• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    QS si prostě budeš pamatovat navěky. Přestupová politika je racionální a přináší výsledky. Pamatuješ si Pogyho, Dumoulina, MDVP ale ne ty stáje ve kterých dosáhl ty vítězství, když se to navíc furt mění. A i přesto, že z bájné letky SKY je dnes "trhací kalendář"., stejně máš vůči nim respekt. Movistar je pro mně zase symbol španělského provaru - jako ta Barcelona.
    MATISK0
    MATISK0 --- ---
    A jeste udelal Sagana 😀
    MATISK0
    MATISK0 --- ---
    Fabio 👏👏🎉✊
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Cerny tedka dobre maka na cele druhe skupiny. Motorka skoro nestaci mu ujizdet :)
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    KEIKIN: sázka na to že Rogla se sebou sekne nějak nevyšla.
    A kdo hlavně totálně selhal je Landa
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    No, ze zajímavostí jsem kukl na velo...ještě že sprcháč nemá Roglu...cítím ale v kostech, že se někdo ze spoda docvakne.
    LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    Pořídil sem štěrkolet a jezdím s dobrým oblečením někdy až do prosince. V Beskydech sice nic moc, ale dá se to. Horší je brzká tma než zima nebo mokro.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUMAC: Bydlel jsem asi 2 roky v oblasti Herefordshire v Kentu a Swindonu a za mě na kolo super. Tam jsem se vrátil na nějakou dobu k silničce. Jel jsem tam i pár závodů. Ale o hlavní je stejné počasí po celý rok. Jednou jsem si prohlížel fotky a na jednom místě jsem byl vyfocen asi den nebo dva před štědrým dnem a pak přesně o půl roku později a měl jsem na sobě stejný věci :-).
    Krom ideálních kopečků a pěkných cest mimo hlavní tahy, je tam vše podřízeno právě cyklistům.
    Zrovna třeba ten Swindon, kde jsem bydlel asi nejdýl, má naprosto suprovou síť cyklostezek po celém městě. Dá se vyhnout většině křižovatek podjezdy. Tohle by mělo přijít do Čech. Klidně kvůli tomu budu jezdit zase vlevo :-D
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    CUKI: jo ja ziju a jezdim ve stredu Anglie a musim rict, ze tady se jezdi 12 mesicu v kuse. nejsou tu ani letni vedra ani snih a leden teplotne neni moc daleko od Srpna - je tu ted stabilnich 17 stupnu a zatazeno. jediny negativum pro cecha tady je casty dest a nedostatek slunka...

    jinak ale UK je meka drahove cilkistiky a podle toho to tady vypada, pac tolik velodromu na svete neni nikde. vetsina lidi co jezdi profi to tu nekdy zkusi a prejdou z drahy, pac to tady ma obrovskou podporu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    BATY: Tak tyhle lokality neznám, já na zimu nejraději Andalusii, ale nejezdím tam bohužel na kole :-(
    BATY
    BATY --- ---
    CUKI: V zimě nikoho nepotkáš venku, protože dnes už všichni jezdí přes zimu na Zwiftu nebo Rouvy :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUMAC: Jj těch zemí je víc. Třeba i GB na tom není vůbec špatně.

    Je s podivem jakou rezonanci má u nás třeba ten fotbal a nebo hokej i když jsme nikdy nebyli a nebo už dávno nejsme na špičce.

    A taky dost hraje vliv počasí. V zimě jsem na trekingu nepotkal moc cyklistů. Přitom zrovna od GB dolů podél Atlantiku se dá jezdit po celý rok. Ale jestli je něco horšího než jezdit na sněhu a ledu, tak na zasolené břečce, která u nás okupuje silnice klidně i měsíce.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    CUKI: jo mozna casem.. krom tehle tri mas ted naprosty boom napr. v Dansku nebo Holandsku. Dansko ma po Belgii asi nejsilnejsi narodak tedka a startuje tam TdF a cely narod je silnicnim kolem posedly.. to se pak projevuje na popularite i sponsoringu. kdyby se u nas min penez utapelo v debilnim fotbalu a presunulo se to na kola, mohlo by to u nas casem vypadat jako v zenskym tenisu, kde mame v top 50 asi 10 zenskych.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Ono je to těžký. V době když jsem byl na vejšce v Plzni, tak můj landlord, taky jezdil do Německa se živit sportem. Stejně tak jako já, by se tu určitě neuživil. U nás jede pouze fotbal a hokej a případně tenis.
    Ale v jiných zemích je běžné se sportem uživit i na mnohem nižší úrovni.

    Já tedy nejezdil silnice, ale převážně triatlon hlavně ve všech jeho neběžných podobách. Závodil jsem skoro deset let a i v té nejlepší kondici jsem byl rád, že jsem měl tu klasickou trať pod 10h. V ČR by mi za to plat fakt nikdo nenabídnul. V Německu se dá. Ale je pravda že největší část platu je prize money a hlavně sázkařský procenta. Ale do začátku je třeba investovat hodně i do vybavení. A ten support taky není vůbec od věci.
    Podle mě se díky tomu hodně nadějných českých jezdců nemá šanci se prosadit. I ten sponzoring v podobě vybavení je velmi důležitý.
    Když jsem zrušil na závodě kolo, tak bych jen tak nenašel blbejch 60k na nový. Podruhý prostě nezariskuješ. No a když pak člověk vidí jak násobně dražší HW na TdF mění jak ponožky, je to fakt rozdíl.

    Podle mě je u nás profi i mnohem širší skupina jezdců, jen se o nich vůbec neví. Málo kdo tomu může dát svůj čas. 8h denně v sedle, den co den, je luxus který si 95% lidí vůbec nemůže dovolit. Přitom první 4 měsíce které jsem takto strávil byl osobně můj největší výkonnostní posun.

    Kolik lidí do toho může jít tady a kolik lidí v F, E nebo třeba I?
    ONASYS
    ONASYS --- ---
    SUMAC: krizak letos hodne velkej zmar i skrze UCI body
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    JAZ: jo plus mladosi z development teams jako Bittner se asi taky nedaj moc pocitat jako full profi...
    JAZ
    JAZ --- ---
    SUMAC: z těch 44 lidí je bohužel pořád drtivá většina těch, co jezdí zadarmo. Sparta, Favorit, Prostějov... tam dostanou na sezonu kolo, dva dresy a balíček od nutrendu, k tomu jedině nějaké prize money co si sami vyjedou. Pak Elkov je tak nějak poloprofi, top jezdci jako Bártič nebo Ťoupalík už rozumný cash mají, ale ti mladší dostanou stejně jako u Topforexu super zajištění, výbornou techniku a závodní program, a tím i šanci vyrůst. Takže jako opravdoví profi odhadem 12-15 závodníků :(
    CUKI
    CUKI --- ---
    D1RABBIT: Otázkou co si člověk vybaví pod slovem profi. Například když jsem byl na civilce, tak jsem se musel mnohdy na závody přihlašovat za kategorii profi, jen kvůli tomu že nad 80% mého příjmu platil team. Což bylo dosti kuriózní. Protože jsem právě nastoupil do německého teamu a dostal základní nepodmíněnou částku 600e (před asi 20ti lety). A nikdo v německu nemohl pochopit, že můj fulltime job nedosáhl ani na 100e.
    Takže jsem i svůj první kvalifikační rozjezd jel s profíkama :-D
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    D1RABBIT: woe, chceš snad přijít o nabarvenou keikinovu movistar kebuli? .o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam