Celkově Tour byla krásná. Snad každá etapa něco přinesla. Bylo málo těch divácky slabých.
A já jsem teda obrovsky rád, že nevyšel plán Jumba. Prostě tenhle styl “galaktikos”, kdy zaplatíme jezdce a všechno kontrolujem až pod vrchol, není uplně zábavý. Jsem rád, že se to podařilo rozbít.
Možná je to jen pocit, ale nějak mám v paměti, že si to ti contadorové a nibaliové tak nějak víc rozhodovali sami. I Froome tak nějak chtěl víc dokázat, že si to zaslouží. Že jeli delší dobu sami do toho kopce. Byl to dřív v kopci souboj těch kadidátů na vítěze a ne jen poslední dva kilometry. Pogačar tam byl víceméně sám pořád, nebo alespoň daleko častěji. Tak možná už i toho byl náznak toho, že je silnější. Že dokáže držet krok se soupeřem, který tam měl až skoro do cíle parťáky.
Jinak já jsem asi klasik, ale mě by nevadily ani dvě časovky na grand tour.
Jinak taky musím říct, že jak je to posunuté a zpřeházené, tak tour udělala neskutečnou reklamu cyklistice a tedy giru a vueltě (které jsem osobně vždy jako divák trochu zanedbával). A nyní to je naprostá pecka. 3.10. snad začne Giro a to se kryje s Vueltou (konec 8.11.). Takže vlastně máme strašně dlouhou dobu grand tour ke sledování ;-)