• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    JAZ: za kolik si to dal?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    PAN_SPRCHA: daji se vychytat dny, kdy je Stelvio otevreny jenom pro cyklisty. My sme letos jeli dva dny po otevreni a provoz byl minimalni.
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUMAC: Alp d Huez je super dal jsem si ho úplně nahoru a pak zase dolů po sjezdovce na MTB ještě když to nebylo tak masový :-D
    Covadonga a celé Picos jsou pro mě asi nejkrásnější hory, ale ta cesta zrovna moc výhledy nemá. Až ten top je lepší, ale pořád jsi v "údolí" a ten nejkrásnější monument Picos je v zákrytu. Ale kupodivu i mnohem menší kopečky ve Špaňu mají velice zajímavý jízdní i výhledový charakter.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    SUMAC: primárně je vybírat si stoupání který nevede nikam jinam než na vrchol nebo to není používaná cesta. Passy jako Stelvio fakt už ne, tam je reálně docela hustý provoz a v tom se ti moc stoupat nechce. Galibier až na horní část nad tunelem taky nic moc.

na vrcholy taky občas něco jede ale provoz se nedá srovnávat s průsmykama i když třeba Mortirolo je taky vcelku bez provozu.

Já byl Mortirolo, Stelvio a nedá se to srovnat. Mortiorolo se v klidu soustředíš na jízdu, Stelvio se soustředíš aby tě nesundalo nějaký hovado na motorce nebo uhýbáš před náklaďákem.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ
    JAZ --- ---
    SUMAC: Ventoux není vůbec nuda, jel jsem ho třikrát, z toho jednou při závodě, a nepřestalo mě to ani na vteřinu bavit, ten kopec má koule, není podobný žádnému jinému stoupání v Evropě, těžkej jako prase od začátku do konce, odpočineš si max minutu když se to zvolní okolo Chalet Reynard, jinak je to děsná dřina. A to jak pro nohy tak pro hlavu, protože nejdřív vůbec neutíká ta cesta lesem a pak se dlouho vůbec nepřibližuje ten vrchol když už ho vidíš :) O větru ani nemluvě, ale ten se nahoře docela točí, fouká tam sice pořád, ale i díky té klikaté silnici ho máš chvíli v zádech, chvíli proti, chvíli máš zase pocit, že tě to zfoukne doleva ze svahu...
    ROMI
    ROMI --- ---
    me nastesti bavi na kopce jen koukat :D
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Stelvio a Mortirolo jsem si střihnul za jeden den, Mortirolo taky není nic hezkýho.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    SUMAC: právě to mě na tom bere
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    COCOBRYCE: ale je to po vetsinu desna nuda, vidis pred sebou 5km rovinu a cely je to 10%, je to jak slapat v pisku, vubec se to pry nehybe. malo vegetace, zadny jezirka nebo prehrady. a nakonec ses na mesici.

Ja pokud bych chtel neco vyjet tak spis Tourmalet, Gallibier, Alp d Huez, pak Stelvio a hlavne Lagos da Covadonga (tam je dojezd do uplneho raje) mam rad serpentinky a vyhledy nad sebe a pod sebe.
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    COCOBRYCE: dneska pojedou závěr proti větru, tedy bych zas tak super časy nečekal.

tam jsou ty časy z roku 1994 nepřekonatelné tam i pátý Las Cuevas měl o minutu lepší čas než nejlepší výjezd nadopovaného Armstronga.

Prostě jim tehdy foukal silný vítr z jihu, Mont Ventoux nejsou úplné serpentiny ale dlouhé úseky úplně na větru
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Mathieu had been experiencing symptoms of a common cold over the past few days. Yesterday afternoon, his condition began to worsen significantly. The team doctor monitored him closely throughout the day. By the evening, Mathieu developed a fever and was taken to the ‘Centre Hospitalier de Narbonne’ for further examinations.
    Medical tests revealed that Mathieu is suffering from pneumonia. In consultation with the medical staff, it was decided that he can no longer continue the race. His health is the top priority, and rest and recovery are now essential.
    Mathieu will be required to rest for at least one full week. After this period, he will undergo further medical examinations to assess his recovery and determine the next steps in his rehabilitation.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    tak co Pogi dneska, v rekordním čase? Mont Ventoux mu chybí :)
    PREVIEW - Stage 16 Tour de France 2025
    https://www.domestiquecycling.com/en/features/tour-de-france-stage-16-preview-is-the-ventoux-on-pogacars-bucketlist/
    jednou, jednou se tam snad taky vyškrábu, tenhle kopec mě prostě fascinuje!:D
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    COCOBRYCE: no ne pro neho. ale OK at se setri pac v srpnu ma byt zase vyjez tady kde bydlim v UK na kopec ktery mu sedi daleko vic (900m na 10%) a kde v roce 2019 vyhral tour of britain. uz se na neho tesim, pojede se to 5.9.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    SUMAC: nevěřím, vždyť je to ten nejkrásnější kopec! :)
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    COCOBRYCE: spis se mu nechce na Ventoux, a do nedele daleko.
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    RICK: se uhnal....:)
    RICK
    RICK --- ---
    MVDP out - zápal plic
    ROMI
    ROMI --- ---
    CUKI: Ne mel po padu porouchanej prijem a myslel si, ze je prvni, dle toho, co rikal
    CUKI
    CUKI --- ---
    SUMAC: Tak on tuhle grupu právě dojížděl ne? A nebo byl rád i za to třetí místo no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam