• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    ONDRAT: přítelkyně se na spoustě míst prostě bojí. Třeba od Krejcárku na Ohradu to prostě po chodníku vezme a je to imo naprosto v pořádku. Auta tam jezděj rychle a natěsno, ty šlapeš do kopce, a po tom chodníku projdou dva lidi denně.

    A stejně tam jednou za čas potká žlučovitýho dědka, co se jí postaví do cesty a bude nadávat, prostě proto, že to je žlučovitej dědek.

    Pak je třeba oblíbenej problém, že chodník je zároveň cyklostezka, ale chodci to nevědí, takže na mě občas pokřikuj samozvaný ochránci práv chodců, třeba kolem Křížíkovy v Karlíně.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    On si fakt někdo myslí, že se nesmí podjíždět kolona? Že budu třeba na magistrále stát v zácpě, solidárně s autama nebo co?

    Dřív jsem se spíš setkával s tím, že mi řidiči v zácpě vjížděli do cesty, dneska už spíš uhejbaj, když mě viděj v zrcátku a uvědoměj si, že stojej jak telata a neprojedu.

    Subjektivně v Pze nějakej posun u řidičů v posledních letech vidim. Letos do mě třeba ještě ani nikdo nenajížděl, což považuju docela za úspěch, ale to může být jen klika, že jsem ještě letos nepotkal úplnýho debila :)
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    WEWERKA: No ten chodník, to je svízel. Neříkám, že to tam občas, když není zbytí, taky nepošlu. Ale věřím, že pokud by tam cyklisti ve městě nejezdili tolik, tak je situace mnohem klidnější.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JAZ: Sorry, ale tohle je jen tvuj subjektivni pocit. Muzu te ujistit, ze je uplne normalni podjet kolonu, zaradit do boxu a nedychat smrad z aut. Normalni neni projet na cervenou nebo to po predjeti kolony strelit na chodnik. Tam potom chapu, ze se ridici na to muzou divat divne.

    ONDRAT: Ja jednou za poslednich 20 let. Ridic nevedel, ze cyklisti muzou podjizdet, tak jsme si vymenovali nazory pres okynko.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    JAZ: No promiň, ale co je závadnýho na cyklistovi, který předjíždí kolonu zprava? Nikdy jsem (a to jezdím v provozu denně, celoročně) nezažil jakýkoliv problém, když takto jezdím. Trochu víc respektu je třeba přidat před křižovatkou, protože né každej řidič bliká, ale jinak je to absolutně v pohodě.

    Jinak ti určitě neberu zážitky s arogantními cyklisty, protože jich je taky bohužel celkem dost. Já vídám nejčastěji situace - rozjetý sportovnější jezdec vs. chodci/děti/obecně pomalejší účastníci provozu, ale na to taky zákon myslí a dává občas 20km/h limit, ale jinak je to prostě jen o vzájemným respektu.
    JAZ
    JAZ --- ---
    WEWERKA: od doby, kdy tím nasereš spoustu lidí, kteří tě vzápětí dlouhé minuty předjíždějí a kdykoliv mohou poslat na zem. A splodiny si v té koloně, kterou způsobíš, můžeš vychutnat mnohem déle, protože zrychlující auto okolo tebe toho spálí opravdu nesrovnatelně víc, než to stojící na neutrál, nebo s vypnutým motorem při start-stop...
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JAZ: Od kdy je neinhalovani spalin brano jako arogance?
    JAZ
    JAZ --- ---
    ONDRAT: jasně že můžeš, ale stejně tak tě řidič MŮŽE minout třeba o 10cm a nastříkat ti na hlavu litr ironu, protože to taky není proti zákonu. Tím se zase dostáváme k selskýmu rozumu a vzájemnýmu respektu, nejlepší prostě je, když se ani cyklista ani řidič nechovají arogantně jen proto, že můžou.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ONDRAT: Presne. Navic pokud je tam predsunuta stopcara (prostor pro cyklisty), tak to cyklista musi vyuzit. Coz znamena predjizdet ci podjizdet pripadnou kolonu.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    JAZ: Jonas tady citoval ze Zákona o silničním provozu, předjíždět kolonu samozřejmě můžeš, povinné je akorát dbát zvýšené opatrnosti.
    CHOBOT
    CHOBOT --- ---
    JAZ: procento bude určitě stejný, akorát v absolutních číslech těch blbů v autech potkáš vzhledem k poměru lidí v autech vs na kolech mnohem víc v těch autech, že.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    KEPASO: to já ne. v takový chvíli většinou kontroluju nyx, jestli tu zrovna někdo nepíše něco o cyklistech vs automolistech popř dopravě nebo bydlení v Praze.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ATOMIKS: ja mam treba ve vzorci chovani to, ze kdyz predjizdim, venuju se naplno tomuto manevru a nicemu jinymu, uz vubec ne ostrikovani skel, ktery na par vterin zhorsi viditelnost.
    JAZ
    JAZ --- ---
    Zase si ale přiznejme, že mezi cyklisty je těch hovad fakt spousta. Jen za poslední 2 týdny jsem vyřval jednoho co hodil do lesa za jízdy obal od nějaký sušenky, dalšího co přejížděl lávku (Černošice) se zákazem jízdy na kole a ještě přitom nadával chodcům že se mu pletou, a to ani nemluvím o předjíždění kolon např. před závorama, což beru jako úplný vrchol arogance. Kdyby takoví dementi nebyli, může být i chování řidičů vůči nám slušným cyklistům mnohem lepší.
    JAZ
    JAZ --- ---
    MAESTRO_007: ono to procento bude úplně stejný, rozdíl je jen v tom, že kokot na kole je pro okolí prakticky neškodnej, zatímco kokot v autě může člověka/cyklistu bez problému zabít kdykoliv se mu zachce.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: Ještě mi řekni, jak jsem hlavně já ohrozil bezpečnost provozu. Probereme si to postupně.
    Vedle mě zpomalí auto, najede blízko mě a ostříká mě. Pak před uzavírkou prudce zrychlí a následně dobržďuje.
    Na to ho dojedu, když jede pomalu, tak vedle něj najedu (mrkni na §57, odst. 4 zákona 361/2000 Sb.) a seřvu ho. Načež milý hrdina šlápne na plyn, přejede plnou, těsně mine protijedoucí auto, najede do zákazu vjezdu a protisměrem projede pumpu.

    Kde máš to ohrožení provozu ode mě?
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: Kokoty se snažím neřešit. Kdybych měl řešit každého, tak pomalu nedělám nic jiného. A občas to prostě bouchne když už je toho moc. A to byl včerejší případ.
    D1RABBIT: Tuhle hovadinu po sobě raději smaž... To sis pěkně nasral do krku.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    D1RABBIT: to nebylo moc taktické přiznání tady
    SALO
    SALO --- ---
    D1RABBIT: co to meles, vorechu?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    D1RABBIT: potkals vic kokotu na kole nez v aute? zajimava statistika. to stim autem jezdis po cyklostezce ne?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam