• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    btw koukám na výsledky horský etapy Jeseník-Jeseník z roku 2018
    za a) fakt krásný obsazení: Pogačar,Vingegaard,Hayter,Hirschi,Leknessund
    za b) Vingegaard tam dostal víc než minutu od o dva roky mladšího Pogačara a porazila ho hromada dalších

    Avenir 2018 kde za Pogačarem byli všichni kdo teď jezdí na GC v první sedmičce (Almeida,Vlasov,Mader,Arensman,Sosa) Vingegaard byl 67. s 40 minutovou ztrátou.
    A to byl jeden z nejstarších.
    pak roky 2019 2020 ano měl jednu výhru z úniku v Polsku, ale jinak nic.
    najednou z nuly na 100 loni.
    hned první závod v emirátech v horský etapě porazil Pogačara, Yatese a spol. pak znova je porazil na Baskitsku

    přitom už mu bylo 24 let v momentě toho průlomu. Poslední takový zlom v "pozdním" věku byl u Frooma, ale u něj se dá spekulovat o tom že v mládí v africe neměl tolik příležitostí a do prvního prokonti týmu se dostal až ve 22 letech.
    JANDOS
    JANDOS --- ---
    Pogacar si taky myslim dost najel na to, jak proste plejtva silama kdyz nemusel. Etapa predtim sprint o 9. misto udelal z toho mozna sekundu, x krat na spici kdyz nemusel atd. Trosku me spadne hrebinek a Vingegaard jel proste chytreji
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    JONAS3: plus tahal Jonase asi 15 minut naprosto nesmyslne nahoru a Jonas se mohl jeste vice orazit a nachystat na utok. Pogi do vcerejska se citil jako neporazitelny a choval se tak. tohle fiasko mu asi do budoucna pomuze a bude chytrejsi a skromnejsi.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    ATOMIKS: Taky si myslím, že se na Rogliče mohl vyprdnout. Ale primárně je chyba v tom, že tam nemá nikoho k sobě. Tedy chyba nominace podpůrného týmu. Ti mu to měli sjíždět. A ti mu také měli pomoct zredukovat ztrátu na minimum, když už má špatný den/jeden kopec. Ale byl na to sám.
    ATOMIKS
    ATOMIKS --- ---
    na cyclingnews se všichni prsí, že ještě nic není hotovo a kterak do sebe budou dál šít... každopádně je to určitě dobrá zkušenost pro Pogačara. imho měl včera nechat Rogliče jim ujet, tak tam bojovali ve čtyřech, ale to je moje imho takhle od stolu s ranním kafem .o)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MAESTRO_007: A co na to odborník na cyklistickou psychologii Leo? ;)

    Jak že to kdysi říkal Leopold König, když při boji o top 10 v ročníku 2014 prožil špatný den v Pyrenejích? „Po jednom špatném dni na Tour nesmíte přestat myslet pozitivně. Nemá cenu dlouze řešit, co se stalo. Musíte si říct, že další den může mít podobnou krizi někdo jiný, zatímco vám se pojede mnohonásobně líp.“
    Zničený a zlomený. Pogačar je jen člověk. Trápil jsem se a nevím proč, přiznal - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/tour-de-france-tadej-pogacar-11-etapa-zluty-trikot.A220713_194959_cyklistika_rou
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    Az to jednou praskne, to se opet zasmejeme.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    Remco jel nedavno bomby v Norsku asi 14 km do kopce prumer pres 6.3, to se mi zdalo taky podezrely :))
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    D1RABBIT: rika se tomu odborne "level mutant". bud doping nebo nejaka vrozena metabolicko/fisiognomicka vada a la Ian Thorpe..
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    MAESTRO_007: pokud je Jonas tak maximalne vytuneny na dlouhe 40+ min kopce nad 2000 m, tak Pogi pokud pojede na max a bude mit nohy tak ho muze setrast na nizsich a daleko kratsich kopcich v Pyrenejich, etapa na Peyersoude a Hautacam mu muze daleko vic sedet, plus v casonvce mu da aspon 30-60 sec.

    Pokud by to bylo jeden na jednoho tak verim ze Pogi by to jeste obratil, ale je to Pogi v A team Jumbo a moc tomu neverim.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    tento ucet me bavi
    https://twitter.com/CyclingGraphs/status/1547291361539416064

    dava vsechno do kontextu:

    @CyclingGraphs
    Jonas Vingegaard did one of the greatest high altitude performances on Col du Granon. He did 6.1 w/kg for almost 36 minutes, which is more impressive than anything that Egan Bernal has ever done at altitude. Vingegaard also broke the record by more than 5 minutes.

    Jonas vcera level mutant, nechapu jak clovek z Danska co je jednou za rok na vzsokohorskem soustredeni muze takhle nicit kolumbijce co zijou ve 3000 m a jsou na to zvykli
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    ROMI: POGAČAR je hodně silný psychicky a je to šampion závodník. Ten se jenom tak nevzdá, takhle špatný den v horách ještě nezažil. Takže bude bojovat jako lev pokud dobře zregeneruje. Vingegaard se ukázal jako nejlepší vrchar světa a bude na něm aby to dnes zopakoval. Jumbo nepojede už tak agresivně, ale dává smysl, aby zkusili něco podobného a zase na Pogacara něco najel. Proti takovému závodníkovi se nemůžou spokojit s tímhle naskokem když zbývá tolik etap :-) tipují že dnes ti dva dojedou spolu. Pokud na tom budou fyzicky v pořádku. Otázka jestli se naopak nezlomí dnes Vingegaard.)
    CUKI
    CUKI --- ---
    hustý, letos žádná nuda.
    SUMAC
    SUMAC --- ---


    sou tu furt jen kecy..
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    SMOKY: Spadl jsem na namrzlých schodech a měl jsem smůlu na špatný dopad.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    HUGH_BOYLAN: Co si delal ? Taky mam srouby v kycli, ale uz normalne jezdim
    ONDRAT
    ONDRAT --- ---
    PAN_SPRCHA: Tam se všichni obětovali totálně pro něj, Thomas, Landa, Nieve, a další, tahali pořád.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    ROMI: jako neviděl jsem na žádný Tour že by Froome zůstal sám 20km před cílem do kopce. Proto se nikdy nepovedlo Frooma utahat. Tenkrát to zkoušel Movistar, ale i když Froome zrovna neměl den, vždycky u něj někdo byl, což se nezdá ale ono to udělá minuty
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    FORELLI: A přitom na živo mi přijde, že takové hovna nemele.
    Jinak drobná vsuvka ještě z Krakonoše. I když moc nejezdí a mo na to nemá, tak přehled má pořád jako hodně dobrý. To jak prolitnul balíkem dopředu, to se jen tak nevidí.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    ROMI: Drákula vyhraje, Velogames nemá smysl už sledovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam