BURKHAR: Ten jsem sice na MTB nejel ale Alpe d´Huez jsem dal nahoru i dolů komplet, proto jsem o tom psal i na MTB jsou táhlé dlouhé kopce. Světe div se nahoru se to jelo převážně po silnici tak jako na TdF ale hora neskončila dole na parkovišti v necelej devátenácti stech ale pokračovala po šílený cestě na pic du Blanc nebo jak se ten spropadenej kopec jmenoval a aby to nebylo tak nezajímavý cíl byl zase až dole hluboko v údolí, kam se jelo po ledu a sněhu.
Mám rád tyhle výlevy od lidí co nikdy na kole nejeli žádnej závod a na tour se dívají jen z pohodlí křesla. A jen proto že v TV nedávaj přenosy vytrvalostních závodů tak prostě neexistujou...
Jako Tour je sice hustej závod ale už dávno to nemá tu štávu co to mělo dřív ač výkony jezdců jsou rapidně nahoru. Servis jak v hotelu, naprosto neskutečná podpora a zázemí to za mě kazí.
MAESTRO_007: Nejdelší MTB (jeď na čem chceš) závod má asi 22000Km a začíná hluboko za Punta Arenas na monte Tarn a končí na mysu (ostrově) za Dead Horse na Aliašce..
Všechno co chceš použít musíš táhnout s sebou. Výjimkou je jídlo které můžeš doplnit v checkpointech. Takovým bombónkem je jízda skoro v pěti km nadmořské výšky, sníh, led, permafrost,...
Ale končím k tomu jsem se dostat nechtěl, jen se mě dost dotklo že MTB jezdí jen ti co to nedotáhli na silnici.