• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    SORBAK
    SORBAK --- ---
    Tým Visma-Lease a Bike na Vueltě vykradli. Vingegaard a jeho týmoví kolegové přišli o většinu kol | RoadCycling.cz
    https://www.roadcycling.cz/clanek/tym-visma-lease-a-bike-na-vuelte-vykradli-vingegaard-a-jeho-tymovi-kolegove-prisli-o-vetsinu-kol
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    PAN_SPRCHA: byl snad pokazdy v top5
    PRL
    PRL --- ---
    JONAS3: JJ, mas pravdu, 28" nejsou v seznamu dle ISO, ale jsou hned pod tim v sekci "Dual Tested - tire combinations have been tested by both the tire manufacturer and Zipp for compatibility." Tak te kombinaci verim, mely by mit mensi odpor vzduchu nez 30", apon usetrim par watu.

Priste ale pujdu do 30", at mam aspon nejakou rezervu, ona i pumpa ma presnost/rozliseni + - 5% cca.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    PRL: Jojo, tyhle tabulky kompability, to je mor :D Taky se do toho dívám, když něco pořizuji.

"foukám na doporučené minimum pláště 5 bar, což je zároveň maximum" - tohle ti vůbec nedává prostor. Mám docela obavu, abys to nesvlíknul, když ti to trochu ujde a zapomeneš to fouknout přesně na 5 bar.

Jinak ale ty 28 tam nejsou! Na to bacha, máš tam 30, a ty budou mít nižší minimum na plášti! Tedy budeš mít rozsah.
    PRL
    PRL --- ---
    JONAS3: mám ZIPP 353 NSW a v tabulce kompatibility jsou (https://www.sram.com/en/zipp/campaigns/hookless-tire-compatibility). Volil jsem je, protože barevně ladí s barvou rámu. Ty tlaky jsou zásadní, nad 5 bar už je to nebezpečné, mohou se v zatáčce vyzout. navíc ty pláště mají odolnost proti propíchnuti primo v popisu, přijdou mi tak nějak vyvážené: https://www.global-sport.cz/editor/image/eshop_products_other_pictures/4218746/P20Zero20Race_chart_l.jpg.

Děsí mě ale ta rychlost opotřebení.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    PRL: To co píšeš, je více otázek. Za mne:
    - dobré pláště, na vodě sedí skoro stejně jako Conti GP 5000, což je pro mne asi nejdůležitější parametr
    - jedou skoro stejně dobře, jako 5000
    To by byly důvody, proč je jezdit a proč jsem je jezdil
    Ale důvody proti:
    - sjíždějí se rychleji, v mém případě tak za 2 měsíce zadní, a trčí tkaloun.
    - ale co hlavně, každý 3. byl křivý, alespoň trochu, nemohl jsem to pořádně srovnat. Ale jezdil jsem hooked.

Za mne tedy proč objevovat něco nového, když se dá koupit za stejné nebo menší peníze jistota (v DE se mi vyplatí kupovat pláště).

Jinak teď jezdím hookless, a trochu mě děsíš těmi tlaky. Jsou vůbec vhodné na hookless použití? Třeba Giant (Cadex) má tabulku plášťů a rozměrů, co můžeš dát, zbytek je zakázaný. Po testech. Pirelli tam vidím jen jedny, ale to nevím, jak platí pro jiné výrobce.
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    PRL:
    Mám Pirelli P Zero Road a přijdou mi OK, foukám teda trochu míň.
    Je asi tak nějak pochopitelný, že pokud je něco "Race", trvanlivost asi není ten nejdůležitější parametr, takže mi jedna sezona nepřijde nějak skandální (samozřejmě záleží, kolik najedeš).
    Ale co já vim, silničku jsem píchnul naposledy asi před 5 lety (a to mi tam občas nějakej gravel sektor vleze, tak halt jedu pomalu no:)
    PRL
    PRL --- ---
    Používáte někdo silniční pláště Pirelli P Zero Race? Nevím, zda mám s nimi špatnou zkušenost pouze já nebo i ostatní. Již dva defekty v průběhu měsíce a rychle se opotřebovávají, tipuji je max. na jednu sezonu. Nebo je to tlakem? Mám rozměr 700x28C (86 kg) a foukám na doporučené minimum pláště 5 bar, což je zároveň maximum co snesou bezpatkové ráfky (hookless).
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    Matyáš Kopecký začal hezky Avenir. 4. místo v etapě, teď má další 3 etapy, kde by mohl zajet.
    Čtvrtek a pátek je dost brutální!
    ROZI
    ROZI --- ---
    HELLISH: viděl jsem nějaká videa z dojezdu na Pustevny, kde se ptali závodníků jaký točili watty. No, na PT level to ještě fakt nebylo, na druhou stranu, toto jde podle mne změnit relativně jednoduše. Stačí nabrat někoho, kdo maturoval z angličtiny a má přehled o cyklistice :-D
    HELLISH
    HELLISH --- ---
    COCOBRYCE: jestli byl ten moderátor v Praze stejnej jako ve Varech v cíli (předpokládám, že ano), tak ten byl fakt otřesnej
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    Hlavně v tý konkurenci....... Screenshot-20250825-073114-2
    fotky zdarma
    PAN_SPRCHA
    PAN_SPRCHA --- ---
    COCOBRYCE: a hlavně Bittner to dál...... zelený dres z WT závodu je sakra úspěch
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    De Lie to dal, má WT vítězství ....
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    Cico!:(
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    Cela Visma leží, vím proč nemám Jonáše v týmu,:)
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    ROMI: tak to bude furt se bojím, ten jeho rozjížděcí vlak nic moc, spíš vůbec nic, prej si musejí zvykat už na příští rok, se jim ten klasikářko sprinterský základ krapet rozpadne

RICK: na zahájení jsem nebyl, ale na startu jo, za mě poradatelsk, nezvládnuto, lidí míň nez závodníků, nikde žádná propagace ničeho až na jednu Skodovku s kolama, typek na pódiu co neumí vyslovit polovinu jmen a řve tam jak má zápasu MMA, nemluvím o tom, že se to za mě málo propagovalo, v metru ani cedule kterým východem, čekal jsem mnohem mnohem víc
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    To je zase černej den:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam