl tak jel. a na 230km v desti nemohl "nikdo"... vsak se tam pak pokusili vyskladat a ztrata rostala misto aby klesala, si jako myslis ze na mistrovstvi sveta nekoho nechaji ujet jenom tak? nebyli v te hlavni skupine ani schopni spurtovat ze sedla pomalu v cili, proste na to nemeli

    RoadCycling.cz - silniční cyklistika na webu
    https://www.roadcycling.cz/clanek/porazeni-svetoveho-sampionatu
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN: frantíci se tam docela slušně naskádali a imho by to stáhli, ale jak se k nim nikdo nepřidal tak to radši zabalili. pak se tam zas naskládali němci, ale k nim se zase nepřidali zpátky ti francouzi. ta mezitýmová spolupráce byla nulová
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PAN_SPRCHA: Raději se pohlídají ti nejlepší mezi sebou..."než aby vyhrál sagan, to raději ať někdo z úniku"
    BATY
    BATY --- ---
    Photo gallery: Sublime solos and surprise wins at a rainsoaked Road Worlds | CyclingTips
    https://cyclingtips.com/...hoto-gallery-sublime-solos-and-surprise-wins-at-a-rainsoaked-road-worlds/
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    MAESTRO_007: v poslední době je to ale častější než kdy předtím. Letos prakticky každou větší jednorazovku kromě těch vyloženě dálničních dojezdu vyhrala skupina o max třech lidech.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam