• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FORELLISilniční cyklistika - "špatným dnem šetříte síly"
    JAZ
    JAZ --- ---
    BADHORSE: ale i v ultracyklistice se v poslednich letech vyloupla spousta lidi, co z toho maji slusny byznys. Treba poradatele Transiberica/Trasoyrenees/Basajaun ho rozjeli ve velkym stylu a nijak se tim netaji :) Nebo znam kluka co rozjizdi Ultracycling challenges (Monaco di Baviera classic atd.) a rikal mi ze kdyz vidi ty ostatni zavody tak ma v planu delat to taky na full time.

U tech mili se to da docela dobre spocitat, vyberes 340 x 10 000, plus neco sponzori, vytisknes 340 tricek po dvou kilech a mas to, na vsechnu praci shani dobrovolniky, celkovy naklady s rezervou do 10% vybraneho startovneho a 3 mice doma, ale zkratka tohle ma uz tak silny brand po tech letech, ze si to muze v klidku dovolit :)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    FLIPPER: Nelson Trees je muj kamos z dob Transcontinentalu a jsem v s nim porad v kontaktu on to ma taky jako job. A jak rikas je to remote a docela doat ho stoji i uplatky tamnim byrokratum. Ja jen chci zduraznit ze tady nebrojim ze startovne by melo byt za stovku, jen mi prijde jako husty ze ta komunita kolem kopky tohle plati kazdej rok. Ja mu dal tusim dvojku v roce 2014..coz asi tedka po inflaci taky by mohlo bejt podobny.

Nekaky jeste tipy na gravel/silnici neco do 2000km v Cr?
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    BADHORSE: Startovné na Silk Road Mountain Race 2026 stojí pro jednotlivce 490 liborů, pokud se bavíme i o mezinárodních závodech. Ten se ale jede v odlehlých oblastech Kyrgyzstánu, kde je logistika o dost složitější než v Česko - Slovensku. 10k za závod bez podpory u nás mi přijde přepal. Vím, že tam jsou checkpointy a zázemí, ale stejně ... i Bohemia Border Bash, který cílí na cizince a má mnohem propracovanější organizaci, byl za 7.5k, pokud si to dobře vybavuji. Příští rok jedu RACZ a tam je startovný 3k.

Jinak Honza Kopka se živí pořádáním akcí, přednášek a zájezdů a má i nějaký drobný sponzory, co vím. Je to takový oldschool magor, v dobrým slova smyslu. Občas ho potkám v zimě v Jizerkách na fatbiku. Bývá následován suitou můžu středního věku, kteří k němu nepokrytě vzhlíží. V určitých kruzích tu má kultovní status. Já jezdím ultra, ale Míle mě nikdy nelákaly, moc mi nesedí takový ten "Míle jsou nejvíc" vibe, který se okolo toho šíří.

Sorry za OT
    COCOBRYCE
    COCOBRYCE --- ---
    Vuelta byla odhalena, 58000 v.m 7* cil na vrcholu :)
    2026 Vuelta a España route revealed with seven summit finishes and over 58,000m of climbing
    https://www.domestiquecycling.com/en/news/2026-vuelta-a-espana-route-revealed-with-seven-summit-finishes-and-over-58-000m-of-climbing/
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BADHORSE: Tohle nejezdím, takže také nemohu posoudit, jestli je to málo nebo moc.
    Ale co si budeme povídat, on je tak trochu "magor". A to si myslím, že je podmínka nutná k tomu, co dělá. A teda nemyslím, že by cena, pokud je vysoká, mu sloužila jako zdroj obživy. Možná tak max. jako doplněk.
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    JONAS3: No ja mam s cim srovnavat. Urcite to ma jako zdroj obzivy na zbytek roku. Neznam jiny zavod bez zapwzpeceni a s trasou co by byl drazsi.

Kazdopadne se tam chci vratit tak i tak protoze je to srcovka ktera se preci penezi nemeri :-)
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    BADHORSE: Večer s ním v hospodě promluvím, optám se ho co a jak ;)
    VITI
    VITI --- ---
    BADHORSE: otazka je, zda to je hodne nebo malo? Nikdy jsem takovou akci neporadal.
    ARXIE
    ARXIE --- ---
    SUMAC: tohle fakt ne, ja uz uplne nedaval ani predchozi ineos dresy... zlata jednoducha SKY cerna varianta s modrym pruhem (2014), v te dobe za mne top v pelotonu a na opacny strane spektra dlouhodobe AG2R La Mondiale v bilo-modro-hnedy variante:))
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    “Who cares about cyclists? They can just wait”: Cyclist fumes at “oblivious” driver blocking path – but motorists say “entitled” rider “should have been on the road”; Have Ineos released the worst cyc...
    https://road.cc/content/news/cycling-live-blog-17-december-2025-317347#live-blog-item-72821

Tak tohle je moc... Kdo by si tohle koupil jako fanda týmu? Přiznám se že mám doma jednu EF od Raphy, ale tohle je fakt k zbliti
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    Neni to silnice ale Kopka za 1000miles chce 10k Kč...jak jsem to videl tak mi spadla celist.
    JAZ
    JAZ --- ---
    JONAS3: nooo, ona ta první liga je zatím jenom na papíře, to razítko GF dostali všichni, kdo o něj požádali :) Když jsem viděl ten neskutečný bordel, jaký v tom měl pořadatel letos, tak moc nevěřím, že z toho nebude mezinárodní ostuda. Nejdřív to na poslední chvíli přeložil z května na říjen, potom na poslední chvíli zrušil časovku, potom pár dnů před začátkem upravoval dlouhou trasu a zkrátil jí o 40 km.... A celé akce se mu v součtu obou tratí zúčastnilo celých 64 závodníků :D Byl bych rád, kdyby se to chytlo, na Broumovsku jsem vyrůstal a je to pro mě srdcovka, ale vůbec tomu nevěřím, ambice pořadatele se tady podle mě vůbec nepotkávají s jeho schopnostmi.
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    JAZ: Sudety... Že se zlepšují? Ale no tak, ti skočili přímo do první ligy... ;)

2026 jako GRAN FONDO!!!
    Dekom System Sudety Tour
    https://www.sudetytour.cz/
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MAESTRO_007: Vše podstatné napsal JAZ, přidám pár poznámek.
    1. Czech Challenge Tour - bavil jsem se s lidmi, co jeli Bouzov, takže jsem věděl, že organizačně to zvládli, ne moc lidí na startu, prostě to šlo. Proto nechápu ten lapsus s dalšími závody.
    2. Startovné na RC nebo Le Tour - to je prostě past na hejly. Takové peníze nejsem ochotný dát za takové služby, max. tak 1500,-
    3. RC Ještěd ani omylem už z důvodu, že ty trasy znám. A za takové peníze se fakt posrali, po takových silnicích, rozbitých. Chápal bych to, kdyby to bylo nějak cílem, jako je u LAWI tour napodobit Strade (i když to nejsou rozbité silnice s dírami jak hroby). Ale tady se jede po fakt likvidačních cestách s dírami. Když jsem na nějaké společné vyjížďce projížděl trať, tak jsem se ptal kluka, co má nějak blíž k pořadatelům, proč se nejede po hlavní, ale motá mezi domy bočními uličkami, tak mi říkal, kvůli uzavírkám, aby to nemuseli řešit. Za ty peníze, to je velké WTF.
    4. A co mě vysírá v neposlední řadě, tak je účast lidí z profitýmů. Má to být závod pro amatéry, a ne, aby na startu stál Elkov, ATT, ČEZ Tábor apod. Dyť to pak nemá amatér šanci.
    - navíc to vede k velmi nebezpečným situacím, kdy tihle profíci jedou rychle, s nimi to pak jede kopec amatérů, co mají natrénováno jako oni (!, ale proč ne, když mají čas). Ale pak se snaží držel velký počet lidí, co natrénováno nemají, jedou totálně za hranou, a pak je k pádu hodně blízko. A že takových pádů pak je hodně, hlavně na začátku. Strašně nebezpečné to je (mluvím z vlastní zkušenosti i kamarádů, to pak v jednom pádu praská karbon za vyšší jednotky mega). A to nepočítám ty, co na kole "neumějí" jezdit, nejsou vyježdění. Mají třeba fyzičku, ale jízdu v balíku prostě nedají.
    - navíc tihle lidi s UCI licencemi nemají na takových závodech podle pravidel ČSC vůbec co dělat. Nesmí na závody, co nejsou organizovány UCI, ČSC,... Jak to že jim to prochází, nechápu.
    JAZ
    JAZ --- ---
    MAESTRO_007: mně se otevírá kudla v kapse jen když vidím, že tomu říkají Monumenty. Teď na podzim jsem jel v Itálii amatérskou Lomabrdii a nikoho by tam už jen z elementární úcty k historii nenapadlo použít tohle slovo, přestože se to jede na trati monumentu. Ale u nás, vyjedeš na rovinku u Pálavy a už slyšíš, co jsi za hvězdu, žes zvládl cyklistický monument. Tyhle paskvily v ČR (podobně jako zažij Tour de France...) jsou zacílený na sebestředný narcisy, kteří si potřebují hrát na něco, co nejsou. To je jakoby ve fotbalovém pralese hráli na začátku každýho zápasu hymnu Ligy mistrů... což se paradoxně ani v tom povrchním fotbalu neděje, narozdíl od cyklistiky.

Je to tady celý brutální byznys. Zase srovnání s cizinou - moje poslední 3 závody venku (Lombardie, Tre Valli Varesine, Ventoux), startovné měsíc předem mezi 59 a 79 EUR. V ceně pokaždé mimo spousty dalšího luxusní dres buď Castelli nebo Gobik. Tady, startovné měsíc předem 148 EUR, v ceně možná tak klíčenka. Není to vůbec zaměřené na cyklisty, ale na lidi na kolech co se s vyšpulenou tlamou budou fotit v cíli monumentu nebo Tour de France a do konce života o tomto svém heroickém výkonu mluvit.

Ale konec hejtu, máme tu i spoustu krásných závodů - Krakonoš, Beskyd Tour, Mamut, Zeleňák, snad i Sudety se zlepšují. Všechno opravdové závody bez přetvářky a pokrytectví :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JONAS3: dik za info :) a s timto serialem zkusenost mas? sem si to puvodne spletl (ja nejel ani jedno)

Road Classics | Monumenty, co tě zvednou ze sedla
    https://www.roadclassics.cz/
    JONAS3
    JONAS3 --- ---
    MAESTRO_007: Asi po 20. výzvě peníze vrátil. Sliboval každý druhý den, že to pošle. Evidentně v to má bordel a posílal to tomu, kdo víc urgoval, mě si pletl s bráchou, protože tomu tvrdil, že už to poslal. Takže žádný systém nejspíš.
    Chvílemi I dost neslušné emaily od něj. No, tak tudy niky víc
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    JONAS3: jak to dopadlo?
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Kvalitní jarní program a sympatický šampion :-) pojede všechno včetně Tour.

Raději bych vyhrál Roubaix než Tour, říká Pogačar, který vyrazí na všechny jarní monumenty. Poprvé si vyzkouší Romandii a Švýcarsko | RoadCycling.cz
    https://www.roadcycling.cz/clanek/radeji-bych-vyhral-roubaix-nez-tour-rika-pogacar-ktery-vyrazi-na-vsechny-jarni-monumenty-poprve-si-vyzkousi-romandii-a-svycarsko
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    MAESTRO_007: No, zrovna Rwanda je trochu problematická s tím supportem M23 v Demokratické Republice Kongo. Ale rozhodně rád uvidím v pelotonu další černochy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam