• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    BATY
    BATY --- ---
    JONAS3: Do každého týmu před startem rozdat platíčko neurolu...
    ;)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Jako narvat tam hned ze startu sprinterské etapy nebylo moc šťastné řešení.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    VITI: Jsem pořád přesvědčený, že je to o tom tlaku, napětí a nervozitě. Takže za mě otázka, jak to snížit. A něco zaznělo to i tady:
    - prolog - herdek to je doba, co se už nejezdí.
    - delší neutralizované zóny, pokud je náročnější dojezd
    - rozumnější práce vedení týmu (sponzorů), aby snížili, nevytvářeli takový tlak
    - jedna kopcovitá etapa hned po prologu?
    VITI
    VITI --- ---
    JONAS3: IMHO jedine co by teoreticky mohlo zabrat, je zmenseni poctu zavodniku ... to se ale nikomu libit nebude :-) Peloton je stale vyrovnanejsi, vsichni chteji byt vsude, s tim se proste nic neudela.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    K tématu, od všeho trochu.

    Chlapi, stávkujeme. Za širší silnice. Jsou hlavním viníkem pádů na Tour? - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/tour-de-france-protest-cyklistu.A210629_193322_cyklistika_rou

    Mathieu van der Poel:
    „Příčiny zdejších pádů? Od všeho trochu. Nejde jen o trať, k těžkým pádům dochází i na širokých rovinkách. Tour je největším závodem, nervozita tu je zkraje závodu obrovská, obzvlášť když týmy na celkové pořadí bojují o pozici s těmi sprinterskými. Cyklistika prostě je nebezpečným sportem. Závodíme na otevřených silnicích, kde často netušíme, co nás čeká. Přitom rychlost je dnes tak vysoká.“
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    JAZ: já jen že to není úplně dávno, co Cav brečel do kamery, že končí se závoděním...
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    JAZ: no.....QS pojede na něj a mají silný tým, je to silně mediálně přitažlivé. Není to úplné sci-fi.
    Ewan je ze hry, Demare je pomlácený.
    Ta konkurence co tam zbyla je podobná té z tour de Erdogan, kde všechno vyhrál.
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: to asi nesrovna, ale uz tahle vyhra je neskutecna. Smeju se kdyz si vzpomenu, jak ho kazdy pseudoexpert odepisoval a jak jednoduchy a popularni bylo po nem plivat v te dlouhe dobe, kdy se mu nedarilo. A kdyz uz par etap letos vyhral, tak jeho vyhry pokazde snizovat, zesmesnovat a bagatelizovat. Staci vlastne prohrabnout historii prispevku tady. Nikdy jsem mu sice dvakrat nefandil, ale tohle je proste uzasny pribeh.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    A teď otázka do pranice. Srovná teda Merckxe? Je tam ještě několik etap (6., 7. s ?, 10., 12., 13., 19. a 21.) čistě pro spurtéry. Dá alespoň 3 a třešničku na závěr? ;)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JONAS3: to je spravna otazka, proc ty chyby delaji a proc jsou tak nervozni?

    neodpustim si meta uvahu, muzeme za to "my". divaci a lidi co to sleduji, je to zacarovany kruh, sponzori, slava, cely svet to sleduje a vsechno je podrizeno tour, taktika, penize, sledovanost, vsichni okolo me kdo ani na kole nejezdi vi jak dopadly etapy, kdo spadl, kdo utocil atd. jezdci jsou pod obrovskym tlakem a jak uz tu padlo, vsichni chteji byt za kazdou cenu vepredu. Tour je proste jinde....

    jinak cavendish moc pekne, co etepa to slzy dojeti... nejde vymyslet nic lepsiho .) ...kamos co nesedel na kole od 15. let z dalky vola, videls cavendishe, vyhral po peti letech! .))
    ROMI
    ROMI --- ---
    cha cava mam :D
    BATY
    BATY --- ---
    Pěkný :)
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Cav!
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Už zabrali. Jsem zvědav. :) Na Dauphiné byl dobrej.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    Vůbec se jim nechce to stáhnout. Zabrat, peloton!
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    VOTA: Dobrá poznámka, už se to tady vlastně i řešilo. Návrat ke kořenům čistě vytrvalostního závodu by mohl být krásnej, ale obtížně v přenosech prezentovatelnej. Jednoduše už by na to tolik lidí nekoukalo, protože by to byla nuda.
    VOTA
    VOTA --- ---
    Nekamenujte mne za ten názor, je to spíš podnět k diskuzi. Ale myslím, že vítězství v etapě je příliš prestižní. Možná, že až moc. Mně by se líbilo, kdyby více jezdců bojovalo o celkové pořadí.
    Jak se tu probíralo před pár týdny, prostě přijet na tour, porvat se o pár etap na rovině a pak se na to vyfláknout, tomu také příliš nesvědčí.
    Kdyby bylo více jezdců motivováno jet na celkové, pak by to nebyla v těch závěrech taková tlačenice. Dá se snad i snad říct, že tam může jít o život. Se tam řítí vlaky jezdců sedmdesát, na motorce už máš spešl hadry. A tady tendle tesil?
    Kolik těch jezdců na to celkové tam je? Dvacet? Z toho obrovského množství je to málo na můj vkus.

    Na druhou stranu, ten sport se nějak vyvíjí a asi nemá moc smysl jej restriktivně regulovat.

    Ale dalo by se to organizačně zajistit. Na začátek nějaký klasikářský etapy, nějaká ta časovka a pak už kopce. Ony se pěkně rozdaj karty a pak až dát po prvních horách nějaký sprinterský roviny. Ono se to celé uklidní a ti co nemusí, se tam nebudou hnát do sprintu hned na začátku tour.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NAKASHI: Já silovej jezdec nikdy nebyl, tohle moc neřeším, ale ty pády v balíku odlišuju od toho co se stalo Calebovi a Sagnovi. Tomu prostě nezamezíš. Těm pádům v balíku by to ale pomohlo, protože by se balík víc rozstříštil. V dnešní digitální době by se to sledovalo snadno.
    BURKHAR
    BURKHAR --- ---
    D1RABBIT: Vytrhl jsi to z kontextu. On nijak nebrečel. Prostě současnému pelotonu, kde se v posledních kilometrech pere klidně i 6 týmů o každý flek, přijde, že by se tomuto trendu mělo ze strany UCI trochu pomoct.

    On nebrečí, že je to úzký.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    CUKI: to nevim, jak by se dalo hlidat, abys nejezdil v zavesu.a jak by se to okamzite dalo vymahat. nebo bys pak nekoho penalizoval? to si nedovedu moc predstavit.
    tady Jonas ma neco odspurtovano, tak by mohl vysvetlit, jestli by podobnej zakaz nevnesl do tech dojezdu jeste mnohem vetsi chaos.

    ted nekde zminovali, ze je proste tech spurterskejch "kvalitnich" vlaku az moc, kdezto driv tam byly jenom dva max tri tymy, tak to nebyl takovej zmatek. ze driv tam Cipolliniho vlak nasadil tempo, ostatni sotva uviseli, ale melo to tim padem predvidatelnej prubeh.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam