D1RABBIT: Hele, už toho nech, vážím si tě, za to jak se orientuješ v cyklistice, kolik si o tom pamatuješ a víš toho. Ale o praktickém denním provozu nevíš asi nic moc.
Jinak mi dej příklad nezvládnutí vzteku a agrese, který jsem psal. To, že po několika ohroženích ze strany řidiče si někoho dojedu, vyříkám si to s ním, není podle mě, nezvládnutí agrese. Nejsem u toho sprostý, nemlátím u toho do aut atd...
A ano, dřív jsem to občas udělal, jak psal třeba i
[ MAESTRO_007 @ Bikeri, Silnicari, Sjezdari, Slalomari, Hobici, spojme SILY!! ;) Kolo je SUPER! ], také jsem býval cyklozmrdem, dalo by se říct. Ale člověk stárne a vidí to jinak. Viz třeba i tohle
[ JONAS3 @ Silniční cyklistika ]
Možná mám nevýhodu v tom, že nebydlím na vesnici, a pokud někam chci jet, musím jet alespoň 6 - 10 km přes celé město - na jednu stranu celý Liberec, na druhou zase Jablonec.
Chceš příhodu z dnešního rána? Jedu vpravo a potřebuji přejet do odbočovacího pruhu vlevo. 3x se ohlídnu, než dám ruku, na první 2 ohlédnutí uznám, že auta jsou blízko a zůstanu, kde jsem. 3. auto je za mnou dost daleko, dám ruku, znova se ohlídnu pro jistotu a to auto jede plný přes mě. Úplně zbytečně. Navíc v rozporu se zákonem. Co čert nechtěl, vyšlo to tak, že jsem zastavil vedle něj. Já v levém, ono v pravém - takže manévr úplně zbytečný, bezohledný a nic nepřinášející. V tom nějaká zmalovaná fuchtle, která po mě vyjela, co si to dovoluji, že ukazuji pozdě... bla bla bla.
No hele, být to pár let nazpátek v období cyklozmrdství, šel bych po ní, asi bych jí urazil zrcátko a docela ji vyřval. Takhle jsem jen zakroutil hlavou a vykašlal se na to - teda jen s připomínkou, že právě kvůli takovým je potřeba iniciativa 1,5 m. A při odjezdu mi ještě hrdinně ukázala fakáče. Tak asi tolik k dnešní nezvládnuté agresi. A to bylo jen 8 km po městě do práce :(.