• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    D1RABBIT: jak už to bylo psáno, žádný švejkování jsem rozhodně na mysli neměl, osobně žiju víceméně celej rok dá se říct skoro v karanténě a když už teda jedu na kole, tak sám a vyhýbám se i narvaným cyklostezkám.. čili stačí nebejt debil, žeano. Tím bych zdejší okénku na téma COV ukončil a můžeme se zase věnovat cyklistice:)
    Jsem zvědav v sobotu na Štybyho, zatím teda jeho forma spíš neznámá..
    JAZ
    JAZ --- ---
    EMBI: otázka pak je, jestli tohle procentuální rozložení vlastně jen nekopíruje stav populace :/
    Určitě ale má většina výkonnostních sportovců lepší imunitu, než ostatní. Takže by vlastně mohli povolit ježdění venku pro lidi s FTP nad nějaké 4w/kg a bude to :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    EMBI: No, já mám BMI 17,45 a psali podváha.
    EMBI
    EMBI --- ---
    JONAS3: Cyklisti to maji s COVIDEM jednoznacne lepsi. Pokud jste obezni, tak sance, ze vas to slozi je nasobne vyssi.

    hospitalizovani pacienti ve francii:
    In total, 433 patients were included, and BMI data were available for 329: 20 were underweight (6.1%), 95 have a normal weight (28.9%), 90 were overweight (27.4%), and 124 were obese (37.7%).
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: na provařenou cyklotrasu fakt ne, zvlášť se stankama a frontama , ale třeba když já bydlím na kraji města(skoro doslova jsme druhý barák od konce), a pokud se chci projet na kole mám dvě možnosti: buď jet rovnou pryč do polí kde nikoho nepotkám a to přejedu hranice katastru města nebo tu legální jet úplně přes celé město, projít podchodem pod dráhou kde když trefím vlak půjdu v davu.
    Nařízení chápu: osobně nevím jak jinak zabránit tomu aby se lidé z celého okresu nesjizdeli na pár místech. Ale taky se primárně snažím nenakazil sebe, nebo ostatní kdybych to měl. Do toho se člověk musí trochu hýbat aby si pro něj Covid nepřišel v momentě kdy má padesát kilo nadváhu.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ATOMIKS: V neděli jsme jel s kámošem, co mu to skončilo před 14 dny. No nepěkné to měl.
    Jinak jsme pomáhal naší sousedce důchodkyni (80 let), když kolabovala, volat záchranku (donutit je doslova aby pro ni přijeli), byl dlouho u ní v bytě, bez roušky jak ona, tak my... a taky nic. Takže buď jsme to měli bez příznaků někdy dřív (mám tip kdy), nebo jsme měli kliku.
    Jen na okraj, nakazil ji její syn o Vánocích, který teď po 2 měsících v umělém spánku zemřel.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    BURKHAR: já se ještě nechci pouštět do finálního vyhodnocení, protože stále mám nějaké podivné projevy (tři týdny po začátku). v neděli jsem byl chodit na horách a při chůzi do kopce mě dost pálily plíce. úplně jsem nezkoumal kapacitu plic, ale 100% to nebylo.
    BATY: během toho týdne jsem jedl tak 60-70%. kupodivu mě v té době přešla chuť na sladké .o)
    BATY
    BATY --- ---
    ATOMIKS: A nepřišel si o chuť k jídlu? Já docela jezdím a jsem pořád težší... Tak to asi nemám :)
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    KEIKIN: Nechci tu rozjíždět dlouhou debatu, kterých je všude ažaž, jen musím upozornit na ten zásadní omyl, kvůli kterýmu tu chystáš mínusy - infekční neznamená nemocnej. Když se ti projeví příznaky covidu, tak už ho v sobě máš nějakou dobu a několik dnů jsi infekční, tj. roznášíš to kudy chodíš. To je ten hlavní průser týhle srandy. Inkubační doba je dlouhá a ty nevědomky šíříš, protože o tom ještě nevíš.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    ATOMIKS: A už cajk?
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    D1RABBIT: třeba v listopadu jsem s nakaženým člověkem strávil několik hodin a také jsem to nechytil. imho jde o ty mutace, ta britská teď jednoznačně vede.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    se přiznám, že jsem covid zrovna doprodělal. vůbec nevím, kde jsem ho chytil, žiju v podstatě už rok v řízeném akváriu s občasnými výběhy a bohužel během nějakého toho výběhu typu obchod, výtah, klika, letmé setkání venku, jsem to chytil. závěr z toho mám, že člověk nemusí pro nakažení jet s dvaceti kámoši na hory, stačí jen blbá náhoda kombinovaná s těmi mutacemi. tedy že zvlášť teď je řešením se nepotkávat. lockdown mě mrdá, ale čím víc se na něj bude kašlat, tím dýl bude. vlastně čekám, že z přirozenosti obyvatel v ČR skončí lockdown až někdy v květnu s nástupem letních teplot, kdy ten virus sám od sebe zase chcípne.
    jinak jsem to neměl kdovíjak hrozný, ale je to dlouhý, únavný, nekončíci. co se týče sportovců, co jedou na doraz, a to já nejsem, je třeba zajímavá informace, že jsem během týdne, kdy to bylo nejhorší, přišel o pět kilo. a to jsem víceméně jen spal, ležel, zewloval.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    D1RABBIT: na druhou stranu jen blp by jel nemocný na švih. Každý normální člověk v karanténě se chová zdrženlivě. Všiml jsem si, že na to dlabou spíše mladší ročníky. Jako ruku na srdce, být ty teĎ ve svých letech, tak piješ jak dán a tajně se scházíš v lesíku u fajfky na listí z Kraje. ale to je OT. Letos to vypadá na nudu v tomhle auditku, ale třeba více lidí přestane čučet na gauči a bude více švihat, jak se to rozvolní.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    D1RABBIT: Tohle mě sralo, když jsem viděl lidi v Bedřichově. Hlava na hlavě, u stánků velké skupiny lidí jakoby se nechumelilo.
    Tady v Liberci to není až takový problém, Liberec je velký a plný okruyh je slušná zabíračka se spoustou výškových metrů, ale dodržovat to někde na vesnici je pakárna.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    D1RABBIT: to nařízení je proto, že ve většině okresů je jenom pár míst kam se dá jet na výlet ven třeba s dětma. Tam by byla hlava na hlavě. Tohle je třeba dodržovat. To že člověk na kole přejede čáru katastru není to proč je tohle nařízení platný. Není to švejkovina. Švejkovina je to, že u nás ve městě je otevřená hospoda, a majitel zaměstnal štamgasty na dobu určitou jako pomocnou sílu a mají to jako firemní kantýnu. Švejkovina je vyjet s kamarády z práce do hotelu a tam večer do hospody a dát si to jako služební cestu v zaměstnání. (Btw tohle udělal jeden známý ve dvaceti lidech minulý týden, světě div se chytli to tam....doma od nich další možná sto lidí nakonec z týhle akce)
    BATY
    BATY --- ---
    TOMASH: Tak ale Zwift řídí ty pedály Garmin Vector, ne? Tím pádem ti může být uplně jedno, jaká hausnumera ti ukazuje trenažér...
    TOMASH
    TOMASH --- ---
    BATY: mám předpotopní tacx vortex a odchylka je +- 17 % :)
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: Tak to bych asi nechal řídit Zwift těma Garmin Vector, abych měl stejný hodnoty, od kterých se odrazit indoor i outdoor. Když máš dobrý powermetr na kole, tak můžeš mít klidně trenažér mimo a je to úplně jedno...
    BATY
    BATY --- ---
    JAZ: A co má za trenažér?
    JAZ
    JAZ --- ---
    BATY: já měl rozdíl kolem 4-5 wattů, což mi přišlo v pohodě, kamarád jezdí s pedály od garminu o jednu zónu níž než na trenažéru, ať kalibruje jak kalibruje :)
    JONAS3: to jo, ono se stačí kouknout na Elkov, který v říjnu ohlásil, že od nové sezony jezdí na Willieru, a dodnes neviděli jediný kolo...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam