• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    D1RABBIT: tak zas třeba v horské etapě jedeš za sebe, že jo....je mi jasný, že Real je lepší než Barca :-)) Ale zas když je to jednou za čas, je to koření ne ? 200 lidi jede časovku zaráz a máš možnost sledovat i jejich potící se tváře :-)))
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    D1RABBIT: ta technologie ještě není vychytaná. KDyž jedeš v háku, nemusíš přece tak šlapat :-))
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    D1RABBIT: furt lepší než nic.
    BATY
    BATY --- ---
    KEIKIN: Už byl i virtuální triatlon :)

    Super League Triathlon on Zwift: Tech Behind the Scenes!
    https://www.youtube.com/watch?v=Ng9n71kUYEI
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KEIKIN: KDyž tak o tom přemýšlím (sorry za filosofické okénko), tak v téhle Covid době se etapové závody mohou jezdit na special trenažérech. Jezdci s dvoumetrovým odstupem, všichni připojení a propojení, virtuální diváci u trati...ale nohama stejně šlapat musíš. Jako jo, dokážu si to technicky představit, že se díváš na telku na virtuální závody.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Když trenažér tak s VR. Nasadíš brýle a jedeš za Ineos vedle Frooma TDF - to by mně bavilo. Jen nastavit game speed na menší rychlost :-))
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    taky bych kupoval spis smart trenazer, direct drive nejlepe. je to teda drazsi, ale treba na intervaly je to super a pokud na tom chce clovek pres zimu najizdet objemy, tak group rides na zwiftu jsou fajn. ja na to teda taky lezu celorocne, i v lete, kdyz su zrovna linej vylezt ven :D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KEPASO: Zpocatku se jezdi u zdi nebo mezi futry. To se ti nestane.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    WEWERKA: to chapu, ze nemuzu vyjet proti zdi :D, ale podobny veci lze provest:

    Cycling Rollers Fail
    http://www.youtube.com/watch?v=L0Rm8Ot8dgo&t=32
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KEPASO: Je to nuda. Valce jsou dobre kdyz mas abstak a venku je tuna snehu. Interaktivni trenazer je lepsi, ale to je investice 20k+.

    Tyhle valce maji nejake brzdeni, ale na to moje turisticke jezdeni neni potreba nic brzdit.
    Tiche jsou dost, pouze v jedne rychlosti rezonuje pohaneci guma. Pro vyssi tichost se da podhustit pneu nebo je postavit na gumovou podlozku.
    Maji i kolecka, ktere kompenzuji pohyb pri nepravidelnem slapani. To je za me docela bonusova vec.

    Me to zpocatku moc neslo, je to takovy nezvyk jak zadni kolo kopiruje pohyb predniho (kdo na tom nesedel, nepochopi). Dodneska na tom neumim jezdit vestoje. Zrakvit se nejde, nemas kinetiku, aby te to vyneslo v 50 km/h do nejblizsi zdi. Proste ti vyskoci predni kolo, das nohu na zem a stojis.
    JAZ
    JAZ --- ---
    ONDRAT: za mě určitě smart trenažér. Na válce bych chodil jen s nechutí (pokud bych se k tomu vůbec dokopal), ale na Zwift se většinou těším, dokonce i teď v létě mám předplatný a občas na něj skočím, když je venku hnusně nebo není čas. Nevýhodou je určitě to, že kolo je ve statický poloze, takže možnosti posedu jsou dost limitovaný a není to na nějaké dlouhé ježdění, ale mně intenzivní hodinka, max hodina a půl pokaždé stačí.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ONDRAT: pocetl jsem na bike foru a zda se mi, ze prevazuje nazor "valce jsou valce".

    + podporujou spravnou techniku
    + nezatezujou stavbu (na toto tema jsem hledal informace, nekde jsem se setkal s nazorem, ze to je nesmysl, no nevim, verim, ze dostava zabrat)
    + rozlozim, nasednu, jedu, nebudu muset porad vymenovat osu (nemuzu mit kolo nasazeny v trenazeru permanentne, mam malo mista, na valcich budu jezdit ve sklepe nebo v mezipatre panelaku)
    + pripadaji mi zabavnejsi, trenazer se mi zda nudnej, statickej.

    - bojim se, ze prevod bude moc lehkej, nedokazu si predstavit, jak moc valce odlehcujou prevody. jezdi se s lehcim prevodem kvuli hluku, u tezkyho je vetsi obvodova rychlost kola => vetsi hluk.
    - bojim se, ze ze zacatku mi to nepude a taky ze pri mym stesti se na tom nejak zrakvim :D

    WEWERKA: no az takovou srandu asi nepotrebuju, spis divam se po necem levnejsim z druhe ruky, pro pripad, ze by se mi to nelibilo :)). proc chces trenazer a ne brzdeny valce?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    KEPASO: Za 6k ti klidne prodam velice malo jete Válce Elite Quick Motion - Mag. Jsou tichy a jsem s nima spokojena, ale radsi si koupim trenazer.
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    KEPASO: A nechceš radši trenažér? Tímto dotazem bych rád spustil diskuzi na toto téma. Prosím pište vaše zkušenosti, pro a proti.
    KEPASO
    KEPASO --- ---
    ahoj, chci poridit valce, mam volit hlinikovy nebo plastovy? ctu, ze plastovy jsou tissi, ale muzou prasknout. u soustruzenych hlinikovych muze odlitavat prach, takze jedine hlinikovy lesteny. diky.
    WYMA
    WYMA --- ---
    SHITTIE: diky
    SHITTIE
    SHITTIE --- ---
    WYMA: jojo, 15488946, to v zahlavi je asi jeste lonsky
    WYMA
    WYMA --- ---
    SHITTIE: mame tam ligu? cislo ze zahlavi mi nefunguje..
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    Obhajit prvni vitezstvi na Tour se naposled povedlo Indurainovi 1992, pred nim Fignonovi a Hinaultovi. Jako opravdu se to moc casto nestava.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam