• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: Kokoty se snažím neřešit. Kdybych měl řešit každého, tak pomalu nedělám nic jiného. A občas to prostě bouchne když už je toho moc. A to byl včerejší případ.
    D1RABBIT: Tuhle hovadinu po sobě raději smaž... To sis pěkně nasral do krku.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    D1RABBIT: to nebylo moc taktické přiznání tady
    SALO
    SALO --- ---
    D1RABBIT: co to meles, vorechu?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    D1RABBIT: potkals vic kokotu na kole nez v aute? zajimava statistika. to stim autem jezdis po cyklostezce ne?
    BATY
    BATY --- ---
    D1RABBIT: Tak on to nezačal... Ale souhlasím s tím neřešit, tím ty hovada nasereš nejvíc, že nereaguješ. Tím že na ně budeš řvát, píčovat a ukazovat je akorát pohladíš po duši. Chce to přemáhání, ale je to asi nejlepší řešení, nedělat nic.
    VITI
    VITI --- ---
    JONAS3: takto zni dobre.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    VITI: Strašně dobře, tak on ten canon má nalítáno skoro 60k, je po sundání ze střechy v garážích za jízdy a několika pádech. Takže už byl takový ne docela stabilní, vlnil se, měkký. Hlavně pravé zatáčky už se nedaly projet s větším náklonem, to se rozklepal a musel jsem to na chvilku zvednou a znova položil, nešlo jet plynule.
    Tohle letí pod prdelí dopředu, každé šlápnutí táhne. Ve sjezdech se zase cítím jistě, už se nebojím to hodně položit. Mám tu takový testovací sjezdík, pak zatáček dolů. Teď se nebojím to tam dát o cca 10 km/h rychleji než nedávno na tom canonu. Pár spurtů jsem si na tom dal, to se nedá srovnat. Jediné, co mě štve, co ty Bontrager řidítka, mají tak divně poloměry, že když se držím dole a spurtuju, tak se opřu o ten horní oblouk nad zápěstím.
    Tak nové kolo... On i ten canon jezdil parádně jako nový, ale troufnu si tvrdit, že ne zdaleka tak dobře.
    VITI
    VITI --- ---
    JONAS3: presne tak. Serte na to ... radsi napis jak jezdi Trek proti CND?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    JONAS3: Jednou mne s kamaradem vometl nejak pacient, kdyz sme tahli deti v Chariotech (ne ze bych jezdil cilene po silnici s Chariotem, ale obcas clovek potrebuje nekde prejet). Stesti pro nej a asi i pro nas, ze mu kousek dal nepadli sranky. Asi by to nedopadlo dobre.

    Nicmene jinak se fyzicky konfrontaci se svoji vrcharskou postavou vyhybam.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    SMOKY: Ve finále jsem taky rád, když mi ujedou. Aspoň si dám hezký interval na doraz, a vyhnu se osobní konfrontaci, to není nikdy žádný med.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ATOMIKS: Jasně, díky ;) Ale fakt poznáš, kdy je to mimoděk (strejda jede a stříká dál, protože zrovna omývá houno nebo obří rozpláclou vosu ze skla a ne a ne to dolů), a kdy si tě vychutnává partička blbečků, a má z toho strašnou srandu, což byl tento případ (nebo vylízaná pleška machrující před stejně pitomou krůtou). O to větší je pak jejich údiv, když se zjevíš vedle nich.
    A jak píše Wewerka, opravdu jsou borci, kteří mají natočený pravý odstřikovač mimo sklo. To jde úplně mimo moje chápaní :)

    Jinak k otázce, co zmůže. Jeden starší chlapík tady, co jezdí na kole, je bývalý boxer. A ten nejde pro ránu daleko a slyšel jsem o něm několik legendárních historek k popukání. Teda pro nás, ne pro ty řidiče :D
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: A navíc celu vyjížďku 3W dole za ten šutr v kapse, možná zbytečně :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    ATOMIKS: Kdyz toho najezdis hodne, tak potkas hodne kokotu. Troubej, kricej, ostrikujou, hazej veci, vometou te zrcatkem. Rozhodne to neni zadna nahoda. Staci si otevrit diskusi pod clankem o cyklistech a pulka zmrdu se tam placa po ramenech jak si vychutnavaj pumpickare vostrikovacema a maj to serizeny aby jim to strikalo na stranu.

    Co se tyce toho ujizdeni. Vetisna tehle zmrdu sou hrdinove, kdyz sou v pozici silnejsiho a nedoknutelnyho. Jakmile jim padnou sranky nebo skoci cervena a dojde na osobni konfrontaci, tak delaj, ze neexistujou nebo maj nutkani zdrhnout. Ja se vzdycky tesim, ze toho magora za zatackou potkam na svetlech, ale pak sem nakonec rad, jelikoz nevis co ten magor udela.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    JONAS3: třeba si uvědomil, že má blbě nastavený ostřikovače, tak si je jel spravit .o)) já vám věřím, exoti existují, dementi existují, to je fakt, netýká se jen silnic. spíš k tomu chci říci to bé, že ne každé ostříknutí je bezpodmínečně nutné vnímat jako naschvál. a samozřejmě všem přeji miliony kilometrů bez nehody, bez blbců a s vzájemnou ohleduplností.
    JAZ
    JAZ --- ---
    WEWERKA: no právě, mě nikdy nenaštve ten iron na brejlích, ale to, že to tomu kokotovi projde jen tak. Kolikrát si říkám, že si snad vezmu do kapsy šutr a jednou ho po někom takovým hodím... jasně že to neudělám, ale ta představa mě strašně láká :)
    ATOMIKS: tenhle člověk zrovna nemá zapotřebí si cokoliv vymýšlet, zvlášť když přiznal tu svojí tretru
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ATOMIKS: Jezdím ročně 11k +, to je dost času na to, abych něco zažil na silnicích. Holt si o tom mysli co chceš. Jinak přijde ti cajk projet na plný plyn pumpu v protisměru, kdy tam vlítněš zběsilým manévrem, mineš auto o pár centimetrů. Jako to možná se leknul potkana, co mu přeběhnul přes cestu. Já bych to spíš tipnul na to, že mu došlo siláctví po tom, co jsem si ho dojel a vyřval, a uhnul proto, že viděl, že přes pumpu nemusí zastavit, kdežto kdyby jel dál, měl tam místo, kde zastavit musí.

    WEWERKA: Ano, tihle jsou nejlepší.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Me pred rokem strikla nejaka zelena plechovka presne namirenym ostrikem. Mel to serizeny, aby to slo mimo okno a vylozene si v kolone pockal az pojedu okolo. V takove chvili mam chut vytahnout nuz, ktery ma na konci spicku na rozbijeni oken a jednou silne tuknout do rohu predniho skla. Zatim jsem to teda vzdycky vydychala, protoze si musim pripominat, ze tam jsou pobliz nekde kamery a ze by to nebylo uplne moudry.
    BATY
    BATY --- ---
    ATOMIKS: Já bych třeba nechtěl aby mi někdo kopal do kapoty nebo do jiných částí auta :)
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    já vám nevím. mě tydlety příběhy typu "... vzal levou do protisměru na pumpu, přes kterou mi chtěl ujet..." nějak nesedí. třeba tím, že on/a je v klidu v zamčeném autě a ujet může prostým sešlápnutím plynu. a také, upřímně, proč ujíždět před rozzlobenou "pumpičkou"? co ta zmůže? kopat do kapoty...
    a když o tom přemýšlím, tak já kdybych chtěl někoho ostříkat, tak bych musel dopočítat spíše stěrače než ostřiky. protože mi to stříká na okno a ne na stranu.
    ale tím nevylučuju, že exoti existují, že si to fakt potřebují vychutnat. jen zrovna ten linkovaný příběh mě přijde jak tldr pohádka o dobrém a zlém a hloupém. že spíš se cestou domů nudil a celou dobu přemýšlel, jak to co nejlépe podá na internetech.
    BATY
    BATY --- ---
    JONAS3: Fialovej? :)
    Jako věřím tomu, že tak v 10% je to ostříknutí omylem, třeba někde ve městě, kde je hromada provozu. Ale když jedeš někde mezi polema a kilometr za tebou ani před tebou nikdo a ten "řidič" si ostřikuje sklo, zrovna, když tě předjíždí, tak si myslím, že to je spíš naschvál ;)
    Nebo když tě předjíždí nějaká herka v kopci a omylem se poplete a dám tam pětku, aby z toho jeho sazometu vyletěl oblak otrávené ropy...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam